Ce s-a întâmplat azi, 20 decembrie?

20.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 20 decembrie?

Ziua de 20 decembrie este cea de 354-a zi a calendarului gregorian și a 355-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 11 de zile.

La 20 decembrie 1945, la Nürnberg, medicii și soldații naziști au fost acuzați de tortură crudă asupra prizonierilor din lagărele de concentrare. Experimente precum împușcarea cu gloanțe otrăvitoare prin picioarele prizonierilor și privarea de oxigen a prizonierilor au fost doar câteva dintre atrocitățile care au fost comise. Șapte sute cincizeci de mii de soldați s-au confruntat cu acuzații penale pentru participarea lor la torturarea victimelor.

De asemenea, astăzi în calendarul creștin-ortodox este prăznuit Sfântul Ignatie al Antiohiei. Potrivit tradiției românești, în această zi este Ignatul. Majoritatea cetățenilor din mediul rural sacrifică porcii din care gospodinele fac cele mai delicioase preparate tradiționale de Crăciun.

Ce s-a întâmplat azi, 20 decembrie?

1803 – Statele Unite au fost predate oficial de către francezi pe teritoriul Louisianei. Francezii recăpătaseră controlul asupra teritoriului care se întinde pe 15 state actuale și 2 teritorii canadiene în 1800. În 1762, Spania preluase teritoriul.

1852– S-a născut Ion Mincu, cunoscut arhitect și întemeietorul școlii naționale românești de arhitectură.

1892 – S-a înființat Institutul de Medicină Legală datorită profesorului Mina Minovici.

1900 – Turcia și rolul femeii. Abdul Homid, liderul Turciei și-ar fi dorit să vadă femeile din țara sa izolate, dar acestea deveneau din ce în ce mai puternice. Turcoaicele erau adesea mai educate decât bărbații, iar cel mai bun ziar turcesc era editat de femei, dintre care unele erau autoare.

1946 – A luat naștere Banca Naţională a României, un pas important al comuniștilor pentru economia românească.

1957 – SUA au vrut să fie plasate rachete defensive în Europa până în 1959 și au căutat să înconjoare Uniunea Sovietică cu rachete. Producția a 1.500 de rachete a fost redusă în operațiunile de bază ale armatei. SUA deveniseră nervoase de când Uniunea Sovietică plasase două Sputnik-uri pe orbită.

1973– Un confident al dictatorului Francisco Franco, Blanco a fost asasinat de grupul naționalist și separatist basc Euskadi Ta Askatasuna sau ETA.

1989 – Începe invazia Panama de către Statele Unite. Cunoscută și sub numele de Operațiune Just Cause, invazia a avut loc sub conducerea președintelui George HW Bush și a dus la detronarea dictatorului, Manuel Noriega. Invazia s-a încheiat la 31 ianuarie 1990.

1995 – Prințul Charles și Prințesa Diana divorțează.

1999Portugalia transferă suveranitatea Macao către China. Portugalia a condus asupra regiunii administrative speciale a Chinei de la mijlocul secolului al XVI-lea până în 1999. Macao are un grad ridicat de independență față de China și deține control asupra sistemului său legal, a sistemului monetar și a politicii de imigrație.

Curiozități despre Portugalia. Lucruri neștiute despre Portugalia

2007 – Regina Elisabeta devine cel mai longeviv monarh britanic. Cel mai longeviv monarh anterior, regina Victoria, a murit la 22 ianuarie 1901, când avea 81 de ani, 7 luni și 29 de zile. Regina Elisabeta, care s-a născut pe 21 aprilie 1926, a împlinit în această zi 81 de ani, 7 luni și 30 de zile.

Foto: Deposit Photos

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising