Cine a fost Valentine Vassilyeva, femeia care a avut 69 de copii?

30.03.2021
Cine a fost Valentine Vassilyeva, femeia care a avut 69 de copii?

Cel mai mare număr înregistrat oficial de copii născuți de o mamă este 69. Aceasta a fost Valentine Vassilyeva, soția lui Feodor Vasiliev (1707 – 1782), un țăran din provincia rusească Shuya.

Din cele 27 de sarcini a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de triplete și patru seturi de cvadruplete. Există numeroase surse contemporane, care sugerează că această poveste aparent improbabilă este adevărată și ea chiar este femeia cu cei mai mulți copii din istorie.

Cazul a fost raportat la Moscova de Mănăstirea de la Nikolsk pe data de 27 februarie 1782, care înregistrase fiecare naștere. Se remarcă faptul că doar doi dintre copiii care s-au născut în perioada c. 1725–65 nu au reușit să supraviețuiască.

Câți copii a avut Feodor Vasiliev?

Feodor Vasiliev a avut cu prima soție 69 copii, iar cu cea de-a doua soție șase perechi de gemeni și două seturi de tripleți, adică încă 18 copii.

În total, 35 de nașteri, 87 de copii, dintre care 84 au trăit și doar trei au murit. Informațiile de mai sus, oricât de uimitoare sunt, au venit direct de la un negustor englez de la Sankt Petersburg, care a adăugat că țăranul urma să fie prezentat împărătesei.

„În ziua de 27 februarie 1782, lista de la mănăstirea Nikolskiy a venit la Moscova conținând informațiile că un țăran din districtul Shuya, Feodor Vasiliev, căsătorit de două ori, avea 87 de copii. Prima sa soție din 27 de sarcini a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de triplete și patru seturi de cvadruplete. A doua soție a sa a născut șase perechi de gemeni și două seturi de triplete. F. Vassilyev avea 75 de ani în acel moment, cu 82 dintre copiii săi în viață”, se arăta o listă care sosise la Moscova prin care se comunicau informațiile despre țăranul din districtul Shuya, potrivit Guiness World Records.

Despre prima doamnă Vasiliev nu se știu prea multe, unele surse susțin că numele său întreg ar fi fost Valentina Vasiliev și ar fi trăit până la vârsta de 76 de ani.

Deși această înregistrare istorică cu cei mai mulți copii născuți de către o singură femeie este greu de crezut, doamna Vasiliev ar fi putut avea o predispoziție genetică la hiperovulat (eliberarea mai multor ouă într-un singur ciclu), ceea ce crește semnificativ șansa de a avea gemeni sau mai mulți copii. De asemenea, nu este imposibil ca o femeie să aibă 27 de sarcini în anii ei fertili.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot