De ce au bărbații sfârcuri?

11.09.2019
De ce au bărbații sfârcuri?

De ce au bărbații sfârcuri?

Când vine vorba despre sfârcuri, acestea sunt asociate, de cele mai multe ori, cu femeile. Parcă lumea uită că și bărbații au sfârcuri. Totuși, prezența acestora pe trupurile masculine pare a fi una dintre cele mai mari enigme ale umanității, cu atât mai mult cu cât bărbații nu le folosesc în alăptare. Totuși, de ce au bărbații sfârcuri și la ce îi ajută?

Faptul că bărbații au sfârcuri este dovada că, la început, orice fetus aparţine de fapt sexului feminin. În cursul celei de-a 8-a săptămâni, celulele embrionare încep să fie supuse determinării sexului. Embrionii care au un cromozom Y devin influenţaţi de hormonul testosteron, care schimbă activitatea genetică a celulelor şi modifică astfel şi dezvoltarea organelor genitale şi a creierului. Cu alte cuvinte, toți suntem, la început, în uterul mamei, femei.

Cum s-au cunoscut Carol al II-lea și Elena Lupescu, amanta sa?

Deși nu le ajută cu nimic, sfârcurile nici nu-i încurcă pe bărbați. Cu o singură excepție. În ciuda faptului că au o cantitate limitată de țesut mamar subdezvoltat, bărbații sunt susceptibili apariției cancerului la sân. Acest tip de cancer este extrem de rar la bărbați și doar 1% dintre toate cazurile de cancer la sân apar la masculi.

Sunt sfârcurile o zonă erogenă?

Dr. Roy Levin de la Universitatea din Sheffield (UK) și Dr. Cindy Meston de la Universitatea din Texas (Statele Unite ale Americii) au descoperit că sfârcurile sunt zone erogene nu doar la femei, ci și la bărbați. La studiu au participat 148 de băieți și 153 de fete.

Cum se produce laptele pentru alăptare?

Sânii sunt pregătiți să producă lapte din a 16-a săptămână de sarcină. Producerea laptelui este reglată prin control neuro-endocrin, control autocrin și capacitatea de stocare a sânului mamei. Pe perioada sarcinii au loc multe schimbari hormonale care se finalizează cu pregătirea sânilor pentru alaptarea nou-născutului imediat după naștere. După nașterea bebelușului are loc o schimbare profundă din punct de vedere hormonal, ceea ce face ca sistemul neuro-endocrin să răspunda cererii de a produce lapte și de a schimba compoziția și cantitatea de lapte produsă pentru a fi perfect potrivită cu nevoile copilului. Conform specialiștilor, cu cât sânul este mai plin cu atât mai puțin este gras laptele.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot