La ce folosește sertarul de sub aragaz? Nu, nu este pentru depozitat tigăile!

08.11.2022
La ce folosește sertarul de sub aragaz? Nu, nu este pentru depozitat tigăile!

Aragazul este un dispozitiv esențial pentru omul modern. Odată cu apariția acestuia, viața noastră a fost mult îmbunătățită, prepararea mâncărurilor realizându-se mult mai ușor. Cu toții am văzut cum arată un aragaz și știm care este rolul său, însă destul de multe persoane nu știu la ce folosește cu adevărat sertarul poziționat sub cuptor, acolo unde multe gospodine depozitează tigăile.

La ce folosește sertarul de sub cuptorul aragazului?

Foarte multe gospodine folosesc sertarul de sub cuptorul aragazului într-un alt mod decât cel pentru care a fost gândit. În cartea cu instrucțiunile aragazului este specificat clar pentru ce a fost realizat acest sertar, însă foarte multe persoane îl utilizează ca spațiu de depozitare, unde își pun oalele, dacă încap, și tigăile.

Într-adevăr, parcă nu este niciodată de ajuns spațiul din bucătărie și întotdeauna căutăm să găsim alte locuri de depozitare. Sertarul de sub cuptorul aragazului nu este însă un sertar obișnuit, fiindcă el a fost gândit pentru a menține mâncarea caldă după ce a fost gătită.

Așadar, dacă ai gătit un preparat la cuptor trebuie să știi că sertarul de sub acesta se încinge și poate păstra mâncarea gătită caldă, pentru o perioadă lungă de timp, până va fi servită. Așadar, iată o modalitate simplă de a păstra preparatele culinare calde.

Ce să nu păstrezi niciodată în sertarul de sub cuptorul aragazului?

Trebuie precizat că în această locație nu trebuie păstrate niciodată produse din plastic sau din hârtie, fiindcă pot lua foc. În sertarul de sub cuptorul aragazului pot fi păstrate calde doar alimentele fierbinți, care au fost scoase din cuptor, nu și cele care sunt reci sau la temperatura camerei.

Unele cuptoare mai moderne au o funcție prin care mențin calde preparatele culinare abia gătite. Chiar și în restaurantele folosesc sertarul de sub aragaz în acest scop, nemaifiind nevoie să reîncălzească un preparat atunci când acesta este cerut de un client.

Așadar, iată că sertarul de sub aragaz a fost gândit cu un rol precis și nu ca spațiu de depozitare.

Foto: legkovmeste.ru

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot