Nimeni nu știe de acest truc! Cum trebuie reglat termopanul iarna ca să fie perfect etanș? | VIDEO

16.01.2024
Nimeni nu știe de acest truc! Cum trebuie reglat termopanul iarna ca să fie perfect etanș? | VIDEO

Iarna ne petrecem foarte mult timp în case. Acest lucru vine la pachet cu prețul ridicat al facturilor la energie electrică și la gaze. Indiferent de modalitatea de încălzire cu care este dotată locuința dumneavoastră, există un secret care face ca temperatura să rămână ridicată în interiorul casei pentru o perioadă mai lungă de timp. Site-ul shtiu.ro vă explică cum trebuie reglat termopanul pe durata iernii.

Geamurile termopan sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor și pot avea o durată de viață până la 25 de ani. Puțini sunt cei care știu că tâmplăria de tip termopan are două moduri de reglare în funcție de anotimp: vară și iarnă. Așadar, reglat în regimul de iarnă, geamul de tip termopan păstrează mai mult timp aerul cald în interior. Regimul de vară implică ca cerceveaua să fie mai puțin strânsă, permițând libera circulație a fluxurilor de aer.

Ce trebuie să faceți pentru a regla termopanul?

La montarea termopanelor, de obicei, meșterii lasă gemurile într-o poziție neutră pentru ca geamurile să fie eficiente pe toată durata anului.

Vezi AICI cum se reglează termopanul!

Ce tâmplărie este mai bună: din aluminiu, lemn sau PVC?

O tâmplărie din PVC este foarte bună atunci când vine vorba de izolarea termică și fonică, asigurând economisirea energiei. Cu toate acestea, dacă materialele nu sunt de calitate, în timp apare inevitabil degradarea și uzura. Geamurile termopan sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor și pot avea o durată de viață până la 25 de ani, însă dacă nu se mai închid etanș atunci se poate pierde foarte ușor căldură.

Spre deosebire de tâmplăria din PVC, cea din aluminiu oferă o izolare termică mai bună și o economisire energetică mai mare. Aceasta este perfectă pentru zonele exterioare ale locuinței, iar instalarea și întreținerea poate fi efectuată doar de cunoscători, iar în felul acesta costurile sunt mai ridicate.

Tâmplăria din lemn stratificat are o calitate inferioară, deoarece acesta se poate degrada mai ușor în timp ca urmare a expunerii la condiții umede și soare.

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot