Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?

26.05.2022
Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?

Operat de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite, Depozitul de lingouri din SUA, Fort Knox, este o clădire-seif extrem de sigură lângă postul armatei americane din Fort Knox, Kentucky. Acesta depozitează o avere considerabilă și se presupune că ar fi cea mai sigură clădire de pe Glob.

Seiful adăpostește o mare parte din rezervele de aur ale țării, împreună cu alte obiecte valoroase aparținând sau aflate sub supravegherea guvernului federal. În prezent, aici sunt depozitate rezerve de aproximativ 147 de milioane de uncii (4.580 de tone metrice) de lingouri de aur, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din aurul depozitat de Trezoreria Americană.

Alte locații ale depozitului de lingouri din SUA includ Monetăria West Point, care deține în prezent 54 de milioane de uncii (sau 22%) din aurul țării, cu monetăria din Denver, Philadelphia și San Francisco deținând acțiuni mai mici. Poliția monetăriei din SUA este responsabilă pentru protejarea tuturor depozitarilor federali.

În anul 1988, Fortul a fost inclus în Registrul Național al Locurilor Istorice pentru reputația sa. imobilul este adesea menționat în contexte factice și fictive. Are o mare importanță în istoria economică a SUA.

Construcția depozitului de lingouri din SUA, Fort Knox

Depozitul măsoară 32 x 37 metri și se află la 13 metri deasupra nivelului solului. Costul construcției a fost de doar 560.000 USD în anii 1930.

Materialele folosite în construcție includ:

Peretele exterior este compus din beton căptușit cu granit. Există patru casete de pază la fiecare colț al construcției. La poarta de intrare sunt poziționate cutii de pază, iar peste intrarea din față din marmură sunt gravate cuvintele „Depozitarul Statelor Unite”.

Deasupra inscripției se află sigiliul de aur al Departamentului Trezoreriei. În spatele clădirii se află o altă intrare folosită pentru primirea aurului și a altor provizii.

Ce avere depozitează Fort Knox?

Fort Knox deține în prezent 4.580 de tone metrice de aur. Potrivit guvernului, lingourile au o valoare contabilă de 6,22 miliarde de dolari, dar aceasta se bazează pe o valoare fixă ​​stabilită din 1973. Pe baza valorii existente pe piața aurului, activele valorează mai mult de 190 de miliarde de dolari. Aurul există în cea mai mare parte sub formă de lingouri care cântăresc aproximativ 13 kg fiecare, în timp ce o parte din aur este sub formă de monede.

În afară de aur, depozitul mai păstrează o rezervă de medicamente, inclusiv sulfat de morfină. În timpul Războiului Rece, armata SUA a vrut să se asigure că are o aprovizionare abundentă de medicamente pentru durere în cazul în care sursele externe de opiu erau pierdute. Prin urmare, Fort Knox deținea o mulțime de opiu în 1955. În 1993, guvernul a cheltuit milioane pentru a rafina substanța în morfină.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, seiful de aur a servit drept depozit pentru varianta originală a Constituției SUA, Declarația de Independență și proiectul original al Discursului lui Abraham Lincoln la Gettysburg. În 1944, documentele au fost trimise înapoi la Washington, DC.

Ulterior au fost depuse obiecte prețioase pentru alte organizații guvernamentale, cum ar fi Magna Carta și coroana, sabia, sceptrul, globul și capul Sfântului Ștefan, Regele Ungariei, înainte de a le returna Ungariei în 1978, scrie Identiv.

Ce face ca US Bullion Depository, Fort Knox, să fie una dintre cele mai sigure clădiri din lume?

„La fel de sigur ca Fort Knox” este un element de bază în argoul american care indică securitatea absolută a oricărei persoane, loc sau lucru. Depozitul a trecut prin multe modificări de-a lungul istoriei sale de 80 de ani.

Securitatea acestuia este binecunoscută pentru misterul său și mitologia legendară. Câțiva oameni cunosc structura reală a unității și elementele protejate în interior. Nimeni nu știe toate tehnicile de deblocare a seifului.

Înconjurat de o serie de balustrade și construit cu pereți de granit, seiful este adăpostit de o poartă de securitate rezistentă la explozie de mare amploare care necesită coduri unice pentru fiecare membru al personalului depozitului.

Se spune că și acoperișul este rezistent la explozie. Potrivit Trezoreriei, nimeni nu știe întreaga combinație pentru a deschide ușa, care este rezistentă la torțe, exerciții militare și explozibili, mai scrie sursa mai sus citată.

Securitatea mecanică din structură include sisteme automate de semnal electric și telefoane, radiouri și microfoane. De asemenea, se spune că imobilul ar fi echipat cu fir laser și senzori seismografici pentru a garanta că nimeni nu se apropie neobservat.

Prezența ofițerilor de armată

Depozitul se află lângă postul Fort Knox Army, care oferă securitate suplimentară. Fort Knox este protejat de Poliția Monetăriei din SUA, una dintre cele mai vechi organizații federale de aplicare a legii.

Ofițerii trec prin 12 săptămâni de pregătire elementară, urmate de alte cinci săptămâni de pregătire pe teren. Ei învață abilități extinse, inclusiv cum să manevreze armele, confruntarea, intrarea ușilor și curățarea camerei.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Câți români știau carte la 1800?
Câți români știau carte la 1800?
Sistemul de învățământ din România are o istorie îndelungată și a fost influențat o bună bucată de timp de Biserică. În Principatele Române, la începutul anilor 1800 rata de... citește tot
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Ping pong între state! Cine a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei?
Constantin Mavrocordat a fost a fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori conducător al Moldovei. Reformele sale au fost radicale pentru acele vremuri, reușind să desființeze... citește tot
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
De ce faptele penale se pot prescrie? E normal să scapi de o crimă dacă s-a prescris fapta?
Justiția din România are multe lacune, însă autoritățile specializate încearcă să le rezolve o dată cu trecerea timpului. Ministrul Justiției trebuie să propună și să adopte legi, în... citește tot
Recomandări din presa de azi
Cele mai norocoase zodii ale lunii aprilie 2023. Vor fi lovite de o mare șansă
Celebra cântăreaţă de muzică populară care s-a RETRAS la mănăstire! Nimeni nu se aştepta: 'Nu...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Nicoleta Luciu a ajuns de nerecunoscut. Pare mai în vârstă cu 10 ani. Imaginea care...
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Astronomii români au descoperit un asteroid care va trece aproape de Pământ. Când e așteptat
Lovitura momentului privind aderarea României la Schengen! Eugen Tomac a confirmat: CE recunoaște că decizia...
Cât de repede expiră benzina din rezervorul tău: sunt brânzeturi care au termenul de valabilitate...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Scandal la Survivor după ce patru foști concurenți s-au întors în Dominicană: «Nu e corect!»
O actriță celebră a fost plasată în arest psihiatric. Cum a fost găsită actrița pe...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising