Uitați de Transfăgărășan! Un nou drum spectaculos va atrage mii de turiști în România

30.08.2021
Uitați de Transfăgărășan! Un nou drum spectaculos va atrage mii de turiști în România

România se va putea mândri cu o nouă șosea de poveste, pe lângă Transfăgărășan și Transalpina. Drumul va intra în circuitul național la sfârșitul lunii septembrie, când va fi finalizat. Realizarea acestuia a costat 3,5 milioane de euro și străbate o zonă de-a dreptul spectaculoasă.

Drumul judeţean 102 C, Cislău – Buda Crăciuneşti – limita judeţului Prahova, a fost reabilitat de Consiliul Județean Buzău din fonduri proprii. Șoseaua are o lungime de 11,3 km și va lega DN 10 de limita cu judeţul Prahova prin localitatea Buda Crăciuneşti. Circuitul trece printr-o pădure și include un fost drum forestier, care a fost îmbunătățit conform noilor standarde.

Un nou drum de poveste în România

Autoritățile au demarat lucrările la începutul lunii iulie 2020 și sunt aproape de finalizare. Potrivit informațiilor CJ Buzău, șoseaua va fi gata în totalitate la sfârșitul lunii septembrie 2021. Zona este una superbă, iar oamenii care au străbătut o parte din drum s-au declarat de-a dreptul încântați. Totodată, drumul va fi extrem de util pentru locuitorii satului buzoian Buda Crăciuneşti. Până la modernizare, aceștia erau izolați între Drumul Naţional 10 şi limita cu judeţul Prahova. În același timp, oamenii din zona Pătârlagele, Cislău şi Vipereşti au de acum înainte o variantă mai scurtă de a ajunge la Ploieşti şi Bucureşti.

Este un drum foarte important pentru că face legătura cu judeţul Prahova, dar şi un drum cu o importanţă istorică deosebită aici în zonă fiind vestigiile Doamnei Neaga. Reabilitarea acestuia va duce cu siguranţă la revitalizarea turismului în judeţul Buzău. La sfârşitul lunii septembrie probabil vom face şi un parteneriat cu comuna Cislău să realizăm un drum de acces modern către aceste vestigii pentru a pune în valoare tot ceea ce a însemnat Doamna Neaga în judeţul Buzău, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, potrivit news.ro.

Drumul DJ-102 C trece printr o pădure foarte deasă, peisajul fiind ca dintr-o poveste. Lucrările se desfășoară într-un ritm alert, pentru a le oferi oamenilor un nou traseu către destinația dorită. Autoritățile consideră că circuitul va fi străbătut de foarte mulți oameni care vor să vină la vestigiile Doamnei Neaga.

Potrivit legendelor locale, drumul forestier, proaspătă reabilitat, era poteca ascunsă a Doamnei Neaga, soția lui Mihnea Turcitul, domn al Țării Românești între anii 1577-1583, 1585-1591 și stăpâna comunelor Rusovat, Cislău, Lapoș, Tisău, Grăjdana, Sarate, Valea Scheilor.

Foto: Facebook.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot