Modalități simple de a opri sforăitul. Tratament pentru sforăit la adulți

30.06.2022
Modalități simple de a opri sforăitul. Tratament pentru sforăit la adulți

Fie că dormi singur sau împarți patul cu altcineva, sforăitul poate fi o pacoste. Cei care sforăie toată viața pot simți că nu pot face nimic pentru a nu mai produce sunete noaptea ca o mașină de tuns iarba, dar nu este obligatoriu să fie așa.

Echipamentul special, schimbările în stilul de viață și chiar reașezarea corpului pot face ca nopțile să fie mai liniștite pentru întreaga casă.

Tratament simplu pentru sforăit la adulți?

Una dintre cele mai simple modalități de a reduce sforăitul este să schimbi poziția de dormit. Culcatul pe spate restrânge spațiul dintre baza limbii, palatul moale și partea din spate a gâtului. În timp ce respiri, acest lucru produce uneori vibrații zgomotoase care îi pot deranja pe ceilalți. Dormitul pe o parte poate împiedica și poate preveni sforăitul fără a fi nevoie de un echipament special.

Purtarea unui dispozitiv de protecție a gurii este o altă modalitate de a menține libere căile respiratorii. Un dispozitiv bine ajustat poate deplasa maxilarul înainte și poate ajuta limba să se așeze la orizontală. Dentistul poate realiza un astfel de dispozitiv personalizat, deoarece cele care se găsesc pe piață la liber nu vor funcționa corect. Un dispozitiv de reținere sau de stabilizare a limbii este, de asemenea, o opțiune. În loc să repoziționeze maxilarul, acesta folosește tehnici de aspirație pentru a menține limba la locul ei.

Dacă sforăitul apare doar în unele nopți, consumul de alcool poate fi de vină. Băutura poate relaxa mușchii limbii dincolo de starea lor normală de repaus, transformând persoanele care dorm în mod normal în liniște în „gălăgioși nocturni”.

În unele cazuri, mediul în care suntem este cauza restricției căilor respiratorii, scrie Mental Floss. Dacă apar probleme de respirație în dormitor, este timpul ca pernele să fie curățate. Acestea acumulează în timp substanțe iritante precum praful. Ar trebui spălate de câteva ori pe an, pe lângă faptul că fețele de pernă trebuie spălate săptămânal.

Benzile nazale sunt unele dintre cele mai puțin invazive instrumente anti-sforăit disponibile. După ce este aplicată pe partea exterioară a nasului, banda adezivă folosește tensiunea pentru a dilata pasajele nazale. Sunt disponibile și dilatatoare nazale interne, care s-au dovedit a fi mai eficiente decât cele externe. Sunt mai confortabile decât un apărător bucal, dar medicii avertizează că dilatatoarele nazale sunt eficiente doar în anumite cazuri de sforăit.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot