Ce s-a întâmplat azi, 7 iunie?

07.06.2021
Ce s-a întâmplat azi, 7 iunie?

Dacă ești născut azi, echipa shtiu.ro îți urează sănătate și mulți ani. De asemenea, îți arată cât de norocos ești pentru că de-a lungul timpului, pe 7 iunie, au avut loc evenimente importante care au marcat istoria.

Ce s-a întâmplat azi, 7 iunie?

1886 S-a născut savantul Henri Coandă: Henri Coandă este unul dintre cei mai mari ingineri pe care i-a dat vreodată România. Acesta a fost fizician, inventator și descoperitor al efectului care îi poartă numele.

1954 SUA Ford Edsel: Ford Motor Company a format o echipă de design pentru a prelua proiectul de a desena o mașină complet nouă, care va fi numită ulterior Edsel.

1977 Anglia Jubileul de Argint: Regina Angliei „Regina Elisabeta a II-a” a sărbătorit 25 de ani în calitate de monarh și mai mult de un milion de oameni au ieșit pe străzile Londrei pentru a urmări Familia Regală în drum spre Catedrala Sf. Paul la începutul sărbătorilor Jubileului de Argint al Reginei.

1929 Tratatul Lateran al Vaticanului: Orașul Vaticanului devine un stat suveran independent. Orașul Vaticanului are aproximativ 44 hectare cu o populație de aproximativ 800 și era condus de episcopul Romei – Papa. Orașul Vaticanului include, de asemenea, cea mai mare parte a zonei din Piața Sf. Petru.

Vatican

1942 Al Doilea Război Mondial Bătălia de la Midway: După o bătălie maritimă de trei zile, Statele Unite distrug un număr mare de nave marine japoneze, cu pagube aduse doar unei nave americane USS Yorktown. Comandantul șef al Flotei Pacificului SUA, amiralul Chester Nimitz, a declarat că două portavioane inamice și zece nave de război japoneze au fost, de asemenea, scufundate sau deteriorate.

2012 Danemarca aprobă căsătoria între persoane de același sex: Parlamentul Danemarcei a aprobat o lege care permite căsătoria între persoane de același sex, legea acoperind și nunțile de același sex în Biserica Danemarcei. Țara a fost prima din lume care a recunoscut parteneriate civile de același sex în 1989, dar nu a menționat nicio căsătorie între persoane de același sex.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum au ajuns cuvintele unui condamnat la moarte cel mai cunoscut slogan din istorie: „Just do it”?
Cum au ajuns cuvintele unui condamnat la moarte cel mai cunoscut slogan din istorie: „Just do it”?
Unul dintre cele mai cunoscute sloganuri din toate timpurile este, cu siguranță, „Just do it!” („Doar, fă-o!” și aparține companiei americane Nike. Creierul din spatele acestui slogan a... citește tot
De ce nu poți avea încredere în sondajele de opinie? Cum poți să combați manipularea manipulării?
De ce nu poți avea încredere în sondajele de opinie? Cum poți să combați manipularea manipulării?
Cu câteva luni înaintea alegerilor apar, ca ciupercile după ploaie, sondajele de opinie. Acestea sunt menite să sporească șansele unora dintre candidați și să-i influențeze pe cei... citește tot
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot