Cum arăta în realitate Ramses al II-lea? I-au simulat fața faraonului pe computer!

07.08.2023
Cum arăta în realitate Ramses al II-lea? I-au simulat fața faraonului pe computer!

Omenirea a avut, de-a lungul timpului, tot felul de personalități și personaje care au scris istorie într-un fel sau altul. Printre acestea se numără și Ramses al II-lea, considerat cel mai important faraon al Egiptului Antic. Viața lui a fost analizată de istorici, iar de curând s-a reușit reconstrucția feței acestuia, datorită tehnologiilor de ultimă generație.

Cine a fost Ramses al II-lea?

Ramses al II-lea, cunoscut și sub numele de Ramses cel Mare, a fost un faraon egiptean din Dinastia a XIX-a a Egiptului Antic. El a domnit aproximativ între anii 1279 î. de Hr. și 1213 î. de Hr., fiind unul dintre cei mai importanți și mai cunoscuți conducători ai Egiptului.

Pe parcursul celor peste 66 de ani de domnie, Ramses a condus țara spre un alt nivel de dezvoltare economică și militară. Acesta a fost un strateg priceput, conducând numeroase campanii militare pentru a extinde granițele Egiptului în regiune și pentru a-i consolida puterea. Una dintre cele mai faimoase bătălii pe care le-a purtat a fost cea de la Kadesh, împotriva hitiților, care a avut loc pe teritoriul Siriei de astăzi. Chiar dacă confruntarea a fost o încercare eșuată de cucerire, faraonul a folosit propaganda pentru a se prezenta ca un mare învingător.

Faraonul a fost, de asemenea, cunoscut pentru numeroasele proiecte de construcție pe care le-a inițiat în tot Egiptul, cele mai cunoscute fiind templele Ramesseum și Abu Simbel, care au fost realizate pentru a marca puterea și gloria sa. Un alt aspect important al domniei lui Ramses al II-lea a fost politica sa religioasă. El a fost un adept devotat al zeului Amon-Ra și a susținut puternic tradițiile religioase ale Egiptului Antic.

Este bine de știut faptul că Ramses a lăsat un moștenire remarcabilă și a fost adesea considerat unul dintre cei mai mari faraoni din istorie. De-a lungul timpului, legenda sa a continuat să trăiască în cultura populară și în conștiința colectivă. Faraonul a trăit în jur de 90 de ani, fiind înmormântat în Valea Regilor.

Mumia se află în prezent la Muzeul din Cairo, iar turiștii din întreaga lume pot veni să o vadă. Oamenii de știință au reușit însă să realizeze cu ajutorul tehnologiilor din prezent cum arăta Ramses al II-lea în tinerețe. Imaginea este una spectaculoasă, având în vedere că vorbim despre cel mai important faraon al Egiptului Antic.

Ramses al II-lea

Foto: wikipedia.org și facebook.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot