E adevărat că Regina Elisabeta a Marii Britanii bea doar vin românesc?

09.09.2022
E adevărat că Regina Elisabeta a Marii Britanii bea doar vin românesc?

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este pe tron din anul 1952. Aceasta este Regina a șaisprezece state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. De-a lungul anilor, viața Reginei Elisabeta a II-a a fost extrem de comentată la nivel mondial. Recent, pe internet, circulă un zvon potrivit căruia Regina Elisabeta a Angliei preferă să bea numai vin românesc. Cât adevăr există în aceste rânduri?

Regina Elisabeta a Marii Britanii bea vin românesc?

Prințul Charles, fiul Reginei, este îndrăgostit de țara noastră. În ultimii 20 de ani, acesta a venit de mai multe ori pe meleaguri mioritice și chiar are proprietăți în Transilvania. Prima vizită a avut loc în 1997. În anul 2006, acesta a cumpărat în satul Viscri din județul Brașov o căsuță construită în 1758, care a aparținut unei familii de sași.

„Am fost întrebat adesea ce mă aduce atât de des în România, ce anume face ca acest loc să fie atât de special? Răspunsul este, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români; patrimoniul vostru cultural și natural, tradițiile voastre, dar și capacitatea voastră de inovare și schimbare”, a explicat Prințul Charles vizitele dese în țara noastră.

Se spune că la una dintre întoarcerile sale în Regatul Unit al Marii Britanii, Prințul de Wales i-ar fi dus mamei sale o sticlă de vin românesc și de atunci Alteța Sa nu mai bea decât astfel de vin. Ba mai mult, pe Internet, a apărut un articol în care sunt menționate chiar și mărcile românești de vin pe care le preferă Regina. Este acest lucru adevărat?

Nicidecum! De fapt, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii bea foarte puțin alcool. Fostul bucătar regal Darren McGrady a dezvăluit că „băutura preferată” a reginei este un anume tip de gin.

Regina Elisabeta a Marii Britanii bea vin?

Cât despre vin, după o discuție purtată de Regină cu șefa „National Institute of Agricultural Botany”, aceasta din urmă a declarat că Suverana preferă anumite tipuri de vin local din zona Windsor. Totuși, aceeași sursă a povestit că Regina a adăugat în discuția cu pricina:

„De fapt, nu beau niciodată vin singură, dar am auzit că este foarte bine să consumi”.

Foto: hellomagazine.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot