Care este cea mai urâtă mașină din lume? Top 5 cele mai odioase automobile!

01.08.2023
Care este cea mai urâtă mașină din lume? Top 5 cele mai odioase automobile!

Mașina este cel mai comun mijloc de transport. Zilnic, aceasta este folosită pentru a ne deplasa la muncă, în concedii sau oriunde avem treburi. Anual, companiile automobile concurează între ele să facă mașini cu dotări și aspecte unice. Care este cea mai urâtă mașină din lume? 

Mașină urâtă, dar facilă!

mașină

În prezent există 14 grupuri majore care dețin companii importante de automobile. Una dintre cele mai importante astfel de companii din Europa este grupul deținut de Fiat. Giganticul italian are în portofoliul său mai multe branduri, precum: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Ram și SRT.

Anual, apar modele noi care fură ochii clienților. De la clasicele autovehicule care abia aveau în dotare aer condiționat, avem în prezent scaune cu încălzire, trapă, mod sport, self-parking sau jante custom.

Cu toate că au fost angajați mai mulți specialiști în design pentru a crea cele mai frumoase mașini, situația nu a fost întotdeauna așa. Astfel că, există numeroase mașini care au fost desenate mai mult cu … ochii închiși.

Conform unui clasament mondial, există multe modele care sunt considerate urâte, dar care totuși își fac treaba. Top 5 cele mai urâte mașini sunt:

Fiat Multipla

mașină

Volkswagen 181

Nissan Cube

Cadillac Seville

Sbarro Autobau concept

Ne vom axa pe primul model, respectiv Fiat Multipla care este nefericita câștigătoare a clasamentului. Exteriorul său în stil elefant are totuși un interior inteligent și spațios. Cu toate acestea, au fost vândute peste 300.000 de Multipla la nivel mondial, dovadă clară că în ciuda aspectului, mașina și-a făcut treaba de minune.

Cărui grup aparține compania Dacia?

Dacia este cea mai de succes mașină românească. Aceasta a fost fondată în anul 1966, având vânzări inclusiv în țări precum Tunisia, Columbia, Africa de Sud sau Rusia. În anul 2021, cifra de afaceri estimată era în creștere de aproximativ 21 de milioane de lei.

Din anul 1995, Dacia trece sub aripă europeană, mai exact grupul francez Renault. Datorită prețului accesibil, Dacia este una dintre cele mai vândute mașini din Europa. Tot în 2021, modelul Sandero a fost cel mai vândut automobil de pe continent.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot