Cum să suni cu număr ascuns? De ce sună oamenii cu număr ascuns?

28.09.2020
Cum să suni cu număr ascuns? De ce sună oamenii cu număr ascuns?

De-a lungul timpului, fiecare dintre noi a apelat măcar o dată cu număr ascuns din varii motive. Fie că era vorba de un apel către cineva care să nu vă memoreze numărul în agendă, fie doar pentru a face glume pe seama prietenilor pe care să îi sunați noaptea pentru a-îi trezi sau să vă prefaceți că sunteți o altă persoană.

Cum să suni cu număr ascuns?

Desigur, este foarte important pe cine alegeți ca victimă a acestor glume deoarece nu toate persoanele reacționează foarte bine la genul acesta de glume.

Ce cod de blocare se poate folosi înainte de apelare?

Persoanele care utilizează smartphone-uri cu sistem de operare Android pot apela un număr de telefon fără să le fie afișată identitatea pe ecran. Pentru asta există câțiva pași simpli care trebuie urmați pentru a ascunde numărul de telefon astfel încât persoana apelată nu va ști cine o sună. Se poate suna ocazional cu număr ascuns sau se poate ascunde identitatea permanent.

Codul de blocare #31# este folosit în România, dar și în alte state precum Bulgaria, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, India, Israel, Italia și Olanda. Însă, acest cod funcționează în anumite condiții stabilite de țara respectivă sau de către furnizorii de telefonie mobilă.

Așadar, dacă doriți să vă ascundeți numărul de telefon în timp ce sunați o persoană care nu doriți să vă afle numărul de telefon se poate introduce acest cod înainte de numărul de telefon propriu-zis pentru ca pe mobilul persoanei de la celălalt „capăt al firului” să apară mesajul „Număr necunoscut”.

Cum se poate ascunde identitatea în permanență?

Există și o modalitate de a ascunde în permanență numărul de telefon urmând, bineînțeles, câțiva pași.

Astfel, accesați meniul „Apeluri” ==> „Mai multe” ==> „ID apelant” ==> „Ascundeți numărul” .

Pentru a renunța la opțiunea de a ascunde numărul în permanență este necesar să urmați aceiași pași menționați de mai sus, iar la final se bifează „Afișați numărul”.

Atunci când sunăm cu număr ascuns, identitatea noastră este protejată, ceea ce reprezintă un mare avantaj al acestei opțiuni. De obicei, acest lucru este benefic atunci când sunt contactate instituții publice sau companii care, astfel, nu pot păstra datele de contact ale apelantului fără permisiunea acestuia.

Există și un dezavantaj al acestei opțiuni atunci când sunt apelate persoanele apropiate. Probabilitatea ca acestea să nu răspundă sau să aibă activată o setare prin care astfel de apeluri sunt blocate este destul de mare.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot