Cum să scapi de balonare rapid și ușor?

30.12.2022
Cum să scapi de balonare rapid și ușor?

Mesele de sărbători sunt mai bogate decât în restul anului, iar mâncarea parcă se digeră mai greu și unele persoane suferă de balonare. Această situație neplăcută poate fi rezolvată cu ajutorul pastilelor, însă poate fi tratată și printr-o alimentație echilibrată.

Trucuri simple despre cum să scapi de balonare

După mesele copioase de sărbători foarte multe persoane suferă de balonare, ca urmare a faptului că digestia se face mult mai greu și intestinele se umplu cu gaze. Această situație neplăcută vine însoțită și de crampe abdominale care poate schimba starea generală a persoanei în cauză. Astfel, apare flatulența și chiar greața în unele cazuri.

Din fericire, în prezent există tratamente pentru a trece mai ușor peste această situație mai puțin plăcută, însă ea poate fi rezolvată și pe cale naturală prin câteva trucuri simple legate de alimentație.

Iaurtul este considerat de specialiștii în sănătate un aliment minune pentru organismul uman. Acesta conţine calciu, vitaminele B2, B6, B12 şi minerale, precum potasiu şi magneziu. Practic, iaurtul este considerat un adevărat medicament natural, fiind o sursă importantă de probiotice care protejează flora intestinală. Consumul de iaurt ajută la reglarea sistemului digestiv și împiedică balonarea sau constipația.

Fulgii de ovăz sunt un alt remediu natural împotriva balonării și constipației. Aceste cereale sunt bogate în vitamine, minerale, proteine şi fibre. Specialiștii în sănătate recomandă ca fulgii de ovăz să fie consumați împreună cu iaurtul pentru un și mai bun reglaj digestiv.

Ceaiul de mentă ajută și el la eliminarea gazelor intestinale. Nutriționiștii susțin că acesta ajută digestia și este un bun antispastic. Ghimbirul este, de asemenea, un aliat împotriva balonării, această plantă fiind cunoscută pentru faptul că reduce starea de greață și îmbunătățește funcționarea aparatului digestiv.

Bananele sunt bogate în potasiu și ajută la eliminarea toxinelor din corp, fiind un adevărat diuretic natural. Cei mai mulți doctori recomandă consumul acestor fructe pentru a scăpa de constipație și balonare.

Iată, așadar câteva metode simple de a scăpa în mod natural de balonare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot