Cum alegem cel mai bun SoundBar pentru televizorul nostru?

12.03.2021
Cum alegem cel mai bun SoundBar pentru televizorul nostru?

Suntem toți de acord ca una dintre cele mai bune investiții pe care le putem face în casa este televizorul. Pe lângă o imagine clara și spectaculoasa toți ne dorim și un sunet de calitate atunci când urmărim un film sau un meci de fotbal. Din păcate, majoritatea televizoarelor ne oferă doar un sunet mediocru.

Ce este un soundbar?

Am putea sa achiziționăm un sistem Home Theatre cu mai multe difuzoare, cu multe fire și la un preț destul de mare sau sa alegem varianta mult mai simpla a unui SoundBar.

Ce este un SoundBar? Este un tip de boxe special conceput sa fie poziționat în fata televizorului și sa îmbunătățească semnificativ sunetul redat de televizor. Este de dimensiuni mult mai mici fata de un Home Theatre, toate difuzoarele fiind incluse în aceeași incinta iar prețul este unul decent.

La ce sa ne uitam dacă vrem sa cumpăram un SoundBar ? 

Dimensiune. Asigura-te ca dimensiunea noului tău soundbar corespunde locației unde urmează sa fie amplasat.

Subwoofer. Majoritatea modelelor de soundbar vin împreună cu un subwoofer – bass – separat, altele îl au incorporat în incinta comuna. Dacă vrei un bass puternic, alege un sistem cu subwoofer separat.

Bluetooth. Dacă vrei sa folosești soundbar-ul și cu alte dispozitive, în special cele mobile, telefon sau tabletă, alge unul care are bluetooth și vei putea asculta muzică direct de pe telefon. O sa ai astfel un sistem de sunet independent, comun pentru mai multe dispozitive. In plus lipsa firelor iți poate oferi o autonomie mai mare.

Prețul. Un preț mare nu îți oferă neapărat un sunet mai bun.  De mult ori prețul este influențat de tot felul de extra opțiuni pe care nu le vei folosi niciodată. Stabilește-ți un buget și încearcă sa găsești cea mai buna varianta și cu siguranța vei fi mulțumit.

Sursa foto: techdigest.tv

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot