La ce folosește sertarul de sub aragaz? Nu, nu este pentru depozitat tigăile!

08.11.2022
La ce folosește sertarul de sub aragaz? Nu, nu este pentru depozitat tigăile!

Aragazul este un dispozitiv esențial pentru omul modern. Odată cu apariția acestuia, viața noastră a fost mult îmbunătățită, prepararea mâncărurilor realizându-se mult mai ușor. Cu toții am văzut cum arată un aragaz și știm care este rolul său, însă destul de multe persoane nu știu la ce folosește cu adevărat sertarul poziționat sub cuptor, acolo unde multe gospodine depozitează tigăile.

La ce folosește sertarul de sub cuptorul aragazului?

Foarte multe gospodine folosesc sertarul de sub cuptorul aragazului într-un alt mod decât cel pentru care a fost gândit. În cartea cu instrucțiunile aragazului este specificat clar pentru ce a fost realizat acest sertar, însă foarte multe persoane îl utilizează ca spațiu de depozitare, unde își pun oalele, dacă încap, și tigăile.

Într-adevăr, parcă nu este niciodată de ajuns spațiul din bucătărie și întotdeauna căutăm să găsim alte locuri de depozitare. Sertarul de sub cuptorul aragazului nu este însă un sertar obișnuit, fiindcă el a fost gândit pentru a menține mâncarea caldă după ce a fost gătită.

Așadar, dacă ai gătit un preparat la cuptor trebuie să știi că sertarul de sub acesta se încinge și poate păstra mâncarea gătită caldă, pentru o perioadă lungă de timp, până va fi servită. Așadar, iată o modalitate simplă de a păstra preparatele culinare calde.

Ce să nu păstrezi niciodată în sertarul de sub cuptorul aragazului?

Trebuie precizat că în această locație nu trebuie păstrate niciodată produse din plastic sau din hârtie, fiindcă pot lua foc. În sertarul de sub cuptorul aragazului pot fi păstrate calde doar alimentele fierbinți, care au fost scoase din cuptor, nu și cele care sunt reci sau la temperatura camerei.

Unele cuptoare mai moderne au o funcție prin care mențin calde preparatele culinare abia gătite. Chiar și în restaurantele folosesc sertarul de sub aragaz în acest scop, nemaifiind nevoie să reîncălzească un preparat atunci când acesta este cerut de un client.

Așadar, iată că sertarul de sub aragaz a fost gândit cu un rol precis și nu ca spațiu de depozitare.

Foto: legkovmeste.ru

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot