Cum ajungi în Paradis? Povestea celor 999 de trepte către Rai

12.01.2022
Cum ajungi în Paradis? Povestea celor 999 de trepte către Rai

999 de trepte către Rai. Pare a fi un titlul de film sau titlul unei cărți, însă este un loc magnific creat chiar de Mama Natură. O minune a naturii modelată între două vârfuri de munte care îți dă senzația că ajungi în sfârșit într-un loc în care poți să-L întâlnești pe Dumnezeu, sfârșitul lumii și începutul raiului.

Unde se află Poarta spre Rai?

Poarta Raiului este situată în Munții Tianmen din China, la 1500 m altitudine și reprezintă cea mai mare groapă formată din eroziunea solului.

Peștera Tianmen este cel mai înalt arc format natural din lume, de aici și celebrul său nume. Priveliștea impresionantă și formarea unică sunt motivul pentru care cei mai mulți oameni urcă pe munte.

Cine a creat Poarta?

Din centrul orașului Zhangjiajie din provincia Hunan din China, vizitatorii iau telecabina pentru a ajunge la Tianmen Mountain. În următoarea jumătate de oră, aceștia ies pe Poarta Raiului.

Potrivit legendelor, anul 263 marchează căderea unei bucăți mari de munte, realizând astfel o cavitate imensă, 131,5 m înălțime, 57 m lățime și 60 m lungime, care a creat această poartă care pare extrasă din scene biblice.

În vârful muntelui și la capătul scărilor se află un altar religios, templul Tianmenshan, accesibil urcând 999 de scări din piatră naturală. Templul Tianmenshan a fost construit în 870 și se crede că este centrul budist al Hunanului de Vest.

Pentru a ajunge la reperul fantastic, vizitatorii trebuie să urce 999 de trepte pe „ scările spre rai”. Nouă este un număr norocos în numerologia chineză, reprezentând șansa și eternitatea. Cei care doresc să evite telecabina lungă pot opta să ia un autobuz pe o șosea îngustă care are la rândul ei, cum altfel, 99 de serpentine.

Poarta Raiului din Munții Tianmen este una dintre cele mai populare destinații turistice din China. Pe lângă cele 999 de scări de piatră, cele 99 de serpentine pe o lungime de 11 km par că ar putea prinde viață, luând forma unui dragon alb. Probabil calea cea mai spectaculoasă porțiune din calea de acces este The Coiling Dragon Cliff, realizată din sticlă și care se întinde de-a lungul muntelui pe o lungime de 100 m și aproximativ 1,6 m lățime.

Pilotul de curse Ho-Pin Tung și Land Rover au pus la cale cea mai mare provocare. Au străbătut cele 99 de serpentine și au urcat cele 999 de scări până la Poarta Raiului cu un model Land Rover. Dincolo de faptul că sunt 999 de scări, e o pantă de 45 de grade și la un moment dat nu vezi nimic în față, în afară de cer și poarta din munți.

Foto: Deposit Photos.com

 

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising