Ce sunt vampirii energetici? Care este legătura dintre aceștia și deochi?

25.02.2021
Ce sunt vampirii energetici? Care este legătura dintre aceștia și deochi?

Vampirii energetici sunt persoanele alături de care ne petrecem timpul de zi cu zi. Aceștia, fie ne obosesc și ne lasă fără pic de energie, fie ne schimbă starea de spirit și ne fac să ne simțim triști și împovărați.

Ce este un vampir energetic?

Termenul de vampir energetic nu ne duce cu gândul la acele filme de groază cu Dracula, ci este o noțiune psihologică a cărei explicație se referă la persoanele care își iau energia și starea de bine de la alte persoane.

energie

La momentul actual, există două tipuri de vampiri energetici. Mai exact, persoanele care ne seacă de energie fiind conștiente și cei care fac asta involuntar. Psihologii au ajuns la concluzia că explicația acestei acțiuni, de vampirizare energetică este strâns legată de legătura pe care ”vampirul„ o stabilește cu persoana respectivă. Aici vorbim fie despre o legătură emoțională, vizuală sau chiar mentală.

”Vampirii energetici inconştienţi sunt foarte mulţi, iar ca să spunem lucrurilor pe nume, este suficient să stai lângă o persoană şi aparent fără motiv să te simţi obosit şi stresat. Acest lucru arată că persoana respectivă te vampirizează sau îţi fură energia, în mod special energia vitală.”

Cum recunoaștem un vampir energetic?

La noi la români, forma cea mai cunoscută ca fiind vampirism energetic este deochiul. Persoana care vrea să fure energia vitală inițial stabilește o legătură cu persoana care urmează să fie vampirizată. +

Deochiul apare atunci cineva apreciază o anumită latură, trăsătură la persoana în cauză. Poate fi vorba despre fizionomia feței, faptul că are o coafură interesantă, ochii verzi sau un trup plăcut. Alteori, se stabiliște și o conexiune fizică, în sensul în care atinge persoana respectivă. Apoi, urmează procesul de vampirizare energetică, practic ”victima„ începe să nu se mai simtă bine sau chiar leșină.

”Se stabileşte o legătură subtilă, psihologică şi emoţională între vampirul energetic şi cel vampirizat.  Această legătură este atât de puternică, încât are loc efectiv un transfer de energie de la cel vampirizat la cel care vampirizează. Conform principiului vaselor comunicante, vasul mai plin se descarcă în cel mai gol. Prin urmare, aproape orice persoană poate deveni la un moment dat un vampir energetic. Este în regulă ca o persoană să îţi dăruiască din energia sa, din stările ei înalte, dar e necesar să îşi dea şi acordul în acest sens pentru că, după o anumită perioadă, se creează o dependenţă între vampir şi vampirizat”

Vampirii energetici conștienți în cele mai multe cauze sunt reprezentați de persoanele care au tendința să se victimizeze. Având astfel această acoperire, aceștia pot fura energie la nesfârșit de la cât mai multe persoane. Conform studiilor psihologice acest gen de persoane ajung deseori la anumite dezechilibre psihice, din dorința de a dori mereu să fie în centrul atenției doarece au fost cumva defavorizate în vreun fel.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot