Câți oameni vor muri în primele zile dacă Rusia va invada Ucraina?

07.02.2022
Câți oameni vor muri în primele zile dacă Rusia va invada Ucraina?

Relația dintre Rusia și Ucraina se află într-un punct critic. Moscova nu dorește ca vecinii noștri să intre în NATO, iar Alianța să se găsească atât de aproape de teritoriul rus. Drept urmare, președintele Vladimir Putin a cerut garanții de securitate din partea Occidentului, altfel va invada Ucraina.

În sensul acesta, liderul de la Kremlin a mobilizat o bună parte din armata rusă la granița ucrainiană. Tensiunile sunt la cote maxime și toată lumea așteaptă următoarea mișcare a lui Vladimir Putin. Liderii mondiali încă speră să se găsească o rezolvare pe cale diplomatică.

Câți oameni vor muri în primele zile ale războiului?

Cu toate că oficialii de la Moscova au afirmat că Ucraina nu va fi invadată, acțiunile arată cu totul altfel. Potrivit oficialilor americani, la granița cu Ucraina se găsesc, în prezent, 100.000 de militari ruși și foarte mult armament de război.

Specialiștii în conflicte militare, din Statele Unite ale Americii, au afirmat că Vladimir Putin are în cap mai multe scenarii, iar o invazie în Ucraina ar face să cadă Kievul în câteva zile. Victimele ar fi numeroase de ambele părți.

Potrivit unei ipoteze, dacă Ucraina va fi invadată, în primele zile de război, aceasta ar putea înregistra între 5.000 și 25.000 de victime. De partea cealaltă, Rusia ar avea între 3.000 şi 10.000 de morți, iar numărul civililor care vor fi omorâți ar ajunge la 25.000-50.000. Oficialii de la Washington consideră că un eventual război va face ca foarte multe persoane din Ucraina să fugă din țară.

Ce vrea Rusia?

Președintele Putin a declarat în nenumărate rânduri că în cazul în care Ucraina se alătură NATO, atunci vor urma contingente militare, noi baze și arme ofensive. Rusia este deja îngrijorată de exercițiile militare occidentale din Marea Neagră.

SUA au spus clar că se angajează să ajute Ucraina să-și apere „teritoriul suveran”. De cealaltă parte, Ucraina afirmă că este pregătită să se apere singură. „Vom lupta singuri în acest război”, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba.

Rusia spune că nu are planuri de invadare și totuși SUA au amenințat cu sancțiuni la o scară fără precedent dacă Rusia va invada Ucraina, scrie bbc.com. Situația este, pentru moment, incertă.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De câte tone de flori este nevoie pentru un litru de parfum pur?
De câte tone de flori este nevoie pentru un litru de parfum pur?
Cui nu-i plac parfumurile de calitate? Se știe, francezii sunt recunoscuți pentru parfumurile de calitate pe care le fac. Istoria parfumurilor franțuzești de calitate începe în perioada... citește tot
Are voie Papa să bea alcool?
Are voie Papa să bea alcool?
Papalitatea este cel mai înalt grad pe care un preot catolic îl poate primi. Aceștia sunt aleși pe viață,  având în spatele lor peste 1 miliard de credincioși. Papa locuiește în Vatican,... citește tot
Cercetătorii au descoperit că Biblia are texte ascunse
Cercetătorii au descoperit că Biblia are texte ascunse
Biblia este considerată piatra de temelie a creștinismului. Textele evlavioase sunt respectate, mai mult sau mai puțin cu sfințenie, de majoritatea credincioșilor, fiind considerate adevărate... citește tot
adplus-dvertising