Cine sunt cei patru mari regi de pe toate cărțile de joc?

12.08.2019
Cine sunt cei patru mari regi de pe toate cărțile de joc?

Cine ar fi crezut că regii portretizați pe pachetele de pe cărțile de joc au fost inspirați de Regi adevărați? Ei bine, acest lucru este cât se poate de real. În majoritatea pachetelor de cărți de joc, regii reprezintă patru mari regi-strategi care și-au pus amprenta asupra istoriei universale.

Regele de Pică este Regele David. David este un personaj biblic care a fost, conform Bibliei ebraice, al doilea rege al Regatului unit al Israelului, succesorul lui Saul și tatăl lui Solomon. Tradiția biblică susține că David este strămoșul lui Iisus. Celebră este bătălia dintre David și Goliat, conducătorii a două armate organizate, care au fost nevoiți să se lupte între ei pentru a evita un război și a stabili câștigătorul teritoriului. Deși era inferior din punct de vedere fizic, conform legendei, David l-ar fi nimerit pe Goliat in frunte cu o piatră azvârlită dintr-o praștie. Și l-a învins.

De ce este greșit să spunem „Leul, regele Junglei”?

Regele de treflă este Alexandru cel Mare. Cunoscut și sub numele de Alexandru Macedon, acesta a fost unul dintre primii mari strategi și conducători militari din istorie. Alexandru cel Mare a condus Macedonia între 336 î. de Hr. și 323 î. de Hr. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe macedoneni stăpâni ai Orientului Apropiat. La moartea sa, la vârsta de 32 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată.

Regele de cupă este Richard Inimă de Leu. Richard I a fost rege al Angliei în perioada 1189-1199. Acesta era cunoscut și sub numele de Richard Inimă-de-Leu datorită reputației sale de mare lider militar. Richard Inimă de Leu și-a condus oștirile în mod magistral în timpul celei de-a treia Cruciade, când a luptat împotriva musulmanilor conduşi de Saladin.

Regele de caro este Gaius Iulius Caesar. Acesta a condus Imperiul Roman între 100 î. de Hr. și 44 î. de Hr. Acesta a fost un lider politic și militar roman și una dintre cele mai influente și mai controversate personalități din istorie. Rolul său a fost esențial în instaurarea dictaturii la Roma, lichidarea democrației Republicii și instaurarea Imperiului Roman. Caesar a fost cel care a cuerit Galia și a lansat prima invazie romană în Marea Britanie.

Când au apărut cărțile de joc în Europa?

Conform unor izvoare istorice, cărțile de joc au ajuns pe „Bătrânul Continent” la sfarsitul secolului al XIV-lea. Prima atestare documentară a cărților de joc în Europa apare la cronicarul italian Niccolo de Coveluzzo, care le semnaleaza în orasul sau natal, Viterbo, în anul 1379.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot