Plantele stabilizate, eleganța verde fără bătăi de cap în cafenele și restaurante

03.06.2024
Plantele stabilizate, eleganța verde fără bătăi de cap în cafenele și restaurante

În lumea agitată a cafenelelor și restaurantelor, unde designul și atmosfera au devenit la fel de importante precum mâncarea și servirea, găsirea soluțiilor estetice și ușor de întreținut a devine o prioritate. Lichenii și mușchii stabilizați sunt o opțiune interesantă pentru amenajarea unor pereți vegetali. În plus, ownerii scapă pe termen lung de problema îngrijirii plantelor clasice.

Ce sunt plantele stabilizate?

Plantele stabilizate și conservate sunt plante naturale care au fost supuse unui proces special de stabilizare, înlocuindu-li-se limfa cu un produs de stabilizare, pe baza de glicerină.

Acest proces păstrează frumusețea și prospimea plantelor, transformându-le în accesorii decorative durabile și ușor de întreținut. Întrucât nu mai necesită apă, lumină solară sau sol, plantele stabilizate au un aspect natural pentru o perioadă lungă de timp.

Nu au nevoie de apă, lumina sau fertilizare

Lichenii și mușchii stabilizați sunt tot mai des aleși pentru a decora interioarele cafenelelor, restaurantelor sau spațiilor comerciale. Într-un mediu aglomerat precum un local sau restaurant, timpul și resursele destinate îngrijirii plantelor pot fi limitate. Plantele stabilizate nu necesită apă, lumină sau fertilizare regulată, oferind o soluție convenabilă pentru întreținerea spațiilor verzi în astfel de medii.

Totodată, plantele stabilizate ornamentale pot să „îmbrace” pereții locațiilor pe dimensiunea dorită. Acestea sunt durabile și mențin aspectul proaspăt pentru multă vreme, reprezentând astfel o investiție pe termen lung. În comparație cu plantele tradiționale care pot necesita înlocuiri frecvente, acestea aduc economii în timp și resurse.

În condiții propice, durata de viață a plantelor stabilizate este de peste 10 ani.

Când vine vorba despre design, există o mare flexibilitate. De exemplu, mușchii și lichenii (care provin în principal din țările reci, nordice) trec printr-un proces de vopsire. Astăzi există zeci de variante de culori clasice, plus alte variații de nuanțe, ajungând la 16 culori disponibile, printre care verde, portocaliu, maro, galben, albastru, roșu, etc.

Pentru proiecte personalizate care să conțină plante stablizate poți apela la profesioniștii de la Decoterrarium pe care îi poți contacta fie la telefon ☎️0744.896.399, fie la adresa de mail [email protected].

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot