Ce sunt hemoroizii? Cum se tratează hemoroizii?

09.09.2020
Ce sunt hemoroizii? Cum se tratează hemoroizii?

Hemoroizii sunt niște dilatații venoase, la fel ca și varicele, însă la nivelul canalului anal. Aceștia devin o problemă atunci când se inflamează foarte rău, deoarece duc la dureri mari. Indiferent că sunt interni sau externi, hemoroizi reprezintă o problemă de sănătate și trebuie consultat un medic specialist.

Care sunt cauzele care duc la apariția hemoroizilor?

Aproximativ 80% din populația planetei suferă mai devreme sau mai târziu de hemoroizi. Potrivit specialiștilor în sănătate, majoritatea persoanele care trec de 50 de ani au hemoroizi. Inflamarea acestora face ca de multe ori scaunul să fie însoțit de sânge.

Printre cauzele care duc la inflamarea venoasă în zona anusului se numără: constipația cronică, alimentația dezechilibrată, sedentarismul, consumul redus de lichide, dieta săracă în fibre, dar și consumul peste moderație de alcool.

Tipuri de hemoroizi

Hemoroizii pot fi de trei tipuri: interni, externi și trombozați. Hemoroizii interni nu sunt dureroși, însă în timpul scaunului pot duce la sângerări. Hemoroizii externi apar în jurul pielii din zona anusului și sunt dureroși. De asemenea, și aceștia pot provoca sângerări în timpul scaunului, precum și dureri în timpul defecării. Hemoroizi trombozați sunt cei care formează cheaguri de sânge în interiorul umflăturilor.

Cum se tratează hemoroizii?

Pentru o tratare corectă a bolii hemoroidale este nevoie de o investigație specifică din partea doctorului pentru a vedea stadiul inflamațiilor. Așadar, este nevoie de o examinare a canalului anal, precum și a rectului inferior.

Potrivit specialiștilor în sănătate, cea mai bună metodă de verificare a hemoroizilor este colonoscopia, care verifică întregul colon. Tratamentul pentru hemoroizi se dă în funcție de stadiul lor de dezvoltare. Astfel, există trei moduri de a trata hemoroizii:

  1. Profilactic – pentru ameliorare și prevenție
  2. Ambulator – pentru a se evita intervenția chirurgicală
  3. Chirurgical – folosind diverse tehnici și tehnologii chirurgicale

Așa cum spuneam mai sus, hemoroizii pot avea diferite stadii de dezvoltare, iar tratamentul poate fi stabilit doar de un medic specialist.

Foto: sfatulparintilor.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot