Cum îți dai seama dacă cineva te place?

04.02.2020
Cum îți dai seama dacă cineva te place?

Comportamentul uman este unul foarte complex. Atitudinea unei persoane și gesturile acesteia îi pot da de gol simțurile și sentimentele. Conform specialiștilor, prin intermediul gesturilor, oamenii pot influenţa subconştientul celor din jurul lor.

Aceştia pot ajunge să câştige încrederea unei persoane, aprobarea acesteia sau pur şi simplu atingerea unei stări de relaxare, scrie BrightSide.me. Vă prezentăm mai jos o serie de trucuri, spuse de psihologi, care dezvăluie comportamentul persoanelor din jurul dumneavoastră.

Spuneți o glumă bună și vedeți cine pe cine place

Dacă vă aflați într-un grup de oameni și toată lumea râde, fiecare se uită la persoana pe care o place. Așadar, ar fi bine să vă pregătiți o serie de glume bune pentru a vedea cine pe cine simpatizează în grupul dumneavoastră.

Mestecați ceva când sunteți nervoși

Dacă aveți o întâlnire stresantă sau sunteți nervos din cauza unui eveniment este bine să mestecați ceva, fiindcă atunci creierul uman se simte în siguranţă şi se relaxează, trimiţând un semnal care scade tensiunea şi reduce stresul.

Priviți pe cineva intense și puteți obține mai multe informații

Dacă în urma unei discuții nu ați obținut raspunsul dorit și simțiți că acea persoană va ascunde ceva priviți-o intens, iar la un moment dat va ceda și va spune tot.

Imaginați-vă că angajatorul vă este prieten

Dacă sunteți la un examen important sau la un interviu de angajare, imaginați-vă că în fața dumneavoastră se află un prieten vechi, iar răspunsurile vor veni mult mai ușor.

Când trebuie să vorbiți în fața mai multor persoane puneți o oglindă în spatele dumneavoastră

Dacă trebuie să transmiteți un mesaj mai multor persoane puneți o oglindă în spatele dumneavoastră, astfel nimeni  nu-și va arăta frustrarea sau supărarea.

Cereți o favoare atunci când doriți să vă împrieteniți cu cineva

Acest lucru ar trebui să fie ceva foarte simplu (cererea sosului, un şerveţel, o foaie de hârtie sau un stilou). Persoana care vă va servi se va simți plăcută și puteți lega o prietenie.

Oamenii sunt mai receptivi la începutul sau la sfârșitul zilei

Dacă aveți un interviu de angajare este bine să îl planificați la începutul sau la sfârșitul zilei pentru a avea efect. Se știe că prima și ultima discuție sunt cele care creează un impact.

Repetarea gesturilor vă va atrage simpatia persoanei

Repetarea unor gesturi sau a unor expresii faciale vă poate ajuta să câştigaţi încrederea unei persoane. Cel mai important lucru este să nu exageraţi.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot