Cine a fost adevăratul Jack de pe Titanic, personajul jucat de Leonardo Di Caprio? Povestea din Titanic a fost reală?

28.11.2020
Cine a fost adevăratul Jack de pe Titanic, personajul jucat de Leonardo Di Caprio? Povestea din Titanic a fost reală?

Pe data de 14 aprilie 1912, cel mai mare pachebot din lume, RMS Titanic, s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat. Au murit atunci 1.514 oameni și doar 710 au fost salvați. Cei care s-au salvat au reușit să se îmbarce la timp pe bărcile de salvare.

Unul dintre cei care au sărit de pe navă în apele înghețate ale Oceanului Atlantic și a scăpat a fost Jack Thayer. Se spune că el este cel pe care s-a bazat personalul lui Jack Dawson din filmul „Titanic”. Diferența din Jack real și Jack din film este că cel real reușește să supraviețuiască, în timp ce Jack de la Hollywood moare înghețat.

Jack Thayer era născut la 24 decembrie 1894 și făcea parte dintr-o familie bogată din Pennsylvania. Acesta se afla împreună cu familia lui într-o călătorie în Europa. S-au îmbarcat pe vapor pentru a se întoarce la New York.

Aventura de pe Titanic a fost reală

Conform sursei, la doar 17 ani, Jack a întâlnit la bord o actriță căsătorită cu care a avut o scurtă aventură. În momentul ciocnirii cu aisbergul uriaș, el s-a îmbrăcat repede și a mers pe punte pentru a vedea ce se întâmplă. Imediat ce a văzut bucățile de gheață peste tot, a mers să își trezească părinții.

S-au îmbrăcat cu haine groase și și-au pus pe ei veste de salvare. Pe punte era panică și acolo Jack s-a rătăcit de părinții lui. Împreună cu un alt pasager, Milton au încercat să se urce pe o barcă, însă au fost refuzați pentru că prioritari erau copiii și femeile.

Cei doi au sărit în apă și s-au urcat într-o barcă plutitoare unde împreună cu alți bărbați au stat ore în șir până au fost salvați. Mama lui Jack se afla la bordul unei bărci de salvare, însă nu și-a recunoscut fiul, acesta fiind într-o stare de șoc și înghețat. Imediat ce s-a întorc în America a aflat că tatăl său a murit înecat.

Jack Thayer a urmat cursurile Universității din Pennsylvania, a fost ofițer de artilerie în Primul Război Mondial și a scris o carte despre catastrofa de pe Titanic. El s-a căsătorit și a avut șase copii, dintre care unul a murit imediat ce s-a născut.

Titanic
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot