Ce țări oferă turiștilor bani pentru a le vizita?

10.03.2023
Ce țări oferă turiștilor bani pentru a le vizita?

Vacanțele pe gratis reprezintă visul oricărui turist din lume. Fie că se află în țară sau în străinătate, orice om speră să cheltuie cât mai puțin atunci când pleacă în concediu. De obicei, bugetele sunt limitate pentru astfel de evenimente care sunt planificate cu luni de zile înainte.

În prezent există și vești bune, fiindcă unele țări au ajuns să plătească turiștii ca să vină să le viziteze. Pandemia de coronavirus a pus pe butuci turismul, iar în multe state din lume economia era bazată în mare parte pe banii veniți de la turiști. Astfel că autoritățile din acele zone au luat diferite măsuri pentru a atrage străini la ei în țară.

Ești plătit ca să vizitezi sau ca să te muți acolo

Din cauza problemelor economice, oamenii tind să meargă în zone dezvoltate pentru un trai mai bun. Așa se face că o localitate din Italia oferă până la 30.000 de euro unei persoane pentru a se muta în regiune. Este vorba despre Presicce-Acquarica, o comună din sudul țării. Autoritățile italiene au observat o scădere demografică drastică și au hotărât să ofere bani celor care vor să se mute în această zonă.

Totodată, unele zone turistice din Italia, precum și din Hong Kong, oferă turiștilor bilete de călătorii gratuite pentru a veni și a vizita acele regiuni. Se poate spune că este o măsură inteligentă, fiindcă turistul va cheltui bani pe mâncare și cazare, ajutând astfel economia locală.

Una dintre țările în care turismul a avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei de coronavirus a fost Taiwanul. Autoritățile însă au gândit un plan pentru a redresa această situație. În anul 2019, statul asiatic a avut aproximativ 12 milioane de turiști într-un an, iar în 2022 numărul vizitatorilor a scăzut la 900.000. Un factor care a contribuit la această scădere drastică a fost și relația tensionată cu China, care amenință cu o invazie.

Cu toate acestea, autoritățile taiwaneze au pus în aplicare o măsură pentru a atrage mai mulți vizitatori. Așadar, 500.000 de turiști individuali vor primi câte 165 de dolari americani pentru a vizita țara. Totodată, vor fi oferite recompense în valoare de 658 de dolari pentru 90.000 de grupuri de turiști. În felul acesta se speră ca numărul vizitatorilor să ajungă la 6 milioane, în anul 2023, iar în 2024 această cifră să se dubleze. Banii vor fi oferiți sub forma unui card digital care poate fi folosit pentru mâncare și cazare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot