O scrisoare expediată în 1916 a ajuns la destinație în zilele noastre

20.02.2023
O scrisoare expediată în 1916 a ajuns la destinație în zilele noastre

În trecut, modalitatea prin care o persoană comunica cu rudele sau prietenii era trimițând scrisori. Ulterior, tehnologia a avansat și am ajuns la starea din prezent. Din păcate, s-a pierdut parcă o parte din farmecul comunicării, acea vibrație interioară că urmează să afli vești despre persoanele la care ții. Transmiterea de scrisori a dispărut aproape complet, oamenii având astăzi o multitudine de posibilități de a lua legătura cu cei dragi.

Din când în când, mai ies la suprafață evenimente care ne aduc aminte de trecut și de lucrurile frumoase de atunci. O astfel de întâmplare a avut loc în Anglia, unde o scrisoare redactată în anul 1916 a ajuns la destinație după mai bine de un secol. Cu toate că destinatarul nu mai locuiește la adresa respectivă de mult timp, actualii proprietari au rămas surprinși să vadă că scrisoarea are trecută pe ea adresa lor de destinație, Hamlet Road, în sudul Londrei.

Pe timbrul scrisorii era regele George al V-lea al Regatului Unit

Proprietarul care locuiește la adresa respectivă, în prezent, a povestit că a primit scrisoarea cu ceva timp în urmă, însă nu a considerat că este foarte importantă. Ba mai mult, el a și deschis plicul lucru care este interzis de lege în Marea Britanie, în cazul în care corespondența nu îți este adresată. Cu toate acestea, locatarul s-a decis recent să ducă scrisoarea la o asociație istorică pentru a putea fi studiată.

Am văzut că pe scrisoare era trecut anul ’16, așa că am crezut că e vorba de 2016. Când ne-am uitat mai atent am văzut că pe timbru era un rege, nu o regină, așa că ne-am dat seama că nu putea fi vorba de 2016, a spus Finlay Glen, proprietarul care a primit scrisoarea, în prezent, potrivit cnn.com.

Plicul are pe el un timbru care îl înfățișează pe regele George al V-lea al Regatului Unit. Analizele ulterioare au arătat că scrisoarea a fost trimisă la mijlocul Primului Război Mondial, cu un deceniu înainte de nașterea reginei Elisabeta a II-a.

Ce scrie în scrisoarea din 1916?

Cei care au analizat scrisoarea au putut să vină cu câteva lămuriri. Așadar, textul a fost redactat de Christabel Mennel, fiica comerciantului de ceai Henry Tuke Mennel. Aceasta a scris rândurile pe foaie în timp ce familie ei era în vacanță la Bath, în vestul Angliei. Plicul îi era destinat soției magnatului Oswald Marsh.

Dragei mele Katie,

M-am simțit groaznic aici, am avut o răceală foarte grea, așa arată o parte din textul scris Christabel Mennel, conform sursei citată mai sus.

Astfel de întâmplări au loc destul de rar, iar istoricii sunt fascinați de texte vechi care ne arată o fărâmă din societatea acelor vremuri.

Foto: cnn.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Ce faci cu VARZA murată primăvara. Mulţi români o aruncă, însă e greşit. Aşa te...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising