Câți oameni vor muri în primele zile dacă Rusia va invada Ucraina?

07.02.2022
Câți oameni vor muri în primele zile dacă Rusia va invada Ucraina?

Relația dintre Rusia și Ucraina se află într-un punct critic. Moscova nu dorește ca vecinii noștri să intre în NATO, iar Alianța să se găsească atât de aproape de teritoriul rus. Drept urmare, președintele Vladimir Putin a cerut garanții de securitate din partea Occidentului, altfel va invada Ucraina.

În sensul acesta, liderul de la Kremlin a mobilizat o bună parte din armata rusă la granița ucrainiană. Tensiunile sunt la cote maxime și toată lumea așteaptă următoarea mișcare a lui Vladimir Putin. Liderii mondiali încă speră să se găsească o rezolvare pe cale diplomatică.

Câți oameni vor muri în primele zile ale războiului?

Cu toate că oficialii de la Moscova au afirmat că Ucraina nu va fi invadată, acțiunile arată cu totul altfel. Potrivit oficialilor americani, la granița cu Ucraina se găsesc, în prezent, 100.000 de militari ruși și foarte mult armament de război.

Specialiștii în conflicte militare, din Statele Unite ale Americii, au afirmat că Vladimir Putin are în cap mai multe scenarii, iar o invazie în Ucraina ar face să cadă Kievul în câteva zile. Victimele ar fi numeroase de ambele părți.

Potrivit unei ipoteze, dacă Ucraina va fi invadată, în primele zile de război, aceasta ar putea înregistra între 5.000 și 25.000 de victime. De partea cealaltă, Rusia ar avea între 3.000 şi 10.000 de morți, iar numărul civililor care vor fi omorâți ar ajunge la 25.000-50.000. Oficialii de la Washington consideră că un eventual război va face ca foarte multe persoane din Ucraina să fugă din țară.

Ce vrea Rusia?

Președintele Putin a declarat în nenumărate rânduri că în cazul în care Ucraina se alătură NATO, atunci vor urma contingente militare, noi baze și arme ofensive. Rusia este deja îngrijorată de exercițiile militare occidentale din Marea Neagră.

SUA au spus clar că se angajează să ajute Ucraina să-și apere „teritoriul suveran”. De cealaltă parte, Ucraina afirmă că este pregătită să se apere singură. „Vom lupta singuri în acest război”, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba.

Rusia spune că nu are planuri de invadare și totuși SUA au amenințat cu sancțiuni la o scară fără precedent dacă Rusia va invada Ucraina, scrie bbc.com. Situația este, pentru moment, incertă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot