Care este cel mai lung drum din lume care poate fi parcurs pe jos?

07.12.2020
Care este cel mai lung drum din lume care poate fi parcurs pe jos?

Cea mai lungă distanță de mers pe jos de pe Pământ se întinde de la Africa de Sud până la Magadan, în nord-estul Rusiei. Pe acest traseu nu este nevoie nici măcar de o barcă mică pentru a traversa un râu, deoarece întregul traseu este alcătuit din drumuri cu poduri.

În prezent, există totuși un teren greu accesibil pentru a merge mai departe în nord-estul Rusiei. Drumul trece prin 16 țări și distanța totală este de peste 22.530 km.

O persoană care parcurge acest traseu într-un ritm durabil ar avea nevoie de aproximativ trei ani pentru a finaliza călătoria. În bagaj ar trebui să existe o varietate de lucruri necesare pe parcurs: echipament pentru deșert, echipament pentru ploaie și chiar armură pentru porțiunile de război, în regiuni precum Sudanul de Sud.

Pe acest drum se pot întâlni animale extrem de periculoase din pădurea tropicală și cel mai rece loc locuit de pe Pământ din Rusia. Cea mai mică centrală nucleară de pe Pământ, Bilibino, se află la doar trei ore de zbor spre nord-est de Magadan.

Cel mai lung drum din lume, drum de regăsire spirituală

Oamenii din întreaga lume fac pelerinaje de mers pe jos în scopuri adesea spirituale. Cea mai populară rută de pe Camino de Santiago, care duce la altarul Sfântului Apostol Iacob din catedrala Santiago de Compostela, are aproximativ 805 km.

Traseul Appalachian care se desfășoară vertical de-a lungul marginii de est a Statelor Unite ale Americii are o lungime de aproximativ 3.219 km și, deși nu este o călătorie explicit religioasă sau spirituală, aceasta este numită o „zonă sacră” datorită frumuseții naturale.

Cel mai mult cunoscut pelerinaj religios a fost făcut de către un bărbat pe nume Arthur Blessitt, care a parcurs peste 64.000 km din 1969. Mersul său nu este contiguu și, prin urmare, a inclus toate cele șapte continente, unde a purtat o cruce mare și a predicat credințele creștine.

Acum, în vârstă de 79 de ani, Blessitt a umblat în toate națiunile de pe Pământ în timpul carierei sale de 50 de ani de mers pe jos. Pentru cineva care a umblat în Antarctica, nordul Rusiei locuite poate fi realizabil. Și a mers deja de-a lungul celor 22.530 km de mers pe jos din Africa de Sud până la Magadan.

Drumul poate fi parcurs în 187 de zile de mers fără oprire (4.226 de ore), însă la un ritm normal, doar opt ore pe zi, acesta se poate parcurge în 562 de zile. Într-un documentar făcut de cei de la Guinness World Record s-a specificat faptul că pentru a merge pe acest drum este nevoie de o capacitate fizică excepțională. Este comparat cu efortul de a urca șide a coborî pe Everest de aproximativ 13 ori.

Foto: Google Maps

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
329 de sportivi au fost premiați cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. România s-a clasat pe poziția numărul 23 în clasamentul pe țări cu 3 medalii de aur obținute. 12 sportivi... citește tot
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce notă a luat la Bacalaureat, Marcel Ciolacu a afirmat că nu-și amintește. O zi mai târziu, premierul a transmis printr-un mesaj video pe Tik Tok... citește tot