Nimeni nu știe de acest truc! Cum trebuie reglat termopanul iarna ca să fie perfect etanș? | VIDEO

16.01.2024
Nimeni nu știe de acest truc! Cum trebuie reglat termopanul iarna ca să fie perfect etanș? | VIDEO

Iarna ne petrecem foarte mult timp în case. Acest lucru vine la pachet cu prețul ridicat al facturilor la energie electrică și la gaze. Indiferent de modalitatea de încălzire cu care este dotată locuința dumneavoastră, există un secret care face ca temperatura să rămână ridicată în interiorul casei pentru o perioadă mai lungă de timp. Site-ul shtiu.ro vă explică cum trebuie reglat termopanul pe durata iernii.

Geamurile termopan sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor și pot avea o durată de viață până la 25 de ani. Puțini sunt cei care știu că tâmplăria de tip termopan are două moduri de reglare în funcție de anotimp: vară și iarnă. Așadar, reglat în regimul de iarnă, geamul de tip termopan păstrează mai mult timp aerul cald în interior. Regimul de vară implică ca cerceveaua să fie mai puțin strânsă, permițând libera circulație a fluxurilor de aer.

Ce trebuie să faceți pentru a regla termopanul?

La montarea termopanelor, de obicei, meșterii lasă gemurile într-o poziție neutră pentru ca geamurile să fie eficiente pe toată durata anului.

Vezi AICI cum se reglează termopanul!

Ce tâmplărie este mai bună: din aluminiu, lemn sau PVC?

O tâmplărie din PVC este foarte bună atunci când vine vorba de izolarea termică și fonică, asigurând economisirea energiei. Cu toate acestea, dacă materialele nu sunt de calitate, în timp apare inevitabil degradarea și uzura. Geamurile termopan sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor și pot avea o durată de viață până la 25 de ani, însă dacă nu se mai închid etanș atunci se poate pierde foarte ușor căldură.

Spre deosebire de tâmplăria din PVC, cea din aluminiu oferă o izolare termică mai bună și o economisire energetică mai mare. Aceasta este perfectă pentru zonele exterioare ale locuinței, iar instalarea și întreținerea poate fi efectuată doar de cunoscători, iar în felul acesta costurile sunt mai ridicate.

Tâmplăria din lemn stratificat are o calitate inferioară, deoarece acesta se poate degrada mai ușor în timp ca urmare a expunerii la condiții umede și soare.

Foto: shtiu.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot