O scrisoare expediată în 1916 a ajuns la destinație în zilele noastre

20.02.2023
O scrisoare expediată în 1916 a ajuns la destinație în zilele noastre

În trecut, modalitatea prin care o persoană comunica cu rudele sau prietenii era trimițând scrisori. Ulterior, tehnologia a avansat și am ajuns la starea din prezent. Din păcate, s-a pierdut parcă o parte din farmecul comunicării, acea vibrație interioară că urmează să afli vești despre persoanele la care ții. Transmiterea de scrisori a dispărut aproape complet, oamenii având astăzi o multitudine de posibilități de a lua legătura cu cei dragi.

Din când în când, mai ies la suprafață evenimente care ne aduc aminte de trecut și de lucrurile frumoase de atunci. O astfel de întâmplare a avut loc în Anglia, unde o scrisoare redactată în anul 1916 a ajuns la destinație după mai bine de un secol. Cu toate că destinatarul nu mai locuiește la adresa respectivă de mult timp, actualii proprietari au rămas surprinși să vadă că scrisoarea are trecută pe ea adresa lor de destinație, Hamlet Road, în sudul Londrei.

Pe timbrul scrisorii era regele George al V-lea al Regatului Unit

Proprietarul care locuiește la adresa respectivă, în prezent, a povestit că a primit scrisoarea cu ceva timp în urmă, însă nu a considerat că este foarte importantă. Ba mai mult, el a și deschis plicul lucru care este interzis de lege în Marea Britanie, în cazul în care corespondența nu îți este adresată. Cu toate acestea, locatarul s-a decis recent să ducă scrisoarea la o asociație istorică pentru a putea fi studiată.

Am văzut că pe scrisoare era trecut anul ’16, așa că am crezut că e vorba de 2016. Când ne-am uitat mai atent am văzut că pe timbru era un rege, nu o regină, așa că ne-am dat seama că nu putea fi vorba de 2016, a spus Finlay Glen, proprietarul care a primit scrisoarea, în prezent, potrivit cnn.com.

Plicul are pe el un timbru care îl înfățișează pe regele George al V-lea al Regatului Unit. Analizele ulterioare au arătat că scrisoarea a fost trimisă la mijlocul Primului Război Mondial, cu un deceniu înainte de nașterea reginei Elisabeta a II-a.

Ce scrie în scrisoarea din 1916?

Cei care au analizat scrisoarea au putut să vină cu câteva lămuriri. Așadar, textul a fost redactat de Christabel Mennel, fiica comerciantului de ceai Henry Tuke Mennel. Aceasta a scris rândurile pe foaie în timp ce familie ei era în vacanță la Bath, în vestul Angliei. Plicul îi era destinat soției magnatului Oswald Marsh.

Dragei mele Katie,

M-am simțit groaznic aici, am avut o răceală foarte grea, așa arată o parte din textul scris Christabel Mennel, conform sursei citată mai sus.

Astfel de întâmplări au loc destul de rar, iar istoricii sunt fascinați de texte vechi care ne arată o fărâmă din societatea acelor vremuri.

Foto: cnn.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot