De ce balconul din Verona în care ar fi stat Julieta este o păcăleală?

25.11.2020
De ce balconul din Verona în care ar fi stat Julieta este o păcăleală?

Povestea de dragoste dintre Romeo și Julieta, care a fost creată de William Shakespeare, este considerată de mulți ca fiind cea mai emoționantă din toate timpurile. Însă, sunt destui care se întreabă dacă cei doi au existat cu adevărat și dacă nu cumva celebrul balcon în care Julieta își declara iubirea pentru Romeo este o păcăleală.

Turiștii care vizitează an de an Verona nici nu se mai gândesc la faptul că totul ar putea să fie doar o pură invenție. Odată ajunși în orașul din nordul Italiei se lasă purtați de valurile frumoasei povești de iubire și privesc balconul în care cei doi amorezi și-au declarat dragostea în miez de noapte.

Balconul de la care Julieta se presupune că ar fi rostit celebra replică Romeo, Romeo, de ce ești tu Romeo?” se găsește în centrul Veronei, făcând parte dintr-o clădire denumită în mod sugestiv ”La Casa di Giulietta” (Casa Julietei).

Casa Julietei datează din secolul al XIII-lea și a fost transformată într-un fel de muzeu. Turiștii pot chiar urca în celebrul balcon, care a fost adăugat de abia în secolul al XX-lea.

Scrisori către Julieta

În prezent, balconul a devenit un adevărat loc de pelerinaj pentru toți cei care doresc s-o onoreze pe Julieta. Aceștia lasă în fiecare an mii și mii de scrisori prin care cer sfaturi în dragoste. Toate aceste scrisori sunt preluate de un grup de voluntari din Verona, care se și ocupă să răspundă tuturor solicitărilor venite din întreaga lume.

Pentru a ajunge la balconul Julietei, turiștii trebuie să ajungă pe strada Via Cappello, la numărul 23. Balconul se află la aproximativ 150 de metri sud de Piazza delle Erbe și la 750 de metri est de Arena Verona.

Acest punct de atracție turistică oferă posibilitatea turiștilor să admire și o statuie a Julietei, situată în curtea casei. Vizitatorii care doresc să aibă noroc în dragoste trebuie să atingă sânul drept al Julietei.

De asemenea, pereții de sub balcon sunt complet acoperiți de graffiti, de gume de mestecat lipite în formă de inimă și de mesaje lăsate de vizitatorii care își declară astfel dragostea. Autoritățile locale a stabilit noi reglementări pentru a preveni acest ritual deoarece guma deteriora zidurile.

Mergând mai departe, în grădina mănăstirii San Francesco turiștii își pot imagina că se află pe locul unde s-a oficiat căsătoria secretă dintre cei doi îndrăgostiți. În cele din urmă, vizitatorii pot vărsa o lacrimă la catacomba întunecoasă identificată drept cavoul lui Romeo şi al Julietei.

Foto: Idealista

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot