Câți oameni vor muri în primele zile dacă Rusia va invada Ucraina?

07.02.2022
Câți oameni vor muri în primele zile dacă Rusia va invada Ucraina?

Relația dintre Rusia și Ucraina se află într-un punct critic. Moscova nu dorește ca vecinii noștri să intre în NATO, iar Alianța să se găsească atât de aproape de teritoriul rus. Drept urmare, președintele Vladimir Putin a cerut garanții de securitate din partea Occidentului, altfel va invada Ucraina.

În sensul acesta, liderul de la Kremlin a mobilizat o bună parte din armata rusă la granița ucrainiană. Tensiunile sunt la cote maxime și toată lumea așteaptă următoarea mișcare a lui Vladimir Putin. Liderii mondiali încă speră să se găsească o rezolvare pe cale diplomatică.

Câți oameni vor muri în primele zile ale războiului?

Cu toate că oficialii de la Moscova au afirmat că Ucraina nu va fi invadată, acțiunile arată cu totul altfel. Potrivit oficialilor americani, la granița cu Ucraina se găsesc, în prezent, 100.000 de militari ruși și foarte mult armament de război.

Specialiștii în conflicte militare, din Statele Unite ale Americii, au afirmat că Vladimir Putin are în cap mai multe scenarii, iar o invazie în Ucraina ar face să cadă Kievul în câteva zile. Victimele ar fi numeroase de ambele părți.

Potrivit unei ipoteze, dacă Ucraina va fi invadată, în primele zile de război, aceasta ar putea înregistra între 5.000 și 25.000 de victime. De partea cealaltă, Rusia ar avea între 3.000 şi 10.000 de morți, iar numărul civililor care vor fi omorâți ar ajunge la 25.000-50.000. Oficialii de la Washington consideră că un eventual război va face ca foarte multe persoane din Ucraina să fugă din țară.

Ce vrea Rusia?

Președintele Putin a declarat în nenumărate rânduri că în cazul în care Ucraina se alătură NATO, atunci vor urma contingente militare, noi baze și arme ofensive. Rusia este deja îngrijorată de exercițiile militare occidentale din Marea Neagră.

SUA au spus clar că se angajează să ajute Ucraina să-și apere „teritoriul suveran”. De cealaltă parte, Ucraina afirmă că este pregătită să se apere singură. „Vom lupta singuri în acest război”, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba.

Rusia spune că nu are planuri de invadare și totuși SUA au amenințat cu sancțiuni la o scară fără precedent dacă Rusia va invada Ucraina, scrie bbc.com. Situația este, pentru moment, incertă.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot
Unde este situat apendicele?
Unde este situat apendicele?
Cu toții am auzit de apendice și de problemele pe care acesta le poate cauza. Boala declanșată de acest organ se numește apendicită și apare în special la copii, fiind, cu alte cuvinte, o... citește tot