Ce s-a întâmplat azi, 20 decembrie?

20.12.2021
Ce s-a întâmplat azi, 20 decembrie?

Ziua de 20 decembrie este cea de 354-a zi a calendarului gregorian și a 355-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 11 de zile.

La 20 decembrie 1945, la Nürnberg, medicii și soldații naziști au fost acuzați de tortură crudă asupra prizonierilor din lagărele de concentrare. Experimente precum împușcarea cu gloanțe otrăvitoare prin picioarele prizonierilor și privarea de oxigen a prizonierilor au fost doar câteva dintre atrocitățile care au fost comise. Șapte sute cincizeci de mii de soldați s-au confruntat cu acuzații penale pentru participarea lor la torturarea victimelor.

De asemenea, astăzi în calendarul creștin-ortodox este prăznuit Sfântul Ignatie al Antiohiei. Potrivit tradiției românești, în această zi este Ignatul. Majoritatea cetățenilor din mediul rural sacrifică porcii din care gospodinele fac cele mai delicioase preparate tradiționale de Crăciun.

Ce s-a întâmplat azi, 20 decembrie?

1803 – Statele Unite au fost predate oficial de către francezi pe teritoriul Louisianei. Francezii recăpătaseră controlul asupra teritoriului care se întinde pe 15 state actuale și 2 teritorii canadiene în 1800. În 1762, Spania preluase teritoriul.

1852– S-a născut Ion Mincu, cunoscut arhitect și întemeietorul școlii naționale românești de arhitectură.

1892 – S-a înființat Institutul de Medicină Legală datorită profesorului Mina Minovici.

1900 – Turcia și rolul femeii. Abdul Homid, liderul Turciei și-ar fi dorit să vadă femeile din țara sa izolate, dar acestea deveneau din ce în ce mai puternice. Turcoaicele erau adesea mai educate decât bărbații, iar cel mai bun ziar turcesc era editat de femei, dintre care unele erau autoare.

1946 – A luat naștere Banca Naţională a României, un pas important al comuniștilor pentru economia românească.

1957 – SUA au vrut să fie plasate rachete defensive în Europa până în 1959 și au căutat să înconjoare Uniunea Sovietică cu rachete. Producția a 1.500 de rachete a fost redusă în operațiunile de bază ale armatei. SUA deveniseră nervoase de când Uniunea Sovietică plasase două Sputnik-uri pe orbită.

1973– Un confident al dictatorului Francisco Franco, Blanco a fost asasinat de grupul naționalist și separatist basc Euskadi Ta Askatasuna sau ETA.

1989 – Începe invazia Panama de către Statele Unite. Cunoscută și sub numele de Operațiune Just Cause, invazia a avut loc sub conducerea președintelui George HW Bush și a dus la detronarea dictatorului, Manuel Noriega. Invazia s-a încheiat la 31 ianuarie 1990.

1995 – Prințul Charles și Prințesa Diana divorțează.

1999Portugalia transferă suveranitatea Macao către China. Portugalia a condus asupra regiunii administrative speciale a Chinei de la mijlocul secolului al XVI-lea până în 1999. Macao are un grad ridicat de independență față de China și deține control asupra sistemului său legal, a sistemului monetar și a politicii de imigrație.

Curiozități despre Portugalia. Lucruri neștiute despre Portugalia

2007 – Regina Elisabeta devine cel mai longeviv monarh britanic. Cel mai longeviv monarh anterior, regina Victoria, a murit la 22 ianuarie 1901, când avea 81 de ani, 7 luni și 29 de zile. Regina Elisabeta, care s-a născut pe 21 aprilie 1926, a împlinit în această zi 81 de ani, 7 luni și 30 de zile.

Foto: Deposit Photos

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit trenul
„White Wolf”, indianul care a descoperit nemurirea. A trăit 137 de ani și l-a răpus o banală pneumonie. La 135 de ani l-a lovit ...
Se tot vorbește despre depășirea vârstei de 100 de ani ca fiind un adevărat record. Totuși, au existat și cazuri în care oamenii au trăit mai bine de 13 decenii. Acesta ar fi fost și cazul... citește tot
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Cum se fereau oamenii de căldură când încă nu se inventase aerul condiționat? Metode vechi de răcorire
Aparatul de aer condiționat este, cu siguranță, una dintre cele mai necesare invenții, cu atât mai mult cu cât temperaturile par să crească de la un an la altul. Totuși, au fost vremuri în... citește tot
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți urși avem și câți ar trebui să avem?
Cum procedează țările mai dezvoltate cu urșii? În Austria nimeni nu-i hrănește, în Italia au pubele speciale „antiurs”! Câți ...
O turistă în vârstă de 19 ani a fost atacată și omorâtă de urs pe Jepii Mici din Bucegi. Ba mai mult, femeia ar fi fost târâtă de animalul sălbatic într-o prăpastie. Ulterior, animalul... citește tot