Cum se pedepsea sexul oral în Țările Române în Evul Mediu?

08.10.2019
Cum se pedepsea sexul oral în Țările Române în Evul Mediu?

Sexul a fost dintotdeauna un subiect tabu în Țările Române. Iar locuitorii acestor ținuturi au fost de cele mai multe ori adepții sexului normal și mai puțin al altui tip de relație. Totuși, existau și persoane care uitau de principiile religioase sau sociale și practicau fie sexul oral, fie cel anal. Ce pățeau aceștia?

Sexul oral, interzis în Țările Române

Se pare că în Evul Mediu, cele mai mari orgii sexuale aveal loc la casele voievozilor şi boierilor. Aceștia nu respectau niciun fel de regulă când venea vorba de plăceri, mai ales cele interzise. Biserica condamna cu vehemență practicarea oricărui tip de sex, în afara celui normal. Cei care erau protagoniștii altui tip de sex puteau plăti cu viața îndrăzneala.

Ce i-a spus Arsenie Boca lui Ceaușescu când dictatorul l-a întrebat: „Popo, când am să mor?”

”Cela ce se va împreuna cu singură muierea sa într-alt chip, iară nu cumu-i obiceiul muierilor, răspunsul lui este de ispravă să-i facă moarte şi nu-i va folosi de-are cât şovăi, de vreme ce iaşte mai grea această greşeală, când să împreună omul prespre fire că femeia sa decât cu străină”, se arăta într-o pravilă a lui Vasile Lupu (domnul Moldovei în două rânduri, între aprilie 1634 – 13 aprilie 1653 și 8 mai 1653 – 16 iulie 1653) în secolul al XVII-lea.

La acea vreme nu se cunoșteau metode de contracepție și sex putea exista doar între un bărbat şi o femeie căsătoriţi. Sexul era pentru procreere și nu în alt scop.

Cum era privit lesbianismul la români în secolul al XVI-lea

O pravilă din Muntenia, secolului al XVI-lea, citată în volumul Medicina şi Farmacia în trecutul românesc, atrăgea atenția aspura faptului că relațiile sexuale trebuie să se petreacă „cu rost”, doar între o femeie și un bărbat și nu între două femei: „oricare muiare va meşterşugui, de va merge la altă muiare, ca un bărbat, cu câinii ca acelia, şi frecându-se ele acolo, de va arunca sămânţa una în alta. De se vor afla frecându-se două muieri una pre alta însă fără nicio cinie (n.r. instrument) până când se vor slobozi amândouă”.

Foto: historycollection.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot