Care este cel mai bine conservat cadavru de pe Pământ?

08.10.2020
Care este cel mai bine conservat cadavru de pe Pământ?

Cel mai bine conservat cadavru de pe planetă. Așa cum se știe, după moarte, corpul uman începe să se degradeze și intră într-un amplu proces de putrefacție. Descompunerea organismului poate dura ani întregi. Cu toate acestea, există în ziua de astăzi diferite metode prin care un cadavru poate fi menținut într-o stare foarte bună de conservare.

Cadavrul lui Lenin

În Piața Roșie din Moscova, într-un mausoleu, stă așezat cadavrul lui Vladimir Ilici Lenin (1870-1924). Corpul este pus pe un pat de mătase roșie într-un sarcofag de sticlă. Fostul lider bolșevic este îmbrăcată în costum negru, părul și mustață sunt aranjate perfect, mâinile sunt așezate pe lângă corp, iar ochii sunt închiși.

Chiar și la aproape 100 de ani de la moartea acestuia, cadavrul lui Lenin arată foarte bine, iar modalitatea de conservare a corpului a rămas un mister și în ziua de astăzi. Multă lume a afirmat că la prima vedere ai senzația că organismul este unul de ceară, însă la o privire mai atentă se poate vedea că este chiar trupul lui Lenin.

Cum a fost conservat Lenin?

Corpul lui Lenin este supravegheat de o echipă de specialiști, chiar și în ziua de astăzi, care îl îmbălsămează din când în când. Din trupul fostului lider rus au rămas doar scheletul, mușchii, pielea și o parte din țesutul conjunctiv, toate organele interne fiind scoase. Creierul a fost dus la Centrul de Neurologie al Academiei Ruse de Științe, pentru a se afla mai multe despre „abilitățile extraordinare” ale liderului.

Vladimir Ilici Lenin a murit pe 21 ianuarie 1924 și planul inițial prevedea ca acesta să fie îngropat, după 4 zile în care lumea îl putea vedea și plânge. Mulțimea de oameni care venea non-stop să îl vadă pe fostul lider sovietic, a făcut ca autoritățiile bolșevice să ia decizia ca trupul lui Lenin să fie îmbălsămat și ținut într-un mausoleu, temporar, din lemn.

Datorită temperaturii scăzute de – 6, – 7 grade Celsius corpul lui Lenin s-a păstrat perfect, iar după 56 de zile oficialii sovietici au decis să conserve permanent cadavrul. Specialiștii Vladimir Vorobiev și Boris Zbarski au susținut injectarea unui cocktail chimic, care să prevină complet schimbarea culorii și a formei, precum și uscarea și descompunerea.

Compoziția chimică care a fost introdusă în corpul lui Lenin este un mister și în ziua de astăzi. Nimeni nu știe cu exactitate ce substanțe au fost folosite.

Așa arată cadavrul lui Lenin.

Foto: stirileprotv.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot