Ce este rucola? Păpădia este rucola?

06.08.2018
Ce este rucola? Păpădia este rucola?

De câțiva ani, faimoasa rucola a apărut și pe piața de la noi din țară. Aceasta este consumată în stare crudă, ca frunze pentru salate și se pare că este din ce în ce mai iubită. Totuși, mulți dintre români sunt convinși că renumita plantă nu este altceva decât binecuoscuta noastră păpădie. Este adevărat?

Ce este rucola?

Este rucola sau nu păpădie? Aceasta este întrebarea pe care și-o pun multe gospodine. Dar, răspunsul este NU! Deși atât frunzele de rucola, cât și cele de păpădie pot fi folosite pentru salate și au multe proprietăți similare, acestea fac parte din familii diferite.

Ce este avocado? Cum arată un avocado?

Faimosa plantă și păpădia au aproximativ același conținut de proteine per suta de grame: 2,58 g în cazul rucolei și 2,7 g în cazul păpădiei. În ceea ce privește conținutul de apă al plantei, frunzele de rucola au 91,71 de grame de apă per 100 de grame, iar cele de păpădie 85,6 grame de apă per suta de grame.

Care sunt peștii fără oase?

Frunzele celor două plante sunt asemănătoare la aspect și la gust, însă prima are un gust un pic mai piperat, pe când păpădia este ceva mai amară. În limba română, rucola poartă denumirea de voinicică și se folosește și ca plantă medicinală. Așadar, ca o concluzie, cele douăa sunt plante asemănătoare pe alocuri, dar  totuși diferite. Un lucru e clar: ambele sunt la fel de sănătoase.

Curiozități despre rucola:

Rucola

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot