Cine a fost cel mai bogat om din toate timpurile?

12.11.2018
Cine a fost cel mai bogat om din toate timpurile?

Bogăția este dorința multora dintre oameni. Unii visează să devină peste noapte bogați și doar puțini sunt cei care reușesc. Când vine vorba despre oamenii bogați ai vremurilor noastre, Bill Gates este pe buzele tuturor. Totuși, cine a fost cel mai bogat om din toate timpurile?

Cel mai bogat om din istorie

Este greu de întocmit un top al celor mai potenți oameni din toate timpurile, dar nu imposibil. Se pare că avuția cea mai mare ar fi fost deținută de un rege africa ce a trăit în secolul al XIV-lea. Într-un top al celor de la The Daily Mail care au ajustat averile celor mai bogați oameni din istorie cu inflația, Regele African Mansa Musa I din Mali ar fi pe primul loc.

Regele vest-african a condus imperiul Mali, care se întindea pe teritoriul statelor Mali, Ghana şi Timbuktu. În 1331, anul în care a murit, averea sa era estimată la aproximativ 400 de miliarde de dolari. Averea lui Mansa Musa I din Mali se măsura în aur.

De ce nu avea niciodată Ceaușescu bani la el?

Mansa Musa înseamnă în dialectele locale Regele Regilor. Acesta a venit la putere în anul 1312. Se spune că în una din călătoriile sale în Egipt, Mansa Musa a dăruit atâta aur mulţimilor de oameni, încât a provocat scăderea preţului aurului în întreaga regiune. Mansa Musa I din Mali nu avea doar foarte mult aur, ci și fildeș. întrucât supușii lui vânau în mod constant elefanți.

Cine sunt ceilalți cei mai bogați oameni din toate timpurile?

După Mansa Musa I din Mali urmează, în această ordine: familia Rotschild – 350 miliarde de dolari, John D. Rockefeler – 340 miliarde de dolari, Andrew Carnegie – 310 miliarde, Nikolai Alexandrovici Romanov – 300 miliarde, Mir Osman Ali Khan – 230 miliarde, Wilhelm Cuceritorul – 229,5 miliarde, Muammar Gaddafi – 200 miliarde, Henry Ford – 199 miliarde, Top 10 fiind încheiat de Cornelius Vanderbilt – 185 miliarde de dolari.

Unde se fabrică leii, banii românești? Cum arată clădirea unde se produc banii?

Foto: allthatsinteresting.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot