La ce folosește sertarul de sub aragaz? Nu, nu este pentru depozitat tigăile!

08.11.2022
La ce folosește sertarul de sub aragaz? Nu, nu este pentru depozitat tigăile!

Aragazul este un dispozitiv esențial pentru omul modern. Odată cu apariția acestuia, viața noastră a fost mult îmbunătățită, prepararea mâncărurilor realizându-se mult mai ușor. Cu toții am văzut cum arată un aragaz și știm care este rolul său, însă destul de multe persoane nu știu la ce folosește cu adevărat sertarul poziționat sub cuptor, acolo unde multe gospodine depozitează tigăile.

La ce folosește sertarul de sub cuptorul aragazului?

Foarte multe gospodine folosesc sertarul de sub cuptorul aragazului într-un alt mod decât cel pentru care a fost gândit. În cartea cu instrucțiunile aragazului este specificat clar pentru ce a fost realizat acest sertar, însă foarte multe persoane îl utilizează ca spațiu de depozitare, unde își pun oalele, dacă încap, și tigăile.

Într-adevăr, parcă nu este niciodată de ajuns spațiul din bucătărie și întotdeauna căutăm să găsim alte locuri de depozitare. Sertarul de sub cuptorul aragazului nu este însă un sertar obișnuit, fiindcă el a fost gândit pentru a menține mâncarea caldă după ce a fost gătită.

Așadar, dacă ai gătit un preparat la cuptor trebuie să știi că sertarul de sub acesta se încinge și poate păstra mâncarea gătită caldă, pentru o perioadă lungă de timp, până va fi servită. Așadar, iată o modalitate simplă de a păstra preparatele culinare calde.

Ce să nu păstrezi niciodată în sertarul de sub cuptorul aragazului?

Trebuie precizat că în această locație nu trebuie păstrate niciodată produse din plastic sau din hârtie, fiindcă pot lua foc. În sertarul de sub cuptorul aragazului pot fi păstrate calde doar alimentele fierbinți, care au fost scoase din cuptor, nu și cele care sunt reci sau la temperatura camerei.

Unele cuptoare mai moderne au o funcție prin care mențin calde preparatele culinare abia gătite. Chiar și în restaurantele folosesc sertarul de sub aragaz în acest scop, nemaifiind nevoie să reîncălzească un preparat atunci când acesta este cerut de un client.

Așadar, iată că sertarul de sub aragaz a fost gândit cu un rol precis și nu ca spațiu de depozitare.

Foto: legkovmeste.ru

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot