Care este cea mai urâtă mașină din lume? Top 5 cele mai odioase automobile!

01.08.2023
Care este cea mai urâtă mașină din lume? Top 5 cele mai odioase automobile!

Mașina este cel mai comun mijloc de transport. Zilnic, aceasta este folosită pentru a ne deplasa la muncă, în concedii sau oriunde avem treburi. Anual, companiile automobile concurează între ele să facă mașini cu dotări și aspecte unice. Care este cea mai urâtă mașină din lume? 

Mașină urâtă, dar facilă!

mașină

În prezent există 14 grupuri majore care dețin companii importante de automobile. Una dintre cele mai importante astfel de companii din Europa este grupul deținut de Fiat. Giganticul italian are în portofoliul său mai multe branduri, precum: Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Ram și SRT.

Anual, apar modele noi care fură ochii clienților. De la clasicele autovehicule care abia aveau în dotare aer condiționat, avem în prezent scaune cu încălzire, trapă, mod sport, self-parking sau jante custom.

Cu toate că au fost angajați mai mulți specialiști în design pentru a crea cele mai frumoase mașini, situația nu a fost întotdeauna așa. Astfel că, există numeroase mașini care au fost desenate mai mult cu … ochii închiși.

Conform unui clasament mondial, există multe modele care sunt considerate urâte, dar care totuși își fac treaba. Top 5 cele mai urâte mașini sunt:

Fiat Multipla

mașină

Volkswagen 181

Nissan Cube

Cadillac Seville

Sbarro Autobau concept

Ne vom axa pe primul model, respectiv Fiat Multipla care este nefericita câștigătoare a clasamentului. Exteriorul său în stil elefant are totuși un interior inteligent și spațios. Cu toate acestea, au fost vândute peste 300.000 de Multipla la nivel mondial, dovadă clară că în ciuda aspectului, mașina și-a făcut treaba de minune.

Cărui grup aparține compania Dacia?

Dacia este cea mai de succes mașină românească. Aceasta a fost fondată în anul 1966, având vânzări inclusiv în țări precum Tunisia, Columbia, Africa de Sud sau Rusia. În anul 2021, cifra de afaceri estimată era în creștere de aproximativ 21 de milioane de lei.

Din anul 1995, Dacia trece sub aripă europeană, mai exact grupul francez Renault. Datorită prețului accesibil, Dacia este una dintre cele mai vândute mașini din Europa. Tot în 2021, modelul Sandero a fost cel mai vândut automobil de pe continent.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot