Cele mai frumoase plaje din Thassos. Aliki, Marble sau Paradise Beach

09.05.2022
Cele mai frumoase plaje din Thassos. Aliki, Marble sau Paradise Beach

Thassos este, cu siguranță, una dintre cele mai căutate destinații de către români când vine vorba despre Grecia. Aflată la aproximativ 600 de km distanță de București, capitala României, insula elenă devine pe perioada verii un tărâm unde vin să se relaxeze mii de români.

Cu o suprafață de 398 km pătrați, conform wikipedia.org, fiind a douăsprezecea, ca mărime, din Grecia și cea mai nordică dintre insulele arhipelagului elen, Thassos are zeci de plaje (peste 55), una mai spectaculoasă ca cealaltă. Site-ul shtiu.ro a realizat un top al celor mai spectaculoase plaje din insula Thassos.

Aliki Beach

Aliki Beach este, de departe, una dintre cele mai spectaculoase plaje din Insula Thassos. Aceasta este situată în partea de sud a insulei Thassos, lângă satul de pescari Alykes, localitatea care a dat numele plajei cu pricina. Apa este cristalină, puțin adâncă, iar peisajul este de-a dreptul spectaculos. În plus, drumul de acces până la plajă este unul extrem de facil. Aliki Beach face parte din categoria „plajelor sălbatice”, scrie și forumthassos.ro.

Aliki Beach

Marble Beach

Una dintre cele mai renumite plaje din Thassos si chiar din Europa este Marble Beach. Aceasta este situată la o distanță de 5 kilometri față de capitala Limenas. Plaja cu o apă de un verde turcoaz este formată dintr-o combinatie de nisip fin si spartura fină de marmură („marble” înseamnă „marmură” în limba engleză). De altfel, în apropierea plajei se află și o mare carieră de marmură.

M-am gândit că fericit este omul, care, înainte de a muri, are norocul să navigheze pe Marea Egee. (Zorba Grecul)

Culoarea albă a marmurei ce se regaseste pe fundul apei, nu face decât să scoată în evidență „verdele” fascinant al apei. În ultimii ani, plaja a fost amenajată și există și un beach bar, dar și șezlonguri cu umbrele. Accesul este destul de greoi până la plajă, iar drumul dificil și plin de praf de marmură.

Marble Beach

Golden Beach

Cea mai populată plajă din Insula Thassos este, cu siguranță, Golden Beach. Cu o lungime de aproape 2 km, aceasta este și cea mai lungă din insulă. Localnicii consideră Golden Beach ca fiind plaja de la Skala Panagia. Dar cum Skala Panagia este aproape lipită de localitatea Skala Potami,a plajele lor sunt considerate ca fiind parte din Golden Beach. Plaja din dreptul Skalei Panagia este mai primitoare decât cea din dreptul Skalei Potamia. Dar, per ansamblu, Golden Beach este un adevărat spectacol.

Plaja se remarcă prin nisipul fin, dar și apa extrem de limpede, motiv pentru care a primit Blue Flag (Steagul Albastru) – (Calificativul, acordat de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu, le oferă turistilor garanţia că în aceste locuri apa şi nisipul sunt curate şi că există suficienţi salvamari gata oricând să intervină în situaţii de risc).

Golden Beach

Paradise Beach

Paradise Beach se află în sud-estul insulei, destul de aproape de Aliki Beach. Accesul se face pe un drum îngust, neasfaltat si destul de abrupt, așa că este de preferat o mașină de teren. Plaja este spectaculoasă și este marginită de abrupturi stâncoase. În depărtare se poate vedea Kinira, un petec de pămân micuț aflat în mijlocul apelor. Intrarea în apă se face lin, astfel că este o plajă numai bună pentru familiile însoțite de copii.

Paradise Beach

 

Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 27 mai?
Ce s-a întâmplat azi, 27 mai?
Pe data de 27 mai, în calendarul creștin-ortodox, sunt sărbătoriți Sf. Mc. Iuliu Veteranul; Sf. Sfințiți Mc. Eladie și Terapont, episcopul Sardei; Sf. Mărturisitor Ioan Rusul. Totodată, în... citește tot
De ce ospătarii își țin mâinile la spate?
De ce ospătarii își țin mâinile la spate?
Cine nu a fost măcar o dată la un restaurant? Cui nu-i place să se delecteze cu cele mai bune preparate și să fie servit? Ei bine, de ani buni și românii merg constant la restaurant și... citește tot
Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?
Care este cea mai sigură clădire din lume și ce avere depozitează?
Operat de Departamentul Trezoreriei Statelor Unite, Depozitul de lingouri din SUA, Fort Knox, este o clădire-seif extrem de sigură lângă postul armatei americane din Fort Knox, Kentucky. Acesta... citește tot