Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

20.12.2021
Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Munții Bucegi ascund numeroase atracții turistice fabuloase și câteva comori naturale cum ar fi Cascada celor 7 izvoare. Una dintre cele mai spectaculoase cascade din munții Bucegi oferă cel mai frumos peisaj natural și mai mult decât atât, spun locuitorii din zonă, cea mai pură apă de pe suprafața României cu puteri magice. Și nu doar atât. Cascada trece, practic, printr-o casă.

Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Cascada celor 7 izvoare este un loc fermecător, situat între Lacul Scropoasa și frumosul Lac Bolboci. Potrivit unor legende, se spune că din apele ei a băut însuși zeul suprem al dacilor, Zamolxe, de aceea este cunoscută și sub numele de „apa lui Zamolxe”.

Izvorul a fost descoperit în urmă cu cel puțin 2.000 de ani, iar începând cu anul 1927 s-au făcut numeroase teste. În urma studiilor, specialiștii au constatat că această apă care curge din 7 izvoare diferite nu conține bacterii, lucru nemaîntâlnit nicăieri în lume.

Debitul cascadei este de 400 de litri pe secundă, iar apa provine din subteranul unui lac situat la 1.300 metri altitudine. Locul unde începe căderea apei este magnific. O cabană tronează maiestuos completând peisajul feeric pe care îl întâlnesc vizitatorii când ajung aici, potrivit stirileprotv.ro.

Din nefericire, drumul este anevoios și mulți își lasă mașinile mult mai departe de Cascada celor 7 izvoare și merg pe jos. Cât despre cazare, cele mai apropiate locații sunt la 20 kilometri, în Padina sau chiar Sinaia.

„E foarte frumoasă! Mi-a povestit cea mică, a mai fost aici, că e o cascadă care curge dintr-o casa şi n-am crezut-o. E foarte frumoasă, a meritat efortul!”, a declarat un turist, potrivit sursei mai sus menționate.

Potrivit istoriei, se pare că dictatorul Nicolae Ceaușescu cunoștea povestea apei miraculoase și a vrut să facă diferite afaceri, încercând să o vândă americanilor pentru a fi îmbuteliată această apă unică din Bucegi.

Localnicii susțin faptul că mulți oameni care au băut apă din această cascadă s-au vindecat de boli necruțătoare, de aceea i s-a dus vestea ca fiind o locație binecuvântată. Zeci de oameni vin aproape zilnic pentru a se aproviziona. Motivul pentru care apa este atât de pură este traseul acesteia prin niște săpături de argint care filtrează apa, nelăsând germenii să fie prezenți în compoziția ei.

Foto: businessmagazin.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot