Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

20.12.2021
Paradisul curgător. Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Munții Bucegi ascund numeroase atracții turistice fabuloase și câteva comori naturale cum ar fi Cascada celor 7 izvoare. Una dintre cele mai spectaculoase cascade din munții Bucegi oferă cel mai frumos peisaj natural și mai mult decât atât, spun locuitorii din zonă, cea mai pură apă de pe suprafața României cu puteri magice. Și nu doar atât. Cascada trece, practic, printr-o casă.

Care este cascada din România care curge printr-o casă?

Cascada celor 7 izvoare este un loc fermecător, situat între Lacul Scropoasa și frumosul Lac Bolboci. Potrivit unor legende, se spune că din apele ei a băut însuși zeul suprem al dacilor, Zamolxe, de aceea este cunoscută și sub numele de „apa lui Zamolxe”.

Izvorul a fost descoperit în urmă cu cel puțin 2.000 de ani, iar începând cu anul 1927 s-au făcut numeroase teste. În urma studiilor, specialiștii au constatat că această apă care curge din 7 izvoare diferite nu conține bacterii, lucru nemaîntâlnit nicăieri în lume.

Debitul cascadei este de 400 de litri pe secundă, iar apa provine din subteranul unui lac situat la 1.300 metri altitudine. Locul unde începe căderea apei este magnific. O cabană tronează maiestuos completând peisajul feeric pe care îl întâlnesc vizitatorii când ajung aici, potrivit stirileprotv.ro.

Din nefericire, drumul este anevoios și mulți își lasă mașinile mult mai departe de Cascada celor 7 izvoare și merg pe jos. Cât despre cazare, cele mai apropiate locații sunt la 20 kilometri, în Padina sau chiar Sinaia.

„E foarte frumoasă! Mi-a povestit cea mică, a mai fost aici, că e o cascadă care curge dintr-o casa şi n-am crezut-o. E foarte frumoasă, a meritat efortul!”, a declarat un turist, potrivit sursei mai sus menționate.

Potrivit istoriei, se pare că dictatorul Nicolae Ceaușescu cunoștea povestea apei miraculoase și a vrut să facă diferite afaceri, încercând să o vândă americanilor pentru a fi îmbuteliată această apă unică din Bucegi.

Localnicii susțin faptul că mulți oameni care au băut apă din această cascadă s-au vindecat de boli necruțătoare, de aceea i s-a dus vestea ca fiind o locație binecuvântată. Zeci de oameni vin aproape zilnic pentru a se aproviziona. Motivul pentru care apa este atât de pură este traseul acesteia prin niște săpături de argint care filtrează apa, nelăsând germenii să fie prezenți în compoziția ei.

Foto: businessmagazin.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising