Ce s-a întâmplat azi, 12 noiembrie?

12.11.2021
Ce s-a întâmplat azi, 12 noiembrie?

Ziua de 12 noiembrie este cea de 316-a zi a calendarului gregorian și a 317-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 49 de zile.

Michelle Obama a ținut mereu un nivel ridicat de respect de sine și de respect față de ceilalți, văzut prin utilizarea de cuvinte precum decență, integritate, demnitate și mândrie în discursurile ei. Acest lucru explică și de ce, în ciuda poziției sale politice de democrat, ea recunoaște și respectă diferitele opinii ale republicanilor.

Nu numai că servește ca un model pentru tineri, în special pentru tinerele femei afro-americane, ea ajunge și la comunitățile dincolo, evident prin angajamentul ei de a pune capăt obezității infantile și de a sprijini familiile militare. Michelle încurajează tinerii din întreaga lume să muncească din greu și să devină viitori lideri. La 12 noiembrie 2018, Fosta primă doamnă a SUA își publică memoriile „Becoming”.

Acesta îi invită pe cititori în lumea ei, relatând experiențele care au modelat-o, de la copilăria ei din partea de sud a Chicago-ului până la anii ei ca director executiv, echilibrând cerințele maternitate și muncă, la timpul petrecut la cea mai faimoasă adresă din lume.

Cu o onestitate fără greșeală și un spirit plin de viață, ea își descrie triumfurile și dezamăgirile, atât publice, cât și private, spunându-și întreaga poveste așa cum a trăit-o, în propriile ei cuvinte și în propriile ei termeni.

Ce s-a întâmplat azi, 12 noiembrie?

1555 – Parlamentul englez restabilește catolicismul.

1591 – Armata castiliană ocupă Zaragoza.

1682 – Regele Suediei Carol al XI-lea stabilește monarhia absolută.

1727 – Franța și Bavaria reînnoiesc tratatul secret.

1760Timișoara devine primul oraș din România cu străzile iluminate cu lămpi.

1813 – Trupele aliate ocupă Zwolle, Țările de Jos.

1847 – Sir James Young Simpson, un medic britanic, este primul care a folosit cloroformul ca anestezic.

1859 – Se înființează Corpul de Stat Major General al Principatelor Unite, iar în această zi Armata Română sărbătoreşte Ziua Statului Major al Apărării, Ziua Geodezilor Militari și Ziua Cercetaşilor Militari.

1893 – Tratatul Liniei Durand este semnat între Pakistanul actual și Afganistan – Linia Durand a câștigat recunoașterea internațională ca graniță internațională între cele două națiuni surori.

1894 – Lawrence Hargrave, pionierul aeronauticului australian și inventatorul zmeului cutie, a legat patru zmee cutie uriașe împreună și a zburat – dar a rămas atașat de pământ cu sârmă de pian.

1899 – Timișoara, al doilea tramvai electric într-un oraș din România de azi, după cel din București, 1894.

1910 – Prima cascadorie posibilă: un bărbat sare în râul Hudson dintr-un balon care arde.

1918 – Împăratul Karl al Austro-Ungariei abdică, Austria devine republică.

1920 – Coasta dalmată dintre Italia și Iugoslavia este cedată Iugoslaviei.

1921 – Conferința de la Washington pentru limitarea armamentului.

1923 – În Germania, Adolf Hitler este arestat pentru încercarea de a prelua puterea în timpul loviturii de stat „Beer Hall Putsch”.

1925 – SUA și Italia semnează un acord de pace cu privire la datoriile de război

1933 – Prima fotografie cunoscută a așa-numitului monstru din Loch Ness este făcută de Hugh Gray.

1935 – Egas Moniz efectuează prima intervenție chirurgicală modernă pe creier pe lobii frontali pentru tratarea tulburărilor mintale, la Spitalul Santa Marta din Lisabona, Portugalia.

1945 – Premiul Nobel pentru Pace acordat politicianului american Cordell Hull (pentru înființarea ONU).

1966 – Buzz Aldrin face primul „selfie spațial”, o fotografie cu el însuși efectuând activitate extravehiculară în spațiu în timpul programului Gemini 12.

1984 – Paul McCartney lansează „We All Stand Together”.

1990 – Prințul moștenitor Akihito este instalat oficial ca împărat Akihito al Japoniei, devenind al 125-lea monarh japonez.

1999 – Cutremurul de la Düzce lovește Turcia cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter.

2015 – Out Magazine îl numește pe Barack Obama „Aliatul anului”, Obama devine primul președinte al SUA care pozează pentru coperta unei reviste gay.

2016 – Jackie Chan a primit Oscar onorific pentru realizările sale cinematografice la cea de-a 8-a ceremonie anuală a Premiilor Guvernatorilor.

2017 – Prințul Charles depune pentru prima dată coroana de flori morților din războiul Marii Britanii, înlocuind-o pe Regina Elisabeta.

Foto: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot