De ce nu poți să pui nici din greșeală motorină într-o mașina pe benzină și se întâmplă doar invers?

23.02.2022
De ce nu poți să pui nici din greșeală motorină într-o mașina pe benzină și se întâmplă doar invers?

Alimentatul cu carburant al mașinii a devenit un „sport extrem” din pricina costurilor tot mai ridicate. Fie că vorbim de motorină sau benzină, mersul cu mașina va deveni un lux. Năuciți de prețul carburantului, au fost cazuri în care unii dintre șoferi au pus benzină în rezervor, deși conduceau o mașină diesel. Invers nu este posibil niciodată.

Din neatenție, unii dintre conducătorii auto și-au alimentat mașina cu benzină rezervor, deși conduceau o mașină diesel. Invers nu este niciodată posibil. De ce?

„La mașinile noi, pompa de alimentare este mai mica sau mai mare, tocmai pentru a nu îl lăsa pe șoferi să alimenteze cu combustibilul gresit. Dacă ai rezervor pe benzina, pompa de motorină nu va intra. Viceversa nu e valabilă”, a declarat pentru shtiu.ro angajatul unei benzinării.

Ce este de făcut dacă pui benzină în loc de motorină?

Alimentarea cu benzină a unui automobil diesel este una dintre cele mai mari erori pe care le poate face un șofer. Când benzina ajunge într-un rezervor de motorină, mașina va rula câțiva kilometri, până când se va consuma toată motorina care mai este în conducta de combustibil. Când benzina va înlocui motorina motorul se va opri.

Dacă șoferul își dă seama de greșeala făcută din benzinărie nu este un capăt de lume. Se recomandă golirea rapidă a rezervorului și alimentarea mașinii cu motorină.

Dacă benzina ajunge în pompa de motorină și este pompată din greșeală într-o mașină diesel încep și problemele reale și costurile mari. Totuși, depinde de la model la model, întrucât au existat destul de mulți conducători auto care au mers până când mașina s-a oprit, dar reparațiile nu au fost costisitoare.

Golirea și spălarea conductelor de combustibil și a motorului (injectoare, pompă de benzină, etc) este un proces mai laborios. Pentru neatenție, un șofer neatent va scoate din buzunar câteva mii de lei bune.

Iarna nu e bine să pui puțin combustibil

Foarte mulți șoferi aleg să își alimenteze mașina, fie cu motorină sau benzină, în funcție de autoturism, cu sume cuprinse între 30 de lei și 100 de lei. Mecanicii auto atrag atenția, însă, că acest lucru poate dăuna grav sănătății pe termen lung a autovehiculului.

Ce se întâmplă cu automobilul când alimentezi cu puțin carburant? Potrivit specialiștilor în domeniu, motorul este afectat pe termen lung atunci când mașina este alimentată cu benzină sau motorină cu o sumă până într-o 100 de lei. Trebuie specificat că atunci când rezervorul mașinii este aproape gol, consumul de carburant este mai ridicat.

Mecanicii auto atrag atenția că atunci când mașina funcționează cu un rezervor mai gol pompa de combustibil poate începe să capteze aer, ceea ce înseamnă că motorul nu primește în mod constant benzina de care are nevoie. Acest lucru duce adesea la rateuri de aprindere a motorului. Șoferii vor simți acest lucru ca și cum motorul are o pierdere de putere, ezitare sau vibrații.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising