Care este cel mai lung drum din lume care poate fi parcurs pe jos?

07.12.2020
Care este cel mai lung drum din lume care poate fi parcurs pe jos?

Cea mai lungă distanță de mers pe jos de pe Pământ se întinde de la Africa de Sud până la Magadan, în nord-estul Rusiei. Pe acest traseu nu este nevoie nici măcar de o barcă mică pentru a traversa un râu, deoarece întregul traseu este alcătuit din drumuri cu poduri.

În prezent, există totuși un teren greu accesibil pentru a merge mai departe în nord-estul Rusiei. Drumul trece prin 16 țări și distanța totală este de peste 22.530 km.

O persoană care parcurge acest traseu într-un ritm durabil ar avea nevoie de aproximativ trei ani pentru a finaliza călătoria. În bagaj ar trebui să existe o varietate de lucruri necesare pe parcurs: echipament pentru deșert, echipament pentru ploaie și chiar armură pentru porțiunile de război, în regiuni precum Sudanul de Sud.

Pe acest drum se pot întâlni animale extrem de periculoase din pădurea tropicală și cel mai rece loc locuit de pe Pământ din Rusia. Cea mai mică centrală nucleară de pe Pământ, Bilibino, se află la doar trei ore de zbor spre nord-est de Magadan.

Cel mai lung drum din lume, drum de regăsire spirituală

Oamenii din întreaga lume fac pelerinaje de mers pe jos în scopuri adesea spirituale. Cea mai populară rută de pe Camino de Santiago, care duce la altarul Sfântului Apostol Iacob din catedrala Santiago de Compostela, are aproximativ 805 km.

Traseul Appalachian care se desfășoară vertical de-a lungul marginii de est a Statelor Unite ale Americii are o lungime de aproximativ 3.219 km și, deși nu este o călătorie explicit religioasă sau spirituală, aceasta este numită o „zonă sacră” datorită frumuseții naturale.

Cel mai mult cunoscut pelerinaj religios a fost făcut de către un bărbat pe nume Arthur Blessitt, care a parcurs peste 64.000 km din 1969. Mersul său nu este contiguu și, prin urmare, a inclus toate cele șapte continente, unde a purtat o cruce mare și a predicat credințele creștine.

Acum, în vârstă de 79 de ani, Blessitt a umblat în toate națiunile de pe Pământ în timpul carierei sale de 50 de ani de mers pe jos. Pentru cineva care a umblat în Antarctica, nordul Rusiei locuite poate fi realizabil. Și a mers deja de-a lungul celor 22.530 km de mers pe jos din Africa de Sud până la Magadan.

Drumul poate fi parcurs în 187 de zile de mers fără oprire (4.226 de ore), însă la un ritm normal, doar opt ore pe zi, acesta se poate parcurge în 562 de zile. Într-un documentar făcut de cei de la Guinness World Record s-a specificat faptul că pentru a merge pe acest drum este nevoie de o capacitate fizică excepțională. Este comparat cu efortul de a urca șide a coborî pe Everest de aproximativ 13 ori.

Foto: Google Maps

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot