Cum se face vișinata? Rețete de vișinată!

19.12.2017
Cum se face vișinata? Rețete de vișinată!

Cum se face vișinata? „Vodca românului” este vișinata, băutura tare care ia mințile celor ce exagerează cu băutul ei. Vișinata este o băutură care se adresează atât bărbaților cât și femeilor. Modul de preparare este extrem de simplu. Iată două rețete din care vei afla cum se face vișinata:

Rețetă vișinată I

două kilograme de vişine coapte
● o jumătate de kilogram de zahăr
● o jumătate de litru de alcool dublu rafinat de 90 de grade

Primul pas este curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. După ce fructele s-au zvântat de apă, acestea se toarnă într-o damigeană. Atenție, recipientul trebuie să fie de sticlă. Astfel, se pune un rând de vişine, un rând de zahăr și tot așa până când se umple damigeana. Este important ca ultimul strat să fie tot de zahăr.

Apoi, fructele se lasă la macerat timp de o săptămână, până când zahărul se topeşte formându-se un sirop. Cel puțin o dată pe zi trebuie ca fructele și zahărul să se amestece scuturându-se damigeana.

Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și se mai lasă trei săptămâni. În tot acest timp, conținutul damigenei se va amesteca o dată la două zile. La final, se extrage lichidul, iar vișinele rămase pot fi folosite la deserturi.

Rețetă vișinată II

● un kilogram de vişine
● o jumătate de kilogram de zahăr
● 500 de mililitri de palincă
● 150 de grame de zmeură
● 150 de grame de afine
● o sticluţă de rom

Primul pas este, la fel ca la prima rețetă, curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. Acestea se amestecă cu zmeura și afiinele și se așează într-o sticlă cu gura largă. Peste ele se pune zahărul. Amestecul stă trei zile la macerat până când zahărul devine siropos.

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și sticluța de rom și se mai lasă alte trei zile. După această perioadă se pune apă în funcție de cât de tare vrei să iasă produsul finit.

Ce se întâmplă dacă mâncăm cireșe cu viermi?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Mit sau adevăr? De ce, în Japonia, doar bărbații au voie să gătească sushi?
Întrebarea „De ce doar bărbații au voie să gătească sushi?” circulă des în spațiul public, însă ea pornește dintr-un amestec de mituri, jumătăți de adevăr și interpretări... citește tot
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
Povestea unui australian care a fost aproape de moarte, dar apoi s-a îmbogățit peste noapte câștigând de DOUĂ ORI la loterie
În anul 1998, Bill Morgan, un șofer de camion din Australia în vârstă de 37 de ani, părea să fie cel mai ghinionist om de pe planetă. În timp ce se afla la muncă, a fost implicat într-un... citește tot
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Curiozități despre „Cravata galbenă”, filmul autobiografic al lui Sergiu Celibidache
Filmul „Cravata Galbenă” prezintă extraordinara poveste a lui Sergiu Celibidache (1912-1996), unul dintre cei mai celebri și mai controversați dirijori ai secolului al XX-lea. Pelicula este... citește tot