Ce înseamnă ramburs? Ce înseamnă plată ramburs?

08.04.2021
Ce înseamnă ramburs? Ce înseamnă plată ramburs?

Plată ramburs, în contextul taxelor și impozitelor, este restituirea unei plăți în plus a impozitelor de către o autoritate guvernamentală de impozitare. Într-un context mai larg, companiile și comercianții emit rambursări clienților care sunt nemulțumiți de bunurile sau serviciile pe care le-au achiziționat.

Ce înseamnă ramburs?

Autoritățile fiscale de stat emit, de asemenea, rambursări, iar majoritatea statelor au un sistem care permite contribuabililor să verifice statutul acestora.

Tipuri de ramburs

Dincolo de rambursările fiscale, există și rambursări pentru bunuri sau servicii pe care le emit întreprinderile. Companiile pot emite rambursări clienților pe baza politicii lor de returnare. Deși rare, unele companii au politici de returnare liberale care permit clienților să returneze bunurile cumpărate în orice moment pentru o rambursare completă, cu sau fără chitanță.

De obicei, companiile de comerț electronic așteaptă până când produsul returnat este primit înainte de a emite o rambursare. Companiile creează politici de returnare care găsesc un echilibru între un serviciu excelent pentru clienți și profitabilitatea companiei. De asemenea, furnizorii de servicii pot permite rambursări parțiale sau totale pentru servicii nesatisfăcătoare sau neîndeplinite.

Ce înseamnă plată ramburs?

Plata ramburs este un termen care indică faptul că plata pentru comandă este colectată la livrarea produselor către client. Termenul de plată „ramburs” este de obicei discutat și convenit înainte de finalizarea vânzării. Când plata ramburs este termenul convenit, aceasta înseamnă că plata este colectată la livrare, în loc de înainte de livrarea produselor.

Este important să se clarifice faptul că plata trebuie colectată înainte de predarea produselor, împiedicând livrarea în cazul în care plata nu este furnizată. Pentru a se evita astfel de situație, cumpărătorul trebuie să fie pregătit cu bani în numerar pentru a face plata integrală la livrarea bunurilor.

Opțiunile de plată online și transferurile bancare rapide pot determina o firmă să se întrebe dacă are sens să oferiți clienților opțiunea de rambursare. Pot exista unele situații în care plata ramburs poate ajuta fluxul de numerar al unei companii:

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot