Sarea de Himalaya e chiar din Himalaya sau din Pakistan?

26.10.2021
Sarea de Himalaya e chiar din Himalaya sau din Pakistan?

Sarea de Himalaya este unul dintre cele mai bine vândute produse la nivel mondial. Aceasta este promovată ca fiind o alternativă mai sănătoasă decât sarea clasică. În mod hilar, nu doar că faimoasa sare de culoare roz nu este mai sănătoasă dar nici nu provine din Munții Himalaya.

Sarea de Himalaya este promovată ca fiind mult mai sănătoasă decât cea clasică. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică pentru presupusele beneficii ale ei. Conform specialiștilor, sarea roz are aproximativ același conținut de minerale precum sarea obișnuită, notează publicația time.com.

„De obicei, sarea roz de Himalaya nu conține urme semnificative de iod, un nutrient esențial”, spune Catherine Brennan, unul dintre cei mai cunoscuți dieticieni din lume.

Există voci care spun că sarea roz este cea mai pură din lume întrucât milioane de ani a fost ferită de poluare. În urmă cu 200 de milioane de ani, erau straturi de sare de mare cristalizata acoperite de lavă. Fiind păstrată în acest mediu curat, mulți trag concluzia că sarea a fost protejata de poluarea din zilele de astăzi.

Sarea de Himalaya este, de fapt, din Pakistan

Sarea de Himalaya este mult mai scumpă decât sarea obișnuită. În ciuda denumirii sale, sarea provine din mina de sare Khewra, din Pakistan, situată între Islamabad și Lahore. Aceasta a doua mină de sare din lume, ca mărime, avand 18 niveluri. Tunelurile minei se întind pe o distanță de 40 de kilometri și mina a fost descoperită în anul 320 î de Hr. de trupele lui Alexandru cel Mare. Totuși, exploatarea sării a început în jurul secolul al XVI-lea. Anual, din acestă mină se extrag 350.000 de tone anual. Distanța dintre Himalaya și mina de sare Khewra este de 300 de km.

Sarea roz atrage ca un magnet

Se pare că această culoare roz a sării provine de la conținutul bogat de minerale. Aceasta conține peste 84 de minerale importante pentru organismul uman, printre care și calciul, potasiul ori magneziul. Culoarea roz atrage ca un magnet pentru consumatori și, de exemplu, pe Instagram internauții au postat peste 70.000 de imagini cu sare roz de Himalaya.

Curiozități despre sarea de Himalaya:

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 1 decembrie?
Ce s-a întâmplat azi, 1 decembrie?
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii... citește tot
Ce sunt zodiile cardinale, fixe, mobile? Ce caracteristici are fiecare zodie în parte?
Ce sunt zodiile cardinale, fixe, mobile? Ce caracteristici are fiecare zodie în parte?
Majoritatea oamenilor ascultă sau citesc, la un moment, dat zodiacul. Foarte multe persoane cred că destinul le este influențat de o forță superioară și consideră că astrologia le poate... citește tot
De ce la munte aerul este mai curat?
De ce la munte aerul este mai curat?
Foarte multe persoane din România, atunci când au puțin timp liber, aleg să meargă la munte. Se spune că în felul acesta se relaxează și își încarcă bateriile pentru a face față... citește tot