Regele Umberto I a trăit cea mai stranie poveste din istoria omenirii

27.07.2020
Regele Umberto I a trăit cea mai stranie poveste din istoria omenirii

Regele Umberto I al Italiei s-a născut pe 14 martie 1844, la Torino, și a murit pe 29 iulie 1900, la Monza. Acesta a fost rege al Italiei din 1878 până în anul 1900, anul decesului. Numele său complet este Umberto Rainerio Carlo Emanuele Giovanni Maria Ferdinando Eugenio, Principe de Piemont și a rămas în istorie ca fiind omul care a trăit cea mai stranie poveste.

Regele Umberto I a fost un aprig susținător al Triplei Alianțe și a sprijinit lansarea colonială în Africa cu ocuparea Eritreei (1885-1896). Legat de acest rege se leagă un fapt inedit și curios, poate cea mai stranie coincidență întâlnită vreodată.

Regele Umberto I, față în față cu el însuși

Viața regelui Umberto I a luat o întorsătură incredibilă când se aștepta mai puțin. În drumul său spre casa rezidențială, acesta a decis să ia cina la un restaurant local. Acolo, l-a cunoscut pe proprietar și mare a fost minunea când a observat că acesta arăta exact ca el. Cei doi păreau gemeni identici. Coincidența nu s-a terminat aici: cei doi bărbați, deși proveneau din medii diferite, erau născuți  în același oraș, în aceeași zi. Ba mai mult, ambii s-au căsătorit cu femei care aveau aceleași nume, Margareta. Nu putem să avem un răspuns rațional, însă cei doi bărbați au avut câte un băiat, de asemenea, cu același nume, Vittorio. Ca situația să fie de necrezut, proprietarul locației și-a deschis restaurantul în aceeași zi în care Umberto a fost încoronat.

Șocat de această situație, regele l-a invitat pe cel din fața sa să petreacă timp cu el, dar proprietarul restaurantului a fost ucis a doua zi de dimineață. Pare greu de crezut, însă și regele Umberto I a fost asasinat în aceeași noapte. El a fost împușcat și ucis de Gaetano Bresci, un anarhist italo-american care a fost indignat – alături de mulți alți italieni – de masacrul protestatarilor generalului Fiorenzo Bava Beccaris din Milano, în mai 1898.

Coincidență mai stranie ca aceasta este greu de găsit. O explicație plauzibilă ar fi că regele a avut un frate geamăn, care a fost crescut de altă familie pentru a nu exista un conflict pe linia succesorală la tronul Italiei. Este o poveste fascinantă care a fost extinsă și înfrumusețată de-a lungul anilor. Nu vom ști niciodată adevărul, însă un lucru este clar, cei doi bărbați au avut o legătură și vieți interconectate.

Foto: ro.wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot