Cele mai frumoase plaje din Thassos. Aliki, Marble sau Paradise Beach

09.05.2022
Cele mai frumoase plaje din Thassos. Aliki, Marble sau Paradise Beach

Thassos este, cu siguran╚Ť─â, una dintre cele mai c─âutate destina╚Ťii de c─âtre rom├óni c├ónd vine vorba despre Grecia. Aflat─â la aproximativ 600 de km distan╚Ť─â de Bucure╚Öti, capitala Rom├óniei, insula elen─â devine pe perioada verii un t─âr├óm unde vin s─â se relaxeze mii de rom├óni.

Cu o suprafa╚Ť─â de 398 km p─âtra╚Ťi, conform wikipedia.org, fiind a dou─âsprezecea, ca m─ârime, din Grecia ╚Öi cea mai nordic─â dintre insulele arhipelagului elen, Thassos are zeci de plaje (peste 55), una mai spectaculoas─â ca cealalt─â. Site-ul shtiu.ro a realizat un top al celor mai spectaculoase plaje din insula Thassos.

Aliki Beach

Aliki Beach este, de departe, una dintre cele mai spectaculoase plaje din Insula Thassos. Aceasta este situat─â ├«n partea de sud a insulei Thassos, l├óng─â satul de pescari Alykes, localitatea care a dat numele plajei cu pricina. Apa este cristalin─â, pu╚Ťin ad├ónc─â, iar peisajul este de-a dreptul spectaculos. ├Än plus, drumul de acces p├ón─â la plaj─â este unul extrem de facil. Aliki Beach face parte din categoria ÔÇ×plajelor s─âlbaticeÔÇŁ, scrie ╚Öi forumthassos.ro.

Aliki Beach

Marble Beach

Una dintre cele mai renumite plaje din Thassos si chiar din Europa este Marble Beach. Aceasta este situat─â la o distan╚Ť─â de 5 kilometri fa╚Ť─â de capitala Limenas. Plaja cu o ap─â de un verde turcoaz este format─â dintr-o combinatie de nisip fin si spartura fin─â de marmur─â (ÔÇ×marbleÔÇŁ ├«nseamn─â ÔÇ×marmur─âÔÇŁ ├«n limba englez─â). De altfel, ├«n apropierea plajei se afl─â ╚Öi o mare carier─â de marmur─â.

M-am gândit că fericit este omul, care, înainte de a muri, are norocul să navigheze pe Marea Egee. (Zorba Grecul)

Culoarea alb─â a marmurei ce se regaseste pe fundul apei, nu face dec├ót s─â scoat─â ├«n eviden╚Ť─â ÔÇ×verdeleÔÇŁ fascinant al apei. ├Än ultimii ani, plaja a fost amenajat─â ╚Öi exist─â ╚Öi un beach bar, dar ╚Öi ╚Öezlonguri cu umbrele. Accesul este destul de greoi p├ón─â la plaj─â, iar drumul dificil ╚Öi plin de praf de marmur─â.

Marble Beach

Golden Beach

Cea mai populat─â plaj─â din Insula Thassos este, cu siguran╚Ť─â, Golden Beach. Cu o lungime de aproape 2 km, aceasta este ╚Öi cea mai lung─â din insul─â. Localnicii consider─â Golden Beach ca fiind plaja de la Skala Panagia. Dar cum Skala Panagia este aproape lipit─â de localitatea Skala Potami,a plajele lor sunt considerate ca fiind parte din Golden Beach. Plaja din dreptul Skalei Panagia este mai primitoare dec├ót cea din dreptul Skalei Potamia. Dar, per ansamblu, Golden Beach este un adev─ârat spectacol.

Plaja se remarc─â prin nisipul fin, dar ╚Öi apa extrem de limpede, motiv pentru care a primit Blue Flag (Steagul Albastru) ÔÇô (Calificativul, acordat de Funda┼úia Mondial─â de Educa┼úie pentru Mediu, le ofer─â turistilor garan┼úia c─â ├«n aceste locuri apa ┼či nisipul sunt curate ┼či c─â exist─â suficien┼úi salvamari gata oric├ónd s─â intervin─â ├«n situa┼úii de risc).

Golden Beach

Paradise Beach

Paradise Beach se afl─â ├«n sud-estul insulei, destul de aproape de Aliki Beach. Accesul se face pe un drum ├«ngust, neasfaltat si destul de abrupt, a╚Öa c─â este de preferat o ma╚Öin─â de teren. Plaja este spectaculoas─â ╚Öi este marginit─â de abrupturi st├óncoase. ├Än dep─ârtare se poate vedea Kinira, un petec de p─âm├ón micu╚Ť aflat ├«n mijlocul apelor. Intrarea ├«n ap─â se face lin, astfel c─â este o plaj─â numai bun─â pentru familiile ├«nso╚Ťite de copii.

Paradise Beach

 

├Ä╚Ťi recomand─âm:
Ne putem ├«ntoarce ├«n timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucure╚Ötiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activit─â╚Ťi aveau ace╚Ötia? Cum era...
Dac─â cite╚Öti acest articol sunt mari ╚Öanse s─â fii rom├ón, s─â te fi n─âscut ├«n Rom├ónia ╚Öi, evident, s─â vorbe╚Öti limba rom├ón─â. Dar de ce ╚Ťara noastr─â poart─â numele de Rom├ónia? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
├Än lumea sportului, medicamentele de performan╚Ť─â au fost ├«ntotdeauna o problem─â controversat─â. Un astfel de medicament care a f─âcut recent titluri este roxadustat. ├Än acest blog, vom analiza... cite╚Öte tot
Ce vin ├«i pl─âcea, ├«n mod deosebit, lui ╚śtefan cel Mare?
Ce vin ├«i pl─âcea, ├«n mod deosebit, lui ╚śtefan cel Mare?
╚śtefan cel Mare (1438/1439 ÔÇô 1504) a fost una dintre personalit─â╚Ťile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lung─â domnie din perioada medieval─â, nu mai... cite╚Öte tot
Arheologii au descoperit loca╚Ťia unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit loca╚Ťia unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot
Recomand─âri din presa de azi
Țara în care oamenii au primit electricitate gratuită. Mii de români s-au bucurat de acest...
A amestecat bicarbonat de sodiu cu alte dou─â ingrediente ┼či a cur─â┼úat tig─âile. Au ie┼čit...
Cel mai mare pr─âd─âtor din istorie NU A FOST dinozaurul! Fosile GIGANTICE schimb─â totul
C├ó┼úi bani pl─âte┼čte Cristi Borcea pentru a-┼či ╚Ťine cei nou─â copiii la ┼čcoli ┼či gr─âdini┼úe...
Clipe de groaz─â la Spitalul din G─âe╚Öti! Ce a f─âcut managerul Lauren╚Ťiu Belu╚Öic─â, cel cu...
Cine este mama lui Vlad Pascu ╚Öi cu ce se ocup─â. Miruna Pascu de╚Ťine o...
Tat─âl lui Vlad Pascu, testat pentru alcool ╚Öi substan╚Ťe interzise dup─â ce a lovit doi...
Ireal ce s-a ales de Ghi╚Ť─â Ciobanul, la 9 ani de la celebra reclam─â. Ru╚Öine...
Ce mari și frumoși s-au făcut copiii Danei Nălbaru. Sofia este splendidă la 16 ani....
FOTO Vin Diesel nu l-a uitat pe Paul Walker. Gestul emo╚Ťionant f─âcut la 10 ani...
O femeie a adoptat un b─âie╚Ťel orfan, care dormea pe str─âzi. Uimitor ce s-a ├«nt├ómplat...
Am dus CUI mobilul la Nordkapp (extrema Europei) | Teritoriul oamenilor Sámi
Ajutoare de 3.000 de euro pentru ace╚Öti rom├óni! Condi╚Ťii pentru acordarea banilor