Cine a purtat tanga prima dată? De ce chiloții tanga pot să le îmbolnăvească pe femei?

03.04.2019
Cine a purtat tanga prima dată? De ce chiloții tanga pot să le îmbolnăvească pe femei?

Chiloții tanga. Când vine vorba despre accesorii vestimentare care ne fac viața mai frumoasă, în top ar putea intra cu ușurință și chiloții tanga care sunt pe placul bărbaților, mai ales dacă îi poartă femeile. Totuși, care este povestea acestor chiloți și de ce purtarea lor le poate îmbolnăvi pe reprezentantele sexului frumos?

Care este istoria chiloților tanga?

În mod paradoxal, pentru prima dată în istorie, chiloții tanga au fost purtați pentru prima dată de bărbați. Este vorba despre gladiatori, bărbați care se luptau în arenele Imperiului Roman fie cu alți gladiatori, fie cu fiarele sălbatice.

Ce au pățit primele femei de la noi din țară care au purtat pantaloni?

În urmă cu aproape 3000 de ani, cunoscuta piesă de lenjerie intimă purta numele de subligaculum şi era constituită dintr‑o fâşie din lână albă care acoperea partea de jos a corpului şi era petrecută, în faţă şi în spate, pe sub centură. Un model de subligaculum din piele din acele timpuri se află la muzeul de istorie din Londra. Nobilii romani purtau pe sub toga niște chiloți asemănători cu cei ai gladiatorilor, denumiți perizoma, notează localhistories.org.

În timp, chiloții au început să capete tot mai mult material și s-au transformat din chiloți tanga în pantalonași scurți. Abia în secolul al XX-lea, femeile au revenit la tanga, lenjerie intimă la care se folosește puțin material și are în partea din spate un „șnur” ce intră între fese.

De ce chiloții tanga pot să le îmbolnăvească pe femei?

Cine ar fi crezut că purtarea chiloților de tip tanga le poate îmbolnăvi pe femei? Se pare că „șnurul” care intră între fese este o adevărată „bombă cu ceas” pentru sănătatea intimă a femeilor.

Conform specialiștilor, șnurul dintre fese atinge cea mai intimă zonă a corpului şi în timpul mişcării materialul se deplasează. Așadar, în acest caz este facilitată răspândirea bacteriilor din zona anusului spre zona vaginală cu posibilitatea de transmitere a microbilor către uretră şi vezică.

„Pănglicuţa dintre fese contribuie la migrarea microbilor şi favorizează transpiraţia. Flora din sfera anală migrează şi pot apărea infecţii vaginale şi urinare. Tanga pot traumatiza hemorizii externi, pot declanşa sângerarea acestora”, a explicat pentru adevarul.ro Adina Boca, medic primar obstetrică-ginecologie.

Femeile romane și lenjeria intimă

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot