Bio. Ce sunt produsele Bio?

13.07.2022
Bio. Ce sunt produsele Bio?

Bio. La tot pasul, găsim în supermarketuri produse Bio care, la prima vedere sunt la fel ca celelalte. Prima diferență sesizabilă este însă prețul mai mare pentru alimentele Bio. E drept, și aspectul este diferit. Totuși, ce sunt produsele Bio și prin ce se diferențiază de restul produselor care se găsesc pe rafturile marilor magazine?

Brodusele BIO, cunoscute și ca produse organice sau ecologice sunt produse care au crescut fără a fi utilizate substanțele chimice și fără eventuale intervenții genetice. Termenul BIO face referire de cele mai multe ori la produse alimentare, în vreme ce termenul ecologic se refera la produse de îngrijire, la cosmetice, la produse de curățare sau chiar la jucării.

De ce „plângem” când tăiem ceapă? Cum să secționăm ceapa fără să mai lăcrimăm?

Totuși, nu orice produs poate primi denumirea de bio/organic/ecologic. Există în acest sens un organism de certificare al acestor bunuri de consum.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un produs BIO?

Dezavantajele legumelor bio sunt de ordin estetic, acestea nefiind atât de mari și de frumoase ca restul. Un produs alimentar este considerat organic dacă cel puţin 95% din ingredientele sale sunt organice.

Bio nu înseamnă natural

Atenție! Bio nu înseamnă neapărat natural. De ce? Simplu! Produsele naturale pot fi obținute și din ingrediente care sunt cultivate pe soluri afectate de tot felul de chimicale, ori în vecinătatea unor fabrici care poluează.

În țara noastră, procesul de certificare este supravegheat de autoritățile statului, prin intermediul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Este adevărat că Eva nu a fost prima femeie de pe Terra?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot