Cum ajungi în Paradis? Povestea celor 999 de trepte către Rai

12.01.2022
Cum ajungi în Paradis? Povestea celor 999 de trepte către Rai

999 de trepte către Rai. Pare a fi un titlul de film sau titlul unei cărți, însă este un loc magnific creat chiar de Mama Natură. O minune a naturii modelată între două vârfuri de munte care îți dă senzația că ajungi în sfârșit într-un loc în care poți să-L întâlnești pe Dumnezeu, sfârșitul lumii și începutul raiului.

Unde se află Poarta spre Rai?

Poarta Raiului este situată în Munții Tianmen din China, la 1500 m altitudine și reprezintă cea mai mare groapă formată din eroziunea solului.

Peștera Tianmen este cel mai înalt arc format natural din lume, de aici și celebrul său nume. Priveliștea impresionantă și formarea unică sunt motivul pentru care cei mai mulți oameni urcă pe munte.

Cine a creat Poarta?

Din centrul orașului Zhangjiajie din provincia Hunan din China, vizitatorii iau telecabina pentru a ajunge la Tianmen Mountain. În următoarea jumătate de oră, aceștia ies pe Poarta Raiului.

Potrivit legendelor, anul 263 marchează căderea unei bucăți mari de munte, realizând astfel o cavitate imensă, 131,5 m înălțime, 57 m lățime și 60 m lungime, care a creat această poartă care pare extrasă din scene biblice.

În vârful muntelui și la capătul scărilor se află un altar religios, templul Tianmenshan, accesibil urcând 999 de scări din piatră naturală. Templul Tianmenshan a fost construit în 870 și se crede că este centrul budist al Hunanului de Vest.

Pentru a ajunge la reperul fantastic, vizitatorii trebuie să urce 999 de trepte pe „ scările spre rai”. Nouă este un număr norocos în numerologia chineză, reprezentând șansa și eternitatea. Cei care doresc să evite telecabina lungă pot opta să ia un autobuz pe o șosea îngustă care are la rândul ei, cum altfel, 99 de serpentine.

Poarta Raiului din Munții Tianmen este una dintre cele mai populare destinații turistice din China. Pe lângă cele 999 de scări de piatră, cele 99 de serpentine pe o lungime de 11 km par că ar putea prinde viață, luând forma unui dragon alb. Probabil calea cea mai spectaculoasă porțiune din calea de acces este The Coiling Dragon Cliff, realizată din sticlă și care se întinde de-a lungul muntelui pe o lungime de 100 m și aproximativ 1,6 m lățime.

Pilotul de curse Ho-Pin Tung și Land Rover au pus la cale cea mai mare provocare. Au străbătut cele 99 de serpentine și au urcat cele 999 de scări până la Poarta Raiului cu un model Land Rover. Dincolo de faptul că sunt 999 de scări, e o pantă de 45 de grade și la un moment dat nu vezi nimic în față, în afară de cer și poarta din munți.

Foto: Deposit Photos.com

 

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 16 august este cea de-a 228-a zi din calendarul gregorian și a 229-a zi în anii bisecți. În această zi, în anul 1877, la Gorni-Studen, în Bulgaria, are loc întâlnirea dintre...
Cele mai noi articole
Imperiul Gucci- cum a început totul și cum a ajuns să dea faliment
Imperiul Gucci- cum a început totul și cum a ajuns să dea faliment
Când este pronunțat numele de Gucci, toată lumea se gândește la lux, opulență și la unul dintre cele mai mari branduri de modă din lume. Dacă ne întoarcem puțin în timp, vom afla de... citește tot
De unde și-a luat Coco Chanel numele și cum a „dat viață” parfumului Chanel No.5?
De unde și-a luat Coco Chanel numele și cum a „dat viață” parfumului Chanel No.5?
Coco Chanel a fost una dintre cele mai influente personalități în modă din istorie. Deși designerul a murit în 1971, creațiile sale și conceptele sale despre modă încă influențează... citește tot
Când a avut loc cea mai veche întrecere de înot?
Când a avut loc cea mai veche întrecere de înot?
Înotul este un sport foarte sănătos de practicat, fiindcă ajută corpul uman să se dezvolte. Totodată, mișcările în apă îmbunătățesc starea psihică a persoanei și oferă un alt tonus... citește tot