Un cerb a rămas cu capul rivalului său între coarne

21.07.2023
Un cerb a rămas cu capul rivalului său între coarne

Un fotograf pasionat de viața sălbatică, pe nume Keiko Kanasugi, a reușit să surprindă un moment rar. Acesta a filmat și  fotografiat un cerb care avea între coarne capul rivalului său de moarte. Poza a dovedit, încă o dată, cât de dură este viața în mijlocul naturii, acolo unde doar cel mai puternic supraviețuiește, iar cel învins… moare.

Aceste scene sunt atât de incredibile. Mi-au amintit de vitalitatea extraordinară a animalului. Cerbul probabil că a reușit să supraviețuiască tocmai pentru că trăiește în Peninsula Notsuke, unde există puțini dușmani externi, inclusiv oamenii. Capul rivalului înfipt în coarne, este ca un trofeu, a afirmat Keiko Kanasugi, fotograful care a reușit să fotografieze animalul, potrivit asahi.com.

Videoclipul cu animalul sălbatic care poartă după el capul dușmanului său a fost postat pe TikTok, iar reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre ei au fost oripilați de imaginile dure, în schimb alții au apreciat mersul firesc al naturii. Cert este că au fost mii de comentarii, iar filmulețul a fost vizionat de peste 21 de milioane de ori.

Cum a rămas capul unui cerb înfipt între coarnele rivalului?

Cerbul a fost surprins în timp ce mergea pe marginea unui drum și păștea iarbă. Un cercetător a explicat că acesta, probabil, s-a luptat cu dușmanul său în timpul sezonului de împerechere. În urma înfruntării, cele două animale au rămas încleștate între coarne și nu s-au mai putut separa. Drept urmare, rivalul cerbului din imagini a decedat pe parcurs, iar corpul s-a descompus rămânând doar capul înfipt între coarne.

Până la descompunerea organismului, cerbul a cărat după el și corpul dușmanului său care, cel mai probabil, cântărea în jur de 100 kilograme. Ca urmare, pe toată perioada iernii cerbul a purtat capul rivalului după el. Singura modalitate de a scăpa de această situație a fost ca animalul să aștepte primăvara, când îi cad propriile coarne și îi vor crește altele noi. În felul acesta va scăpa și de capul ”prietenului”.

Foto: whiskeyriff.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot