Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

20.12.2021
Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Munții Bucegi ascund numeroase atracții turistice fabuloase și câteva comori naturale cum ar fi Cascada celor 7 izvoare. Una dintre cele mai spectaculoase cascade din munții Bucegi oferă cel mai frumos peisaj natural și mai mult decât atât, spun locuitorii din zonă, cea mai pură apă de pe suprafața României cu puteri magice. Și nu doar atât. Cascada trece, practic, printr-o casă.

Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Cascada celor 7 izvoare este un loc fermecător, situat între Lacul Scropoasa și frumosul Lac Bolboci. Potrivit unor legende, se spune că din apele ei a băut însuși zeul suprem al dacilor, Zamolxe, de aceea este cunoscută și sub numele de „apa lui Zamolxe”.

Izvorul a fost descoperit în urmă cu cel puțin 2.000 de ani, iar începând cu anul 1927 s-au făcut numeroase teste. În urma studiilor, specialiștii au constatat că această apă care curge din 7 izvoare diferite nu conține bacterii, lucru nemaîntâlnit nicăieri în lume.

Debitul cascadei este de 400 de litri pe secundă, iar apa provine din subteranul unui lac situat la 1.300 metri altitudine. Locul unde începe căderea apei este magnific. O cabană tronează maiestuos completând peisajul feeric pe care îl întâlnesc vizitatorii când ajung aici, potrivit stirileprotv.ro.

Din nefericire, drumul este anevoios și mulți își lasă mașinile mult mai departe de Cascada celor 7 izvoare și merg pe jos. Cât despre cazare, cele mai apropiate locații sunt la 20 kilometri, în Padina sau chiar Sinaia.

„E foarte frumoasă! Mi-a povestit cea mică, a mai fost aici, că e o cascadă care curge dintr-o casa şi n-am crezut-o. E foarte frumoasă, a meritat efortul!”, a declarat un turist, potrivit sursei mai sus menționate.

Potrivit istoriei, se pare că dictatorul Nicolae Ceaușescu cunoștea povestea apei miraculoase și a vrut să facă diferite afaceri, încercând să o vândă americanilor pentru a fi îmbuteliată această apă unică din Bucegi.

Localnicii susțin faptul că mulți oameni care au băut apă din această cascadă s-au vindecat de boli necruțătoare, de aceea i s-a dus vestea ca fiind o locație binecuvântată. Zeci de oameni vin aproape zilnic pentru a se aproviziona. Motivul pentru care apa este atât de pură este traseul acesteia prin niște săpături de argint care filtrează apa, nelăsând germenii să fie prezenți în compoziția ei.

Foto: businessmagazin.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot