Modalități simple de a opri sforăitul. Tratament pentru sforăit la adulți

30.06.2022
Modalități simple de a opri sforăitul. Tratament pentru sforăit la adulți

Fie că dormi singur sau împarți patul cu altcineva, sforăitul poate fi o pacoste. Cei care sforăie toată viața pot simți că nu pot face nimic pentru a nu mai produce sunete noaptea ca o mașină de tuns iarba, dar nu este obligatoriu să fie așa.

Echipamentul special, schimbările în stilul de viață și chiar reașezarea corpului pot face ca nopțile să fie mai liniștite pentru întreaga casă.

Tratament simplu pentru sforăit la adulți?

Una dintre cele mai simple modalități de a reduce sforăitul este să schimbi poziția de dormit. Culcatul pe spate restrânge spațiul dintre baza limbii, palatul moale și partea din spate a gâtului. În timp ce respiri, acest lucru produce uneori vibrații zgomotoase care îi pot deranja pe ceilalți. Dormitul pe o parte poate împiedica și poate preveni sforăitul fără a fi nevoie de un echipament special.

Purtarea unui dispozitiv de protecție a gurii este o altă modalitate de a menține libere căile respiratorii. Un dispozitiv bine ajustat poate deplasa maxilarul înainte și poate ajuta limba să se așeze la orizontală. Dentistul poate realiza un astfel de dispozitiv personalizat, deoarece cele care se găsesc pe piață la liber nu vor funcționa corect. Un dispozitiv de reținere sau de stabilizare a limbii este, de asemenea, o opțiune. În loc să repoziționeze maxilarul, acesta folosește tehnici de aspirație pentru a menține limba la locul ei.

Dacă sforăitul apare doar în unele nopți, consumul de alcool poate fi de vină. Băutura poate relaxa mușchii limbii dincolo de starea lor normală de repaus, transformând persoanele care dorm în mod normal în liniște în „gălăgioși nocturni”.

În unele cazuri, mediul în care suntem este cauza restricției căilor respiratorii, scrie Mental Floss. Dacă apar probleme de respirație în dormitor, este timpul ca pernele să fie curățate. Acestea acumulează în timp substanțe iritante precum praful. Ar trebui spălate de câteva ori pe an, pe lângă faptul că fețele de pernă trebuie spălate săptămânal.

Benzile nazale sunt unele dintre cele mai puțin invazive instrumente anti-sforăit disponibile. După ce este aplicată pe partea exterioară a nasului, banda adezivă folosește tensiunea pentru a dilata pasajele nazale. Sunt disponibile și dilatatoare nazale interne, care s-au dovedit a fi mai eficiente decât cele externe. Sunt mai confortabile decât un apărător bucal, dar medicii avertizează că dilatatoarele nazale sunt eficiente doar în anumite cazuri de sforăit.

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot