Are voie Papa să bea alcool?

30.05.2023
Are voie Papa să bea alcool?

Papalitatea este cel mai înalt grad pe care un preot catolic îl poate primi. Aceștia sunt aleși pe viață,  având în spatele lor peste 1 miliard de credincioși. Papa locuiește în Vatican, un micro-stat aflat ca enclavă în Roma, Italia. De-a lungul istoriei, mai multe legende și povești stau în spatele acestui rang. Una dintre cele mai curioase întrebări este, dacă Papa are sau nu voie să consume alcool?

Poate Papa să bea bere sau vin?

Papa

În prezent, Suveranul Pontif este Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani. Pe numele său real, Jorge Mario Bergoglio, acesta provine din Buenos Aires, Argentina. El a fost ales în anul 2013 cu numele de Francis, precedentul fiind Benedict al XVI-lea.

De la preluarea Sfântului Scaun, Papa Francisc a devenit rapid popular, apropiindu-se de credincioși. Afinitatea pentru știință, iubirea pe care o emană față de semenii săi și faptul că este la curent cu rețelele sociale l-au făcut pe Papa Francisc iubit atât de cei mici, cât și de cei adulți.

Poziția din vârful societății îi permite acestuia să aibă acces la multe servicii și bunuri. Una dintre cele mai curioase întrebări este aceea dacă Papa are voie să bea alcool? Mii de internauți au vrut să afle răspunsul la această întrebare. Cu toate că nimeni nu și-ar imagina ca Suveranul Pontif să consume alcool.

Religia catolică nu interzice consumul de alcool, dar susține cumpătarea, venind cu sfatul de a evita excesele la alcool, alimente, tutun sau medicamente. Astfel că, Papa Francis are permisiunea de a bea, dar este puțin improbabil să o facă. În plus, Șeful Bisericii Catolice nu a fost văzut niciodată făcând acest lucru. Se cunoaște faptul că nu există alte restricții la dieta papală, deși Francisc a fost sfătuit să reducă consumul de paste, motivul principal fiind greutatea, vârsta înaintată și durerile de spate.

Au voie călugării să fumeze?

Biserica Catolică nu condamnă fumatul, dar consideră excesul ca fiind păcătos. Peceptele catolice sugerează cumpătarea în toate lucrurile. În Biserica Ortodoxă, deși nu există nicio interdicție oficială, cele mai tradiționale dintre lăcașuri interzic clerului să fumeze, iar credincioșii sunt încurajați să renunțe la acest obicei.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot