Cum se face vișinata? Rețete de vișinată!

19.12.2017
Cum se face vișinata? Rețete de vișinată!

Cum se face vișinata? „Vodca românului” este vișinata, băutura tare care ia mințile celor ce exagerează cu băutul ei. Vișinata este o băutură care se adresează atât bărbaților cât și femeilor. Modul de preparare este extrem de simplu. Iată două rețete din care vei afla cum se face vișinata:

Rețetă vișinată I

două kilograme de vişine coapte
● o jumătate de kilogram de zahăr
● o jumătate de litru de alcool dublu rafinat de 90 de grade

Primul pas este curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. După ce fructele s-au zvântat de apă, acestea se toarnă într-o damigeană. Atenție, recipientul trebuie să fie de sticlă. Astfel, se pune un rând de vişine, un rând de zahăr și tot așa până când se umple damigeana. Este important ca ultimul strat să fie tot de zahăr.

Apoi, fructele se lasă la macerat timp de o săptămână, până când zahărul se topeşte formându-se un sirop. Cel puțin o dată pe zi trebuie ca fructele și zahărul să se amestece scuturându-se damigeana.

Câte linguri de cafea se pun la o ceașcă?

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și se mai lasă trei săptămâni. În tot acest timp, conținutul damigenei se va amesteca o dată la două zile. La final, se extrage lichidul, iar vișinele rămase pot fi folosite la deserturi.

Rețetă vișinată II

● un kilogram de vişine
● o jumătate de kilogram de zahăr
● 500 de mililitri de palincă
● 150 de grame de zmeură
● 150 de grame de afine
● o sticluţă de rom

Primul pas este, la fel ca la prima rețetă, curățarea vișinelor de frunze și cozi și spălarea acestora. Acestea se amestecă cu zmeura și afiinele și se așează într-o sticlă cu gura largă. Peste ele se pune zahărul. Amestecul stă trei zile la macerat până când zahărul devine siropos.

Când s-a topit zahărul, se adaugă alcoolul și sticluța de rom și se mai lasă alte trei zile. După această perioadă se pune apă în funcție de cât de tare vrei să iasă produsul finit.

Ce se întâmplă dacă mâncăm cireșe cu viermi?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a avut nevoie Ramses al II-lea, un faraon mort de peste 3.000 de ani de un pașaport valid?
Cum a avut nevoie Ramses al II-lea, un faraon mort de peste 3.000 de ani de un pașaport valid?
Povestea faraonului Ramses al II-lea, unul dintre cei mai mari conducători ai Egiptului antic, a căpătat în anii ’70 o turnură surprinzătoare: deși mort de mai bine de trei milenii, Ramses... citește tot
Obiceiuri vechi ale oamenilor care par complet nebunești azi. Dacă te jignea cineva, nu-l dădeai în judecată, îl provocai la duel
Obiceiuri vechi ale oamenilor care par complet nebunești azi. Dacă te jignea cineva, nu-l dădeai în judecată, îl provocai la duel
Istoria omenirii este plină de tradiții și obiceiuri care, privite prin ochii moderni, par… complet nebunești. Totuși, pentru oamenii de atunci, ele avea sens, erau legi ale comunității sau... citește tot
Coliva este sau nu desert? Care este istoria colivei?
Coliva este sau nu desert? Care este istoria colivei?
Coliva este unul dintre cele mai vechi și mai semnificative preparate tradiționale din cultura românească și nu numai. Prezentă în mod obișnuit la parastase și evenimente religioase... citește tot