La Casa de Papel. De ce actorii fac referire la România în Sezonul al 3-lea?

22.07.2019
La Casa de Papel. De ce actorii fac referire la România în Sezonul al 3-lea?

De doi ani, pe Netflix rulează un film cu mare priză la public care se numește „La Casa de Papel” („Fabrica de bani”). În primul sezon, El Profesor, personajul principal, planifică cea mai mare lovitură dată vreodată în istorie. Acesta recrutează o bandă formată din opt persoane cu anumite abilități și cu un cazier stufos care nu au nimic de pierdut. Scopul este de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări în câteva zile 2,4 miliarde de euro. În sezonul al 2-lea, reușesc să plece cu banii .

În vara anului 2019, a apărut sezonul al 3-lea din Money Heist (traducerea în engleză a serialului). De această dată, echipa plănuiește să-l salveze pe Rio (unul dintre membrii benzii), după ce acesta este prins de autorități. Profesorul îl recrutează pe Martin pentru a pune în practică planul fratelui său (decedat în sezonul al 2-lea), plan care vizează Banca Națională a Spaniei. Primul pas? Crearea unui haos total.

Unde se fabrică leii, banii românești? Cum arată clădirea unde se produc banii?

În sezonul 3, Monica Gaztambide, fostă prizonieră a primului jaf, devine și ea membru al bandei, preluând numele de Stockholm și participă la spargerea Băncii Naționale a Spaniei, unde este vizată rezerva națională de aur a țării.

O mulțime de surprize în sezonul 3

În episodul al 7-lea din sezonul al 3-lea, aflând că Monica este unul dintre jefuitori, intră pe furiș în Banca Națională a Spaniei și Arturo Roman, amantul blondei Mónica Gaztambide (actuala soție a lui Daniel „Denver” Ramos). Arturo este fost prizonier la primul jaf, actual speaker motivațional, considerat un erou. Între timp, Mónica a dat naștere copilului lui Arturo Roman, pe care-l crește împreună cu Denver, actualul său soț.

Într-un dialog aprins ce are loc în Banca Națională a Spaniei, Arturo Roman, fost guvernator al Monetăriei Regale a Spaniei, îi spune fostei sale iubite cât de mult vrea să-și cunoască copilul. „Vreau să-l cunosc, indiferent unde s-ar afla, în România, Birmania, Thailanda… oriunde”.

De ce au ales scenariștii România?

E greu de spus de ce au ales scenariștii să enumere România printre țările unde s-ar putea ascunde un minor. Poate tocmai peste că este genul de țară unde un infractor poate să ascundă un copil fără să dea prea multe explicații. Sau, poate pentru că și la noi în țară serialul „La Casa de Papel” a avut un succes răsunător.

Iată trailer-ul sezonului al 3-lea din „La Casa de Papel„!

Cum să-ți faci un abonament Netflix?

Este foarte facil să-ți faci abonament pe Netflix. Pentru a deschide un cont nou de Netflix trebuie mai întâi să intri pe site-ul lor oficial, adică aici, versiunea în limba română… https://www.netflix.com/ro-en/.

Apoi, trebuie să selectezi varianta de abonament pe care o dorești.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot