Berea, ștergătoarele sau Wi-fi-ul. Invenții revoluționare ale femeilor care au schimbat lumea

03.08.2022
Berea, ștergătoarele sau Wi-fi-ul. Invenții revoluționare ale femeilor care au schimbat lumea

 „The future is female”, a spus Hillary Clinton atunci când a candidat pentru postul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Această expresie se aplică tuturor femeilor, mai ales celor care au muncit și au dat viață unor invenții fără de care astăzi nu s-ar putea trăi. Iată câteva femei care au reușit să îmbunătățească viața tuturor cu descoperirile lor.

Ștergătoarele de parbriz

În 1903, o anume Mary Anderson s-a făcut remarcată atunci când a inventat un sistem de ștergere automată a parbrizului de la mașină. Ea a venit cu inițiativa după ce s-a gândit că o astfel de invenție ar ușura viața tuturor șoferilor.

Wi-fi

Hedy Lamarr, actrița care a jucat în primul film din istorie care conținea o scenă erotică, este femeia din spatele conexiunii Wireless care astăzi este folosită în întreaga lume. Wi-fi-ul își are originea în 1941, când Hendy Lamarr a creat un dispozitiv care modifica dinamic frecvența de emisie, conform adevărul.com. Această invenție a fost folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la ghidarea torpilelor prin radio, căci inamicul nu putea intercepta ușor semnalul.

Berea

Perioada în care a apărut faimoasa băutură nu este cunoscută cu precizie. Cu toate acestea, istoricul Jane Peyton a precizat că femeile din Mesopotamia antică au fost cele care au produs și ulterior vândut licoarea cunoscută ca bere. O invenție pentru care milioane de bărbați ar trebui să le mulțumească în fiecare zi.

Mașina de spălat vase

Din dorința de a-și ușura viața, Josephine Cochrane a prezentat în anul 1887 propietarilor de hoteluri mașina de spălat vase. Ceea ce a fost impresionant la vremea aceea a fost faptul că a venit singură la acele întâlniri, fără soț sau vreun frate.

Încălzirea prin centrală

Sătulă de frig și mirosul greoi de cărbune, Alice Parker s-a gândit să folosească gazul natural pentru a-și încălzi casa, în anul 1919. Desi planul ei nu a fost realizat, designul a reprezentat bazele pentru viitorul sistem de încălzire prin centrală.

Seringa medicală

Banala seringă medicală este și ea invenția unei reprezentante a sexului frumos. Această invenție a fost realizată în 1889 de către americanca Letitia Geer și este considerată un miracol al medicinei moderne.

 

 

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot