De ce nu e bine să bei apă de la frigider vara? „Nu vei mai slăbi niciodată”

04.08.2020
De ce nu e bine să bei apă de la frigider vara? „Nu vei mai slăbi niciodată”

În anotimpul cald, toată lumea preferă lichidele reci. Cu cât este mai cald afară cu atât apa sau sucul să fie cât mai reci să aibă, eventual și gheață. Totuși, specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu este indicat să consumăm apă de la frigider în zilele toride de vară. De ce?

Consumul de lichide reci nu este indicat pentru organism întrucât împiedică sistemul imunitar să funcționeze la capacitatea sa maximă. Cu cât apa sau sucul sunt mai reci, cu atât fluxul de sânge din organism va scădea din pricina contracției vaselor sangvine. În plus, lichidele reci îngreunează extrem de mult digestia alimentelor. Apa rece întărește bolul alimentar, îl face mai greu de digerat și favorizează stocarea grăsimilor. Cu alte cuvinte, sunt mai puține șanse să pierdem din greutate dacă bem apă rece.

„Dacă vom bea apă imediat după masă, apa poate solidifica grăsimile din alimentele ce tocmai au fost consumate, ceea ce va face dificil pentru corp să descompună grăsimile nedorite. Va fi din ce în ce mai greu să slăbești dacă ai acest obicei”, a explicat un nutriționist pentru shitu.ro.

Din păcate, așa cum ne-au învățat părinții, consumul de apă rece poate să producă tradiționalul „roșu în gât”. Consumul de apă rece, în special după masă, are ca rezultat acumularea de mucus în exces. Când tractul este congestionat acesta devine vulnerabil la multe infecții inflamatorii.

Unele studii au demonstrat că apa rece poate juca un rol în scăderea ritmului cardiac. În niciun caz nu este recomandată apa rece după un efort fizic intens întrucât aceasta produce în organism un adevărat șoc care poate deregla anumite funcții vitale. Rezultatul? Dureri de stomac și senzație de greață.

O cercetare efectuată în anul 2001, care a implicat 669 de femei, a scos la iveală faptul că băutul de apă rece poate provoca dureri de cap la unii oameni. 7,6 la sută din participanți au avut durere de cap după ce au băut 150 de mililitri de apă rece ca gheața.

Ce beneficii are apa rece?

Totuși, consumul de apă rece are și beneficii. Pe perioada verii, organismul absoarbe mai ușor apa rece în comparație cu apa caldă.

Ajută consumul de apă în procesul de pierdere în greutate?

Apa are un rol esențial în sănătatea organismului uman. De-a lungul timpului, acest lichid a fost folosit tot mai des pentru a slăbi. Consumul de H2O nu ajută efectiv în procesul de slăbire, însă un pahar cu apă băut atunci când îți e foame sau în timpul mesei poate da o senzație de sațietate.

Foto: needpix.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot