Cele mai frumoase plaje din Thassos. Aliki, Marble sau Paradise Beach

09.05.2022
Cele mai frumoase plaje din Thassos. Aliki, Marble sau Paradise Beach

Thassos este, cu siguran╚Ť─â, una dintre cele mai c─âutate destina╚Ťii de c─âtre rom├óni c├ónd vine vorba despre Grecia. Aflat─â la aproximativ 600 de km distan╚Ť─â de Bucure╚Öti, capitala Rom├óniei, insula elen─â devine pe perioada verii un t─âr├óm unde vin s─â se relaxeze mii de rom├óni.

Cu o suprafa╚Ť─â de 398 km p─âtra╚Ťi, conform wikipedia.org, fiind a dou─âsprezecea, ca m─ârime, din Grecia ╚Öi cea mai nordic─â dintre insulele arhipelagului elen, Thassos are zeci de plaje (peste 55), una mai spectaculoas─â ca cealalt─â. Site-ul shtiu.ro a realizat un top al celor mai spectaculoase plaje din insula Thassos.

Aliki Beach

Aliki Beach este, de departe, una dintre cele mai spectaculoase plaje din Insula Thassos. Aceasta este situat─â ├«n partea de sud a insulei Thassos, l├óng─â satul de pescari Alykes, localitatea care a dat numele plajei cu pricina. Apa este cristalin─â, pu╚Ťin ad├ónc─â, iar peisajul este de-a dreptul spectaculos. ├Än plus, drumul de acces p├ón─â la plaj─â este unul extrem de facil. Aliki Beach face parte din categoria ÔÇ×plajelor s─âlbaticeÔÇŁ, scrie ╚Öi forumthassos.ro.

Aliki Beach

Marble Beach

Una dintre cele mai renumite plaje din Thassos si chiar din Europa este Marble Beach. Aceasta este situat─â la o distan╚Ť─â de 5 kilometri fa╚Ť─â de capitala Limenas. Plaja cu o ap─â de un verde turcoaz este format─â dintr-o combinatie de nisip fin si spartura fin─â de marmur─â (ÔÇ×marbleÔÇŁ ├«nseamn─â ÔÇ×marmur─âÔÇŁ ├«n limba englez─â). De altfel, ├«n apropierea plajei se afl─â ╚Öi o mare carier─â de marmur─â.

M-am gândit că fericit este omul, care, înainte de a muri, are norocul să navigheze pe Marea Egee. (Zorba Grecul)

Culoarea alb─â a marmurei ce se regaseste pe fundul apei, nu face dec├ót s─â scoat─â ├«n eviden╚Ť─â ÔÇ×verdeleÔÇŁ fascinant al apei. ├Än ultimii ani, plaja a fost amenajat─â ╚Öi exist─â ╚Öi un beach bar, dar ╚Öi ╚Öezlonguri cu umbrele. Accesul este destul de greoi p├ón─â la plaj─â, iar drumul dificil ╚Öi plin de praf de marmur─â.

Marble Beach

Golden Beach

Cea mai populat─â plaj─â din Insula Thassos este, cu siguran╚Ť─â, Golden Beach. Cu o lungime de aproape 2 km, aceasta este ╚Öi cea mai lung─â din insul─â. Localnicii consider─â Golden Beach ca fiind plaja de la Skala Panagia. Dar cum Skala Panagia este aproape lipit─â de localitatea Skala Potami,a plajele lor sunt considerate ca fiind parte din Golden Beach. Plaja din dreptul Skalei Panagia este mai primitoare dec├ót cea din dreptul Skalei Potamia. Dar, per ansamblu, Golden Beach este un adev─ârat spectacol.

Plaja se remarc─â prin nisipul fin, dar ╚Öi apa extrem de limpede, motiv pentru care a primit Blue Flag (Steagul Albastru) ÔÇô (Calificativul, acordat de Funda┼úia Mondial─â de Educa┼úie pentru Mediu, le ofer─â turistilor garan┼úia c─â ├«n aceste locuri apa ┼či nisipul sunt curate ┼či c─â exist─â suficien┼úi salvamari gata oric├ónd s─â intervin─â ├«n situa┼úii de risc).

Golden Beach

Paradise Beach

Paradise Beach se afl─â ├«n sud-estul insulei, destul de aproape de Aliki Beach. Accesul se face pe un drum ├«ngust, neasfaltat si destul de abrupt, a╚Öa c─â este de preferat o ma╚Öin─â de teren. Plaja este spectaculoas─â ╚Öi este marginit─â de abrupturi st├óncoase. ├Än dep─ârtare se poate vedea Kinira, un petec de p─âm├ón micu╚Ť aflat ├«n mijlocul apelor. Intrarea ├«n ap─â se face lin, astfel c─â este o plaj─â numai bun─â pentru familiile ├«nso╚Ťite de copii.

Paradise Beach

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria s─â se uneasc─â cu Rom├ónia dup─â R─âzboiul de Independen╚Ť─â?
Cum a vrut Bulgaria s─â se uneasc─â cu Rom├ónia dup─â R─âzboiul de Independen╚Ť─â?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recent─â a Rom├óniei a fost R─âzboiul de Independen╚Ť─â din 1877-1878. De fapt, armata rom├ón─â a participat la R─âzboiul Ruso-Turc din anii... cite╚Öte tot
Trenurile din Japonia chiar nu ├«nt├órzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu po╚Ťi s─â spui minciuna: „A ├«nt├órziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu ├«nt├órzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu po╚Ťi s─â spui minciuna: „A ├«nt├órziat trenul!”
Despre Japonia po╚Ťi s─â spui ce vrei, dar nu c─â este locul unde ├«nt├órzie trenurile. Pe Internet circul─â tot felul de ╚Ötiri legate despre trenurile din Japonia: ba c─â toate trenurile din ╚Ťar─â... cite╚Öte tot
De ce b─ârba╚Ťii evrei poart─â pe cap bucata de material numit─â kippah?
De ce b─ârba╚Ťii evrei poart─â pe cap bucata de material numit─â kippah?
Cine a fost m─âcar o dat─â ├«n Israel sau a avut de-a face cu evrei tradi╚Ťionali╚Öti a putut observa c─â b─ârba╚Ťii poart─â pe cap o bucat─â de material. Aceasta se nume╚Öte kippah ╚Öi este un... cite╚Öte tot