Shrek a existat în viața reală! Povestea omului care a inspirat personajul de desene animate

09.05.2023
Shrek a existat în viața reală! Povestea omului care a inspirat personajul de desene animate

Shrek este un personaj de desene animate, îndrăgit foarte mult atât de copii, cât și de adulți. În ciuda aspectului său mai puțin drăgăstos, Shrek are un caracter frumos, care ajunge să lupte pentru iubire și dreptate. Interesant este faptul că personajul de animație a avut un corespondent în realitate: mare și înfricoșător la exterior, bun și iubitor la interior.

Cine a fost persoana care a inspirat personajul Shrek?

Maurice Tillet este persoana care l-a inspirat pe William Steig să creeze o carte pentru copii și un personaj denumit Shrek. La fel ca și personajul de desene animate, bărbatul din viața reală a avut un aspect fizic impresionant, dar și o fire sensibilă, și pe cât era de respingător pe exterior, pe atât era de plin de iubire pe interior. Maurice a fost o persoană foarte inteligentă care a vorbit 14 limbi și a fost un maestru al șahului. Din păcate, viața lui a luat o întorsătură neașteptată, după vârsta de 20 de ani.

William Steig, alături de Maurice Tillet.

Maurice Tillet s-a născut în Rusia, în anul 1903, din părinți francezi. Copilăria sa a fost una normală, băiatul visând să ajungă un bun avocat. Din păcate pentru el, dorința nu s-a materializat, fiindcă s-a îmbolnăvit. Mâinile, picioarele și capul său au început să se umfle deodată în mod inexplicabil, iar medicii vremii au constatat că suferă de acromegalie.

Ce este acromegalia?

Potrivit specialiștilor în sănătate, acromegalia este o boală care duce la creșterea unei tumori benigne pe glanda pituitară din creier. Această situație poate duce la eliberarea în exces a hormonilor de creștere, iar organismul începe să se deformeze.

Cu timpul, boala lui Maurice Tillet a progresat iar aspectul său fizic a avut mult de suferit. Mâinile și picioarele au devenit de-a dreptul gigantice, capul a crescut enorm și s-a deformat, astfel încât forma maxilarului a devenit una pătrățoasă, iar urechile nu mai arătau normal. Visul de a deveni avocat s-a năruit, însă bărbatul a început o carieră de luptător de wrestling.

Maurice s-a mutat la Paris după 1937 și a devenit cunoscut în toată Franța, dar și în Anglia. Izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial l-a făcut să emigreze în Statele Unite ale Americii. Aici, cariera sa de luptător profesionist de wrestling a ajuns la alt nivel și a reușit să obțină titlul de campion mondial AWA World Heavyweight din 1940 până în 1942.

Din păcate, boala sa l-a răpus într-un final la vârsta de 51 de ani. Maurice Tillet a dezvoltat o problemă cardiovasculară, din cauza corpului supradimensionat. În data de 4 septembrie 1954, la Chicago, acesta și-a dat ultima suflare. Busturile și fotografiile realizate în timpul vieții dovedesc o asemănare incredibilă între Maurice și personajul Shrek.

Foto: vulture.com și divahair.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot