Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

20.12.2021
Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Munții Bucegi ascund numeroase atracții turistice fabuloase și câteva comori naturale cum ar fi Cascada celor 7 izvoare. Una dintre cele mai spectaculoase cascade din munții Bucegi oferă cel mai frumos peisaj natural și mai mult decât atât, spun locuitorii din zonă, cea mai pură apă de pe suprafața României cu puteri magice. Și nu doar atât. Cascada trece, practic, printr-o casă.

Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Cascada celor 7 izvoare este un loc fermecător, situat între Lacul Scropoasa și frumosul Lac Bolboci. Potrivit unor legende, se spune că din apele ei a băut însuși zeul suprem al dacilor, Zamolxe, de aceea este cunoscută și sub numele de „apa lui Zamolxe”.

Izvorul a fost descoperit în urmă cu cel puțin 2.000 de ani, iar începând cu anul 1927 s-au făcut numeroase teste. În urma studiilor, specialiștii au constatat că această apă care curge din 7 izvoare diferite nu conține bacterii, lucru nemaîntâlnit nicăieri în lume.

Debitul cascadei este de 400 de litri pe secundă, iar apa provine din subteranul unui lac situat la 1.300 metri altitudine. Locul unde începe căderea apei este magnific. O cabană tronează maiestuos completând peisajul feeric pe care îl întâlnesc vizitatorii când ajung aici, potrivit stirileprotv.ro.

Din nefericire, drumul este anevoios și mulți își lasă mașinile mult mai departe de Cascada celor 7 izvoare și merg pe jos. Cât despre cazare, cele mai apropiate locații sunt la 20 kilometri, în Padina sau chiar Sinaia.

„E foarte frumoasă! Mi-a povestit cea mică, a mai fost aici, că e o cascadă care curge dintr-o casa şi n-am crezut-o. E foarte frumoasă, a meritat efortul!”, a declarat un turist, potrivit sursei mai sus menționate.

Potrivit istoriei, se pare că dictatorul Nicolae Ceaușescu cunoștea povestea apei miraculoase și a vrut să facă diferite afaceri, încercând să o vândă americanilor pentru a fi îmbuteliată această apă unică din Bucegi.

Localnicii susțin faptul că mulți oameni care au băut apă din această cascadă s-au vindecat de boli necruțătoare, de aceea i s-a dus vestea ca fiind o locație binecuvântată. Zeci de oameni vin aproape zilnic pentru a se aproviziona. Motivul pentru care apa este atât de pură este traseul acesteia prin niște săpături de argint care filtrează apa, nelăsând germenii să fie prezenți în compoziția ei.

Foto: businessmagazin.ro

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot