Care a fost cel mai deștept om din lume?

06.02.2020
Care a fost cel mai deștept om din lume?

Sunt numeroase persoane pe planetă care au schimbat lumea cu inteligența lor. Dorința acestora de evoluție și de a transforma imposibilul în posibil a făcut ca umanitatea să se afle în acest punct.

Mințile luminate nu sunt puține, iar statisticile confirmă acest lucru. Pentru a fi considerat un geniu, IQ-ul trebuie să depășească 140 puncte. Aproximativ 24% dintre oamenii de succes de la nivel mondial dețin acest coeficient.

Publicația Business Insider a realizat un top 19 al celor mai deștepți oameni de pe Pământ. Printre aceştia găsim nume surprinzătoare precum: actriţa Sharon Stone, actorul James Woods, cofondatorul Microsoft Paul Allen şi politicianul Benjamin Netanyahu.

William James Sidis (foto) este considerat cel mai deștept om care a trăit vreodată, el având un  IQ de 275 de puncte. La doar 18 luni putea citi articole din ziar, iar la şase ani, Sidis a învăţat limbil străine precum rusa, franceza, germana, ebraica, turca şi armeana. Între vârsta de 4 şi 8 ani a scris patru cărți, două despre anatomie şi două despre astronomie.

La vârsta de doar 8 ani, acesta a demonstrat cât de bine se pricepe la matematică, dezvoltând un nou tabel de logaritmi bazat pe numărul 12. Un an mai târziu a susţinut un discurs în cadrul Universităţii de la Harvard.

În luna mai a anului 1919, a fost arestat pentru organizarea de manifestații comuniste. În luna iulie a anului 1944 este victima unui accident vascular cerebral care îi este fatal. Avea doar 46 de ani la acea vreme.

Terence Tao, în vârstă de 44 de ani, este considerată a doua cea mai deșteaptă persoană din lume, cu un IQ de 230 de puncte. Chinezul a demonstrat că poate excela în orice domeniu, însă matematica este marea lui pasiune, fiind, în prezent, profesor la Universitatea din California, Los Angeles.

Christopher Hirata avea 37 de ani în 2019 și un IQ de 225 de puncte. La vârsta de 18 ani și-a luat doctoratul în astrofizică, iar în prezent lucrează la NASA.

Kim Ung-Yong are un IQ de 210 puncte și are 57 de ani. Coreanul a vorbit fluent de la 6 luni, iar la vârsta de 3 ani era deja la facultate. Între 4 și 7 ani acesta a studiat fizica la Universitatea din Hanyang. Ulterior a lucrat pentru NASA, iar la întoarcerea în Coreea de Sud a decis să treacă la fizică la inginerie civilă, unde a și primit un doctorat. A publicat aproximativ 90 de lucrări privind sistemele.

Christopher Michael Langan, în vârstă de 68 de ani, are un IQ de 195 de puncte. Acesta a început să vorbească fluent la vârsta de 6 luni, iar la 3 ani știa să citească. Potrivit acestuia, a trăit o viaţă dublă ani de zile: lucra ziua în laborator, iar noaptea făcea calcule mentale, chiar şi atunci când dormea.

Philip Emeagwali are un IQ de 190 de puncte și este născut în Nigeria. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, este un geolog, programator de calculator şi inginer. El a câștigat în anul 1989  Premiul Gordon Bell, acordat de IEEE, pentru meritele lui în utilizarea unui supercomputer care a ajuta la analiza câmpurilor petroliere.

Garry Kasparov are 56 de ani și un IQ de 190 de puncte. El este un maestru al șahului, scriitor și activist politic. A jucat șah cu un computer și a terminat la egalitate, deși PC-ul putea calcula trei milioane de mutări posibile pe secundă.

Cine este cea mai inteligentă femeie din lume?

Marilyn vos Savant, în vârstă de 73 de ani, are un IQ de 186 de puncte. Ea este considerată femeia cu cel mai mare coeficient de inteligență din lume. Marilyn vos Savant este o cronicară la reviste americane, autoare, lector, şi dramaturg.

James Woods are 73 de ani și un IQ de 180 de puncte.  Actorul a fost un student eminent, reuşind să puncteze 800 la testele de inteligenţă orale şi 779 la cele scrise, pentru SAT.

John H. Sununu, în vârstă de 81 de ani, are un IQ de 182 de puncte. Acesta s-a născut în Cuba și este membru al „Mega Society”, ai caror membrii au un IQ cu mult peste medie.

Bobby Fischer a decedat la vârsta de 64 de ani, în Statele Unite ale Americii în anul 2008, și avea un IQ de 180 de puncte. La vârsta de 15 ani, el a devenit cel mai tânăr mare maestru la şah din lume. A câştigat campionatele americane din 1963-1964. În 1972, a câştigat titlul de Campion Mondial, învingându-l pe Boris Spassky.

Benjamin Netanyahu este premierul Israelului și are un IQ de 180 de puncte. Acesta a fost poziţionat pe locul 11 în topul „Cele mai influente 50 de persoane din lume, în 2010”.

Jacob Barnett are 21 ani și un IQ de 170 de puncte. La vârsta de 3 ani știa să spună alfabetul de la cap la coadă și invers.  Imediat după un împlinirea vârstei de 3 ani la un Planetariu acesta a răspuns la toate întrebările legate de atracţia gravitaţională a planetei Marte faţă de lunile sale.

Sir Andrew Wiles are un IQ de 170. Englezul, în vârstă de 67 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor după ce a demonstrat o teoremă veche de 358 de ani denumită „Marea Teorema a lui Fermat” . Această teoremă este considerată drept cea mai grea problemă de matematică din lume.

Judit Polgar are 44 de ani și un IQ de 170 de puncte. Aceasta este o maestră a șahlui și este singura femeie care a reușit să îl învingă într-un joc de șah pe campionul Bobby Fischer.

Robert Byrne a avut un IQ de 170 de puncte. Acesta a fost și el un maestru al șahului.

Stephen W. Hawking a fost unul dintre cei mai deștepți oameni de pe planetă cu un IQ de 160 de puncte. A fost diagnosticat cu ALS sau boala Lou Gehrig la vârsta de 21 de ani. Cu toate acestea, el a fost fizician, teoretician al originii universului, precum şi cosmolog. A predat ca profesor de fizică la Universitatea Cambridge.

Paul Allen este cofondatorul Microsoft și are un IQ de 160 de puncte. Acesta a obținut la testul de inteligență cu 10 puncte mai mult decât partenerul său, Bill Gates. Este una dintre cele mai bogate persoane din lume cu o avere estimată la 13,5 miliarde de dolari.

Sharon Stone, în vârstă de 62 de ani, are un IQ de 154 de puncte. Frumoasa actriță a obţinut la vârsta de 15 ani o bursă şcolară la Universitatea Edinboro din Pensylvania, unde a studiat literatura creativă şi artele.

Sharon Stone

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
329 de sportivi au fost premiați cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. România s-a clasat pe poziția numărul 23 în clasamentul pe țări cu 3 medalii de aur obținute. 12 sportivi... citește tot
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce notă a luat la Bacalaureat, Marcel Ciolacu a afirmat că nu-și amintește. O zi mai târziu, premierul a transmis printr-un mesaj video pe Tik Tok... citește tot