E adevărat că există un animal care leșină dacă este speriat?

29.01.2019
E adevărat că există un animal care leșină dacă este speriat?

Cine s-ar fi gândit că pe pământ poate exista un animal ce odată speriat poate să-și piardă cunoștiința? Nu, nu este vorba nici despre pisici și nici măcar despre fricosul iepuraș. Ci despre un animal care nu trăiește la noi în țară și care poartă denumirea de oposum.

Oposumul este un gen de mamifere marsupiale arboricole, de mărimea unei pisici, cu coadă lungă și blană cenușie. Mamiferele trăiesc doar în America de Nord și în America de Sud.

Există un animal care se reproduce de la distanță?

Există o expresie americană „playing ‘possum” care se traduce mot a mot „a face pe oposumul”, dar aceasta înseamnă „a face pe mortul”. Expresia românească este „a face pe mortul în păpușoi” și are același înțeles.

Totuși, în mod real, oposumul reacționează negativ la stres și se pot speria atât de tare încât leșină din instinct. Aceste animale nu se prefac a fi moarte, ci chiar leșină și în pierd conștiința.

De ce se tem pisicile de castraveți?

Aceasta reacție nu este altceva decât un reflex de supraviețuire. Oposumul este convins că niciun prădător, fie el și om, nu va intenționa să se hrănească cu un animal mort.

Iată cum leșină un oposum!

Ce alte animale mai leșină?

În mod surprinzător, oposumul nu este singurul animal care leșină. Caprele pot și ele să leșine de frică, însă la acestea „starea de leșin” nu durează mai mult de 5-10 secunde.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
Swatch aduce atmosfera verii cu ceasuri pline de culori neon
La vremuri noi, colecții noi. În prag de vară, brand-ul elvețian de ceasuri Swatch, fondat în anul 1983 readuce la viață spiritul anilor ’80 și ’90 prin noua colecție Swatch Neon, care... citește tot
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot