Cine au fost Bonnie și Clyde? Cum au terorizat cei doi Statele Unite ale Americii?

24.02.2021
Cine au fost Bonnie și Clyde? Cum au terorizat cei doi Statele Unite ale Americii?

Bonnie Parker și Clyde Barrow au fost unii dintre cei mai renumiți inamici publici ai Statelor Unite ale Americii în timpul crizei economice. Cei doi îndrăgostiți au intrat în atenția opiniei publice în urma nenumăratelor jafuri, asasinări și tâlhării. 

Bonnie, studentă model și infractoare

Bonnie Parker, născută pe 1 octombrie 1910 în Texas, a fost cunoscută ca o persoană foarte cumsecade, o studentă demnă de laude. În anul 1930 îl cunoaște pe Clyde Barrow, care la scurt timp a fost arestat în urma unor infracțiuni. Bonnie a introdus o armă în închisoare pentru a-l ajuta pe Clyde să evadeze. Ulterior, peste doi ani Clyde a fost din nou reținut de către poliție și eliberat din nou. În urma celor întamplate, Bonnie a decis să i se alăture lui Clyde ca parteneră în tâlhării.

bonnie

Clyde, de la chitară și saxofon, reținut după gratii

Clyde Barrow, născut în 1909, tot în Texas, la fel ca Bonnie, a trăit într-o familie extrem de săracă. Tânărul s-a ținut de școală din ambiția de a deveni un muzician celebru. Cu toate acestea, influențat de către fratele lui mai mare, ambițiile lui s-au mutat către o lume a fărădelegilor. Inițial, băiatul a început cu infracțiuni minore, magazine sparte, ulterior furatul mașinilor și ajungând la infracțiuni cu arme. Clyde a fost arestat pentru prima dată la vârsta de 17 ani, pentru că nu a returnat o mașină închiriată. În anul 1930 a cunoscut-o pe viitoarea lui parteneră de infracțiuni, pe Bonnie, cei doi urmând să fie de nedespărțit până la moarte.

clyde

În urma evadării din închisoare, Bonnie și Clyde au început să petreacă cât mai mult timp împreună și să la fiecare oraș din America la rând. Cei doi au furat o mașină din Texas și au călătorit către Mexic, Oklahoma, Missouri, Iowa, Ohio, Michigan și Indiana. Niciun dintre aceste state nu a scăpat de fărădelegile celor doi. Benzinării, bănci, magazine, toate au fost jefuite de către cuplul de tâlhari. Pe traseul lor, Bonnie și Clyde au ucis 12 persoane, inclusiv 9 agenți de forță în 3 state diferite.

bonnie si clyde

Faptele comise aveau să se sfârșească la un moment dat. Biroul Federal de Investigații a luat atitudine după ce Bonnie și Clyde au răpit două persoane din Louisiana și au furat o altă mașină. Forțele de ordine i-au prins pe cei doi în timpul călătoriei acestora, dar tot au reușit să evadeze și să-și continue acțiunile.

În anul 1934, cei doi tineri au atacat închisoarea din Texas, pentru a putea elibera doi prizonieri. După urmăriri ca în filme, forțele de ordine au creat o ambuscadă în Louisiana, iar Bonnie și Clyde au sfârșit uciși cu 167 de gloanțe.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot