Berea, ștergătoarele sau Wi-fi-ul. Invenții revoluționare ale femeilor care au schimbat lumea

03.08.2022
Berea, ștergătoarele sau Wi-fi-ul. Invenții revoluționare ale femeilor care au schimbat lumea

 „The future is female”, a spus Hillary Clinton atunci când a candidat pentru postul de președinte al Statelor Unite ale Americii. Această expresie se aplică tuturor femeilor, mai ales celor care au muncit și au dat viață unor invenții fără de care astăzi nu s-ar putea trăi. Iată câteva femei care au reușit să îmbunătățească viața tuturor cu descoperirile lor.

Ștergătoarele de parbriz

În 1903, o anume Mary Anderson s-a făcut remarcată atunci când a inventat un sistem de ștergere automată a parbrizului de la mașină. Ea a venit cu inițiativa după ce s-a gândit că o astfel de invenție ar ușura viața tuturor șoferilor.

Wi-fi

Hedy Lamarr, actrița care a jucat în primul film din istorie care conținea o scenă erotică, este femeia din spatele conexiunii Wireless care astăzi este folosită în întreaga lume. Wi-fi-ul își are originea în 1941, când Hendy Lamarr a creat un dispozitiv care modifica dinamic frecvența de emisie, conform adevărul.com. Această invenție a fost folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la ghidarea torpilelor prin radio, căci inamicul nu putea intercepta ușor semnalul.

Berea

Perioada în care a apărut faimoasa băutură nu este cunoscută cu precizie. Cu toate acestea, istoricul Jane Peyton a precizat că femeile din Mesopotamia antică au fost cele care au produs și ulterior vândut licoarea cunoscută ca bere. O invenție pentru care milioane de bărbați ar trebui să le mulțumească în fiecare zi.

Mașina de spălat vase

Din dorința de a-și ușura viața, Josephine Cochrane a prezentat în anul 1887 propietarilor de hoteluri mașina de spălat vase. Ceea ce a fost impresionant la vremea aceea a fost faptul că a venit singură la acele întâlniri, fără soț sau vreun frate.

Încălzirea prin centrală

Sătulă de frig și mirosul greoi de cărbune, Alice Parker s-a gândit să folosească gazul natural pentru a-și încălzi casa, în anul 1919. Desi planul ei nu a fost realizat, designul a reprezentat bazele pentru viitorul sistem de încălzire prin centrală.

Seringa medicală

Banala seringă medicală este și ea invenția unei reprezentante a sexului frumos. Această invenție a fost realizată în 1889 de către americanca Letitia Geer și este considerată un miracol al medicinei moderne.

 

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot