Care este cea mai urâtă mașină din lume? Top 5 cele mai odioase automobile!

01.08.2023
Care este cea mai urâtă mașină din lume? Top 5 cele mai odioase automobile!

Mașina este cel mai comun mijloc de transport. Zilnic, aceasta este folosită pentru a ne deplasa la muncă, în concedii sau oriunde avem treburi. Anual, companiile automobile concurează între ele să facă mașini cu dotări și aspecte unice. Care este cea mai urâtă mașină din lume? 

Mașină urâtă, dar facilă!

mașină

În prezent există 14 grupuri majore care dețin companii importante de automobile. Una dintre cele mai importante astfel de companii din Europa este grupul deținut de Fiat. Giganticul italian are în portofoliul său mai multe branduri, precum: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Ram și SRT.

Anual, apar modele noi care fură ochii clienților. De la clasicele autovehicule care abia aveau în dotare aer condiționat, avem în prezent scaune cu încălzire, trapă, mod sport, self-parking sau jante custom.

Cu toate că au fost angajați mai mulți specialiști în design pentru a crea cele mai frumoase mașini, situația nu a fost întotdeauna așa. Astfel că, există numeroase mașini care au fost desenate mai mult cu … ochii închiși.

Conform unui clasament mondial, există multe modele care sunt considerate urâte, dar care totuși își fac treaba. Top 5 cele mai urâte mașini sunt:

Fiat Multipla

mașină

Volkswagen 181

Nissan Cube

Cadillac Seville

Sbarro Autobau concept

Ne vom axa pe primul model, respectiv Fiat Multipla care este nefericita câștigătoare a clasamentului. Exteriorul său în stil elefant are totuși un interior inteligent și spațios. Cu toate acestea, au fost vândute peste 300.000 de Multipla la nivel mondial, dovadă clară că în ciuda aspectului, mașina și-a făcut treaba de minune.

Cărui grup aparține compania Dacia?

Dacia este cea mai de succes mașină românească. Aceasta a fost fondată în anul 1966, având vânzări inclusiv în țări precum Tunisia, Columbia, Africa de Sud sau Rusia. În anul 2021, cifra de afaceri estimată era în creștere de aproximativ 21 de milioane de lei.

Din anul 1995, Dacia trece sub aripă europeană, mai exact grupul francez Renault. Datorită prețului accesibil, Dacia este una dintre cele mai vândute mașini din Europa. Tot în 2021, modelul Sandero a fost cel mai vândut automobil de pe continent.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot